Header nieuw verschenen oktober
Header nieuw verschenen oktober
Toplijsten

Top 10 nieuw verschenen in oktober - kopie

Door: Naomi Kappe
5/10/2021
5 min

Er is weer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent ook: nieuwe boeken! In deze toplijst houden wij jou op de hoogte van deze boeken. Denk aan de spannende thriller Twee kleine visjes van M.J. Arlidge of misschien wil je wel bakken samen met Rutger van den Broek. Alles kan! Ontdek jouw nieuwe boek in deze lijst.

Nachtvorst – Suzanne Vermeer

Geloof jij in mythen? In Nachtvorst van Suzanne Vermeer lezen we over een Noorse mythe waar 15-jarigen door verdwijnen. Lieke Brouwer is tijdens de voorjaarsvakantie bij haar familie in Noorwegen. Wanneer ze met een groepje vrienden gaat wildkamperen, verdwijnt een van hen. Er wordt al snel gespeculeerd over de Nachtvorst – de eeuwenoude mythe – die vijftienjarige kinderen laat verdwijnen. Vijfentwintig jaar later wordt Lieke door een vriendin gebeld; de Nachtvorst heeft weer toegeslagen. Dit keer is het een bekende. Lieke gaat op onderzoek uit! Nog even geduld, vanaf 12 oktober heb jij dit boek in huis!

Café Zon & Zee 4 - Het eilandhotel – Jenny Colgan

In oktober komt ook het vierde deel van de populaire Café Zon & Zee-serie uit van Jenny Colgan. Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening?

De kleuren van schoonheid 2 - Sophia’s wens – Corina Bomann

Corina Bomann brengt in oktober het tweede deel uit in De kleuren van schoonheid-serie. In Sophia’s wens bevinden we ons in Parijs, 1929. De lichtstad lijkt Sophia geen geluk te brengen. Na een traumatische ervaring heeft ze het gevoel dat ze de liefde nooit meer zal vinden en ze voor altijd eenzaam zal zijn. Is Europa misschien te klein voor een vrouw die groots denkt? Ze besluit de grote oversteek te maken naar Amerika, en daar, in New York, begint haar leven weer kleur te krijgen. Een zakelijk aanbod van de befaamde Elizabeth Arden geeft haar een onverwachte kans en er komt ook weer liefde in haar leven. Maar een genadeloze concurrentiestrijd tussen haar oude en nieuwe werkgever dreigt roet in het eten te gooien. Plotseling staan haar toekomst en geluk opnieuw op het spel. Voor de liefhebbers van Lucinda Riley en Santa Montefiore!

Hoe nu verder? – Saskia Noort

Zeventien jaar lang schreef Saskia Noort columns voor de LINDA. over liefde, moederschap, daten en ook seks. In Hoe nu verder? lezen we haar geestige en scherpe columns over onder andere ouder worden, feminisme en daten na het #MeToo-tijdperk. Natuurlijk spaart ze ook zichzelf niet. Vanaf 14 oktober kun jij dit boek in huis hebben.

Kookbijbels - Koolhydraatarme bijbel – Janneke Vreugdenhil

Wil jij (zo nu en dan) minder koolhydraten eten? Dan ben je bij dit boek aan het juiste adres! Janneke Vreugdenhil kan een nieuwe kookbijbel toevoegen aan de bekende bijbel-serie. Met de Koolhydraatarme bijbel laat ze recepten zien voor een ieder die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke instructies laat Janneke zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame koolhydraten. Denk aan een gegrilde tonijn met komkommer-avocadosalade of pompoenlasagne. Klinkt goed hè!

Twee kleine visjes – M.J. Arlidge

Vanaf 19 oktober kun jij weer genieten van een heerlijk spannende thriller van M.J. Arlidge. In Twee kleine visjes krijgen we een unieke inkijk in het leven van inspecteur Helen Grace. Het boek bestaat uit twee verhalen waarin je op indrukwekkende en gruwelijke wijze leest hoe Helen Grace de persoon is geworden die we al die tijd hebben gekend. We kunnen alvast verklappen dat het boek vol zit met cliffhangers; een perfect boek voor een druilerige dag.

Herfstrood – Jackie van Laren

Ook Jackie van Laren kan een nieuw boek toevoegen aan haar bekende Onder de bomen-serie. In Herfstrood volgen we boswachter Sylvie, graaf Freek en dochter Ties weer. Door allerlei misverstanden is de prille romance tussen Sylvie en Freek stukgelopen. Beiden proberen als vrienden verder te gaan, ondanks de gebroken harten. Wanneer Sylvie door haar baas uit het boswachtershuisje wordt gezet, schiet Freek haar te hulp en mag ze in zijn koetshuis wonen. Naarmate de herfst vordert, blijkt dat ze al hun vindingrijkheid, goede contacten en doorzettingsvermogen nodig hebben om hun levens weer op de rit te krijgen. Ook blijkt het dat de aantrekkingskracht beslist niet is verdwenen. Wij zijn benieuwd hoe dat gaat aflopen tussen die twee. Je leest het vanaf 26 oktober in deze nieuwe roman!

De Bakatlas – Rutger van den Broek

De hele wereld over vliegen? Wat dacht je van de hele wereld in huis halen door bekende en onbekende wereldse baksels te maken. Overal ter wereld wordt gebakken. In Oostenrijk staan ze bekend om apfelstrudel en in Rusland een honingtaart. Rutger van den Broek laat je in De Bakatlas kennismaken met allerlei lekkernijen uit verschillende landen. Met meer dan 150 recepten leer je hoe je thuis deze baksels makkelijk zelf kan maken. Van koekjes, cakes, taarten tot aan desserts. Alles komt aan bod; en dat in jouw keuken!

Lekker & Simpel - Vegetarische recepten – Sofie Chanou

Zou je liever wat meer vegetarisch willen eten? Of zou je het eens willen proberen? Sofie en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie hebben een nieuw kookboek met lekkere én simpele recepten. Met de 150 recepten uit dit boek is er genoeg inspiratie om een fijne maaltijd op tafel te zetten. Van gemakkelijke pasta's, ovengerechten, soepen, wraps, bowls tot aan stoofschotels. Lekker!

Erica – Jan Dijkgraaf

De televisieserie Chateau Meiland heeft geen verdere introductie meer nodig. Martien en Erica Meiland zijn vaker in de week te zien op de Nederlandse buis, maar kun je de laatste tijd ook terugvinden in de boekenkast. Vorig jaar bracht Martien een biografie uit en nu komt ook Erica met een biografie, geschreven door Jan Dijkgraaf. Wij zijn hartstikke benieuwd naar het leven van deze hardwerkende vrouw. In dit boek doet Erica een boekje open over alles in haar leven. Denk aan haar jeugd in een kunstzinnig gezin, haar moeder Jenny en vader Jan, haar woede en verdriet rondom de coming out van Martien en over de mislukte pogingen om een liefde te vinden. Erica laat niks achterwege en vertelt alles over haar leven en die van haar gezin. We moeten wel nog even geduld hebben, want het boek komt eind oktober uit.

Naomi foto lees magazine
Naomi Kappe