Header literatuur ebooks
Header literatuur ebooks
Toplijsten

Top 10 nieuwe literatuur in Kobo Plus

Ben jij een literatuur liefhebber? Dan heb je de juiste toplijst gevonden! Al deze literaire romans zijn nu verkrijgbaar in Kobo Plus. Verlies jezelf in een goed verhaal op je ereader.

Bloemblad aan zee - Isabel Allende

Header bloemblad

Bloemblad aan zee - Isabel Allende

Víctor Dalmau en zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, worden gedwongen om Barcelona te verlaten. Er lijkt eindelijk een einde te komen aan de Spaanse burgeroorlog. Samen met tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter Pablo Neruda. De reis gaat naar Chili en de twee worden als helden onthaald in hun nieuwe thuisland. Ze bouwen een nieuw leven op maar in 1937 gebeurt het onvoorspelbare: er breekt een dictatuur uit. Weer moeten Víctor en Roser hun huis en haard verlaten.


Een modern verlangen - Hanna Berevoets

Header een modern verlangen

Een modern verlangen - Hanna Berevoets

Een modern verlangen draait om menselijke relaties: die van geliefde, vrienden maar ook tussen mens en dier, ouder en kind en mens en ding. In dit ebook vind je veertien verhalen waarin de hoofdpersonen zich soms in moeilijke bochten moet wringen om door onbegrip en afstand te komen. Daarbij komt steeds dezelfde vraag naar boven: hoe verhouden wij ons tot elkaar?


Kinderkolonie - Manuela Piemonte

Header kinderkolonie

Kinderkolonie - Manuela Piemonte

De zusjes Sara, Angela en Margherita groeien op in de jaren dertig in een fijn gezin in de Italiaanse kolonie Libië. Op bevel van Mussolini worden begin 1940 dertienduizend kinderen uit Libië ‘uitgenodigd’ om een zomervakantie door te brengen in Italië. De zusjes worden vol verwachting door hun ouders op de boot gezet. Wat ze niet weten is dat de kinderen naar een fascistisch jeugdkamp worden gebracht. Sara, de oudste, raakt onder de indruk van de propaganda. Angela ziet haar veranderen en gaat in verzet. Margherita, net vijf, sluit zich helemaal af voor de buitenwereld. Uiteindelijk lijkt er maar één oplossing: ontsnappen.


Mijn lieve gunsteling - Marieke Lucas Rijneveld

Header mijn lieve

Mijn lieve gunsteling - Marieke Lucas Rijneveld

Tijdens een hete zomer zoeken een veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer, toenadering tot elkaar. Ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven. Ze willen ontkomen wat er in hen gezaaid is. Ze ontwikkelen een obsessieve fascinatie voor elkaar. Een verhaal over een hartverscheurende liefde maar ook een angstaanjagend verhaal over verlies.


Client E. Busken - Jeroen Brouwers

Header client e busken

Client E. Busken - Jeroen Brouwers

De hoofdpersoon van dit boek zit vast gegord in zijn rolstoel op een gesloten afdeling van een instelling. Hij verblijft er met tegenzin en denkt, piekert en maalt wat af. Hij zegt niks en misschien is er iets mis met zijn gehoor, maar van wat om hem heen gebeurt blijft hij een scherp in de gaten houden. Inwendig voorziet hij zijn medebewoners van snerpend commentaar.


Ik ben een eiland - Tamsin Calidas

Ik ben een eiland header

Ik ben een eiland - Tamsin Calidas

Tamsin Calidas is een vlotte dertiger die in de hippe wijk Notting Hill in Londen woont. Niks benoemingswaardig. Totdat ze besluiten hun stadse leventje in te ruilen voor een klein Schots eiland. Ze gaan schapen fokken. Ze zijn op zoek naar het landelijke en rustige leven maar wanneer de eerste betovering weg is gezakt, blijkt het toch iets minder idyllisch. De eilanders zitten helemaal niet te wachten op een stel stedelingen, het kind waar ze zo naar verlangen komt maar niet, het weer zit niet mee en het leven is zwaar. Hun huwelijk loopt al snel op de klippen en dat is nog maar het begin van de ellende die Tamsin zal moeten doorstaan.


M. De man van de voorzienigheid - Antonio Scurati

Heade M

M. De man van de voorzienigheid - Antonio Scurati

Begin 1925 ligt Benito Mussolini doodziek op bed. Hij staat aan de rand van de dood vanwege een heftige maagzweer, maar deze ernst moet verborgen blijven. Het Italiaanse volk mag niks te weten komen. Het regime van Mussolini zat toch al in zwaar weer na de moord op de socialistische leider Giacomo Matteotti. Niet veel later zal Mussolini worden uitgeroepen tot Duce: dictator van Italië. In dit aangrijpende ebook schetst Scurati een beeld van de eerste jaren van Duce.


Daar praten wij niet over - Miloe van Beek

Header daar praten we niet over

Daar praten wij niet over - Miloe van Beek

Sacha Gerdes groeit in de jaren dertig op in een welvarend gezin in ’t Gooi. Haar vader is kunstschilder en hij ontwikkelt nationaalsocialistisch sympathieën na de scheiding van Sacha’s moeder. Sacha zitten klem tussen de liefde voor haar vader en haar afschuw van de NSB. Na de oorlog houdt iedereen zijn mond over Sacha’s vader. Twintig jaar na de dood van Sacha besluit haar kleindochter Miloe van Beek haar levensverhaal te reconstrueren.


De eerste vrouw - Jennifer Nansubuga Makumbi

Header de eerste vrouw

De eerste vrouw - Jennifer Nansubuga Makumbi

Kirabo groeit op bij haar grootouders op het platteland van Oeganda. Ze is omringd door vrouwen, maar voelt nog steeds het stekende gemis van haar moeder die ze nooit heeft gekend. Haar familie probeert haar in bedwang te houden maar toch gaat Kirabo op zoek naar antwoorden. Zo begint de zoektocht naar haar eigen plek op de wereld.


De rat van Amsterdam - Pieter Waterdrinker

Header de rat

De rat van Amsterdam - Pieter Waterdrinker

Ruben Katz vertelt over zijn bijzondere leven vanuit zijn cel in Nederland. Ooit wilde hij met vervalste Joodse identiteitspapieren vanuit Riga, de hoofdstad van het door de Sovjet-Unie geleidde Letland, naar Tel Aviv verhuizen. Dat lukt niet. Hij blijft hangen in Amsterdam. Vader en zoon Katz doen hun best zo snel mogelijk te integreren. Moeder Katz zit ondertussen nog in Letland en rouwt om haar overleden dochter. Dit is een boek over liefde, ontheemding maar ook over een zoektocht naar zingeving.