Header Recensenten 1
Literatuur

De top 10 boeken van Sigried

Eens in de zoveel tijd vragen we onze recensenten naar de favoriete boeken die zij de aflopen tijd hebben gelezen. Ben jij benieuwd naar de top 10 van Sigried? Bekijk hem hieronder.

De top 10 boeken van Sigried

1.

Beartown

Beartown - Fredrik Backman

"Björnstad, de steengoede nieuwe roman van Frederik Backman werd nog niet naar het Nederlands vertaald, maar kan wel al in het Engels gelezen worden. Dit boek bewijst de veelzijdigheid van deze auteur en is zonder twijfel zijn beste, meest gevoelige werk tot nu toe."

Bekijk op bol.com

2.

Wil

Wil - Jeroen Olyslaegers

"Confronterend, doordacht, fascinerend en scherp - Zowel de vakjury als de lezersjury bekroonde deze roman terecht tot winnaar van de Fintro Literatuurprijs 2017."

Bekijk op bol.com

3.

Gemeengoed

Gemeengoed – Ann Patchett

"Gemeengoed is een ambitieuze, prachtig uitgewerkte roman over een disfunctionele familie, over loyaliteit en zelfontwikkeling, over hoe het leven soms een loopje met je neemt en het nooit te laat is om te vergeven. Patchett op haar best!"

Bekijk op bol.com

4.

Oomen stroomt over

Oomen stroomt over – Francine Oomen

"Oomen stroomt over is een ontzettend leuk boek dat de thematiek van de overgang op een originele manier bespreekbaar maakt. Een boek dat je vrolijk én geïnformeerd achter laat."

Bekijk op bol.com

5.

Different Class

Different Class – Joanne Harris

"Ik heb tijdens dit boek gelachen, gezucht van verontwaardiging, naar adem gehapt van angst en gemord om plotwendingen die ik niet had zien aankomen. Las je tot nu toe enkel Chocolat van Joanne Harris, bereid je dan voor op een totaal nieuwe ervaring. Zowel de personages, de opbouw van het verhaal en de sfeer zijn verschillend, maar – durf ik toch wel stellen – nog beter!"

Bekijk op bol.com

6.

Het behouden kind

Het behouden kind – Janneke Holwarda

"Het behouden kind is een tragi-komische roman die ik in één ruk uitlas. Omwille van het verrassende einde wou ik het meteen na de laatste pagina opnieuw doorbladeren op zoek naar hints. Lees het met zo weinig mogelijk voorkennis."

Bekijk op bol.com

7.

Het achtste leven

Het achtste leven (voor Brilka) – Nino Haratischwili

"Het achtste leven (voor Brilka) is een boek dat zo rijk geschreven en allesomvattend is, dat veel lezers er hun gading in zullen vinden. Laat je niet afschrikken door de meer dan duizend pagina’s. Het verhaal neemt je vanop de eerste pagina mee en laat je na de laatste bladzijde hunkeren naar meer."

Bekijk op bol.com

8.

Een onberispelijke man

Een onberispelijke man – Jane Gardam

"Dit is het eerste deel van een bejubelde trilogie. Het is geen boek dat je vanaf de eerste pagina bij de lurven grijpt, maar langzaam wordt je toch verleid om volledig op te gaan in een verrassende, tragi-komische wereld waar je niet meer uit weg wilt. Het is reikhalzend uitkijken naar het tweede deel van de trilogie ‘een trouwe vrouw’, dat later dit jaar door Uitgeverij Cossee uitgebracht wordt."

Bekijk op bol.com

9.

Lucky Boy

Lucky Boy – Shanthi Sekaram

"De opbouw en schrijfstijl zijn voortreffelijk, maar het is vooral de inhoud die de aandacht trekt. Shanthi Sekaran brengt actuele, relevante thema’s op een genuanceerde manier. De verhaallijnen van Soli en Kavya vullen elkaar aan en tonen verschillende invalshoeken van waaruit immigratie, ouderschap, verantwoordelijkheid en tradities bekeken kunnen worden."

Bekijk op bol.com

10.

Vaak ben ik gelukkig

Vaak ben ik gelukkig – Jens Christian Grøndahl

"Vaak ben ik gelukkig is een dun boekje, maar dat betekent niet dat je er in een paar uur doorheen kan racen. De opbouw en zinsconstructies dwingen tot herlezen en meebeleven. De zinnen zijn doordacht en staan precies op de juiste plaats om hun effect niet te missen. Grøndahl is bovendien een scherpzinnig observator die empathisch, maar beslist niet mild een hoofdpersonage van vlees en bloed neerzet."

Bekijk op bol.com

Een onberispelijke man is ook te lezen in Kobo Plus.

Sigried
Sigried