Serietoplijst
Serietoplijst
Toplijsten

Top 10 series gebaseerd op boeken

Bingewatchen; echt iets van deze tijd. Uren achter elkaar kijken we onze favoriete series, die steeds vaker geïnspireerd zijn op pareltjes van boeken. Leer de personages nog beter kennen, creëer je eigen beeld bij scènes en ontdek al het moois dat jouw boek te bieden heeft aan achtergronden en extra verhaallijnen! Staat jouw favoriete serie er ook bij?1.

Thirteen reasons why

Thirteen reasons why

Clay zit op de middelbare school als hij te maken krijgt met onder andere drugs, zelfmoord en pestgedrag. Hij werd verliefd op Hannah; een meisje dat al lange tijd gepest wordt. Haar enige vriendin laat haar in de steek en binnen de school gaan talloze roddels over haar rond. Ze voelt zich steeds eenzamer en onbegrepen. Uiteindelijk ziet ze geen uitweg meer en besluit ze een einde aan haar leven te maken. Zij hield dertien personen verantwoordelijk voor al het slechts wat haar was overkomen. Zij waren volgens Hannah de reden dat ze zelfmoord heeft gepleegd. In haar laatste dagen heeft ze dit opgenomen op casettebandjes, welke ineens voor Clay zijn deur liggen. Wat doe je dan?

Bekijk op bol.com

2.

Het verhaal van de dienstmaagd

Het verhaal van de dienstmaagd

De Christelijke beweging heeft de macht gegrepen in de voormalige Verenigde Staten. Iedereen dient volgens het Oude Testament te leven. Eén vrouw heeft een specifiek doel: kinderen krijgen. Alleen 's nachts durft ze zich over te geven aan haar gedachtes. Is dit de toekomst van Amerika?

Bekijk op bol.com

3.

Het Lied van IJs en Vuur 1 -   Het spel der tronen

Het Lied van IJs en Vuur 1 - Het spel der tronen

Duizenden jaren geleden wisselden de seizoenen elkaar op een andere manier af; jarenlange zomers of winters. De koninkrijken leven in vrede met elkaar samen. Maar dat is niet altijd zo geweest. Ver voorbij een enorme ijsmuur bevindt zich een lang vergeten vijand. Wanneer alle blikken even niet gericht zijn op de muur, plant de vijand langzaamaan zijn wederkeer.

Bekijk op bol.com

4.

House of cards

House of cards

Francis Urquhart wil premier van Engeland worden en hij is bereidt hier alles voor te doen. Met geheimen en schandalen werkt hij zichzelf omhoog naar de top. Tot het moment dat nog maar één persoon hem in de weg staat.

Bekijk op bol.com

5.

You 1 -   You

You 1 - You

Joe Goldberg werkt in een boekenwinkel, als op een dag de jonge Guinevere Beck naar binnen loopt. Hij is meteen gefascineerd door haar en verkent al haar sociale media. Zo weet hij een 'toevallige ontmoeting' te plannen. Guinevere denkt dat zij de man van haar dromen heeft ontmoet. Maar weet ze wel wie Joe echt is?

Bekijk op bol.com

6.

Nieuwe buren

Nieuwe buren

De personages Peter (Daan Schuurmans) en Eva (Bracha van Doesburgh) zijn wanhopig op zoek naar geluk. De nieuwe buren (Thijs Römer en Katja Schuurmans) helpen ze hun grenzen te verleggen. Langzaamaan raken ze verstrikt in een manier van leven waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.

Bekijk op bol.com

7.

Oranje is het nieuwe zwart

Oranje is het nieuwe zwart

Piper Kerman is een vrouw die haar leven op de rit lijkt te hebben. Door een misstap van tien jaar geleden, wordt ze veroordeeld tot vijftien maanden celstraf. Hoe zal het het haar afgaan in de gevangenis?

Bekijk op bol.com

8.

Dexters Duistere Dromen

Dexters Duistere Dromen

Overdag is Dexter Morgan werkzaam als bloedanalist voor de politie. In de avonduren zwerft hij door de stad als een soort Robin Hood. Hij achtervolgt en vermoord dan moordenaars die hun straf zijn ontlopen. Zo voedt hij zijn lust naar bloed.

Bekijk op bol.com

9.

Reiziger 1 - De reiziger

Reiziger 1 - De reiziger

In de serie Reiziger (in het Engels: Outlander) loopt kort na de Tweede Wereldoorlog een Engelse vrouw door een magische stenencirkel. Ineens bevindt ze zich in Schotland, in 1973. Terwijl ze deze wereld verkent, merkt ze dat niet alleen haar leven, maar ook haar relatie op het spel staat.

Bekijk op bol.com

10.

De 100 1 - De 100

De 100 1 - De 100

Een nucleaire kernramp heeft ervoor gezorgd dat de aarde onbewoonbaar is geworden. Een deel van de mensheid heeft zichzelf gered en woont nu in een ruimteschip. Maar als de populatie groeit en de voorraden opraken, worden honderd jongeren gedwongen de aarde te verkennen. Zij zetten als eersten weer voet aan aarde en moeten zien te overleven in de wildernis.

Bekijk op bol.com
Pics Art 09 05 02 58 44
Esmee Hendriks