Header Toplijst 14 September
Toplijsten

Top 10 nieuwkomers in de Bestseller Top 60

Dit zijn de top 10 boeken die deze week in de Bestseller Top 60 zijn verschenen.

Top 10 nieuwkomers in de Bestseller Top 60

1.

Simpel

SIMPEL

Simpelheid? Het lijkt onaannemelijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake. SIMPEL bestaat uit gerechten met een aanlokkelijke opmaak die verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je gelijk welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept.

Bekijk op bol.com

2.

Goede mannen

Goede mannen

Geniek Janowski, brandweerman, liefhebbende echtgenoot, vader van twee zonen, mede-eigenaar van een pony en beschaafde burger te Heerlen, wordt op een dag getroffen door het noodlot… Goede mannen is een pakkende en ontroostbare roman over een vader die denkt dat een goede man altijd een stapje opzij doet, dat goed zijn niet veel anders is dan hunkeren naar het goede. Minder goede verlangens onderdruk je gewoon.

Bekijk op bol.com

3.

Erotische intelligentie

Erotische intelligentie

Een vaste relatie geeft vastheid, maar hoe houd je het opwindend? Perel neemt ons mee in deze tegenstrijdigheid tussen liefde en lust en toont aan dat intimiteit en erotiek goed samen kunnen gaan in een sterke relatie. Als psychotherapeut heeft ze veel partners met deze problematiek behandeld. In dit scherpe, soms provocerende boek, dat daadwerkelijke oplossingen biedt voor een probleem waar veel mensen tegenaan lopen, put ze uit de uiteenlopende ervaring die ze in haar praktijk heeft opgedaan.

Bekijk op bol.com

4.

Alles kan een mens gelukkig maken

Alles kan een mens gelukkig maken

Sinds 2016 publiceren David en Arjan van 365 Dagen Succesvol een wekelijkse column. Elke week een uitdagende gedachte om anders te kijken naar de wereld en jezelf. Soms een opvatting, dan een glimlach, soms een scherpzinnige les en soms word je gewoon woest om wat er staat. 52 van de eerste columns zijn nu niet alleen gebundeld, maar ook nog eens verrijkt met een inspirerende oefening om zelf aan de slag te gaan. 52 vliegen in 1 klap dus!

Bekijk op bol.com

5.

Wereldgeschiedenis van Nederland

Wereldgeschiedenis van Nederland

In 'Wereldgeschiedenis van Nederland' vertellen meer dan honderd belangrijke en gevestigde Nederlandse onderzoekers omtrent geschiedenis en cultuur het wereldwijde verhaal van onze geschiedenis. In dit verduidelijkende en stimulerende boek laten zij zien hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vormgegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en nabije buren heeft ontwikkeld.

Bekijk op bol.com

6.

Een knipperend ogenblik

Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert.

"Eigenlijk wil ik gewoon elke morgen wakker worden en niks weten en gaan schrijven.' Dat stelt Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter die altijd zijn vinger aan de pols van de tijd heeft gehouden. Het verhaal van zijn leven loopt van de naoorlogse avant-garde via feestende jongeren rond het Vondelpark en toenemende publieke zichtbaarheid naar de stilte van een werkkamer. Er was de afwezige vader, er kwamen en gingen hevige liefdes, maar altijd bleef het schrijven, dicht op de eigen huid.

Bekijk op bol.com

7.

Vergeet me niet

Vergeet-mij-niet

Een jonge Texaanse geloofd dat de beroemde fotograaf Carl Feldman een seriemoordenaar is, die jaren geleden haar zus heeft vermoord. Ze zint op wraak. Alhoewel Carl indertijd verdacht werd van twee verdwijningen, is hij hiervoor nooit veroordeeld. Hij lijdt aan dementie en kan zich niet herinneren dat hij een moordenaar is. Onder schijnredenen neemt de vrouw hem mee op een grimmige roadtrip door Texas in de hoop zijn geheugen op te frissen aan de hand van zijn eigen foto's. Al snel blijkt Carl er zijn eigen agenda op na te houden. Zal ze de antwoorden vinden waarnaar ze zoekt en wraak kunnen nemen op de man die al jarenlang een obsessie voor haar is?

Bekijk op bol.com

8.

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Eet beter in 28 dagen

In Eet beter focust huisarts Tamara de Weijer zich op het belang van gezond eten, beweging en rust. De impact van een goede leefstijl op onze gezondheid is aanzienlijk en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus! Boordevol nuttige informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, simpele en lekkere recepten en weekmenu's. Een onmisbare tool voor alle Nederlanders, zeker ook voor artsen en zorgprofessionals.

Bekijk op bol.com

9.

Bede aan de zee

Bede aan de zee

Op een maanverlicht strand houdt een vader zijn slapende zoon vast terwijl ze wachten op een boot. Hij vertelt de jongen over de eindeloze zomers van zijn jeugd, hij herinnert zich zijn opa's huis in Syrië, het geritsel van de olijfbomen in de wind, het gemekker van de geit van zijn oma, het gerinkel van haar pannen. En hij herinnert zich de bruisende Oude Stad van Homs, de drukke steegjes, de moskee en de grote soek, de tijd dat de hemel nog geen bommen spuugde en ze moesten vluchten. Als de zon opkomt, verzamelen zij en de andere mensen hun spullen en gaan ze een gevaarlijke tocht tegemoet, op zoek naar een veilige plek om te leven.

Bekijk op bol.com

10.

Zomervacht

Zomervacht

De dertienjarige Brian woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een verbouwing tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gedreven door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer. Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe verzorg je iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste beslissingen als je zelf nog zo veel moet ontdekken?

Bekijk op bol.com

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.