Spannende boekentop 10
Spannende boekentop 10
Toplijsten

Top 10 spannende boeken

Thrillerliefhebbers opgelet! Wij hebben een lijst samengesteld met tien spannende boeken. Zin in een zenuwslopend boek voor het weekend of voor tijdens de koude en donkere avonden? Wij hebben het allemaal in deze lijst zitten. Welk boek laat jou op het puntje van je stoel zitten?

Cold Case Kwartet 2 - De fjord – Jørn Lier Horst

Het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uit liep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust. Als Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij algauw dat hij wellicht ook de missende link naar de verdwijning van Simon Meier heeft gevonden. Maar om echt uit te vinden wat er destijds gebeurde, zal hij moeten samenwerken met een oude vijand. Zijn onderzoek leidt hem door de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. En de oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden. Lees het in De fjord van Jørn Lier Horst!

Vluchtweg – Jet van Vuuren

Waar zou jij heen gaan als je nergens veilig lijkt te zijn? Tijdens een zeiltocht in Friesland verdrinkt de zeventienjarige Femke voor de ogen van haar zusje Judy. Door een klap van de giek belandt ze in het water en komt daardoor om het leven. Judy kan net op tijd worden gered. Wanneer Judy twintig jaar later weer terugkomt in Friesland, denkt ze haar trauma te hebben verwerkt. Tijdens haar verblijf komen onverwerkte beelden van de zeiltocht terug. Is het waar wat Judy ziet? Is Femke niet door een noodlottig ongeluk omgekomen, maar vermoord? Hoe meer de waarheid zicht ontvouwt, hoe banger Judy wordt dat zij haar eigen zus heeft omgebracht. Is dat zo? Je leest het in de spannende Vluchtweg van Jet van Vuuren.

De beller op lijn vier – J.D. Barker

In De beller op lijn vier van J.D. Barker volgen we Jordan Briggs, de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen. Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Lees hier de recensie van De beller op lijn vier van J.D. Barker om meer te lezen over het boek.

Je bent aan de beurt – Loes den Hollander

Het kan met elke vrouw gebeuren. Denk nooit dat het jou niet treft. Na de dood van haar man komt Tessa David tegen. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en voelt zich sinds jaren weer springlevend. Maar dan blijkt David niet de charmante man te zijn die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij doet dingen met haar die ze helemaal niet wil. Aan hem ontsnappen lijkt onmogelijk, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek... Lees het in de nieuwe thriller van Loes den Hollander: Je bent aan de beurt.

De nachtdienst – Esther Verhoef

Dierenarts Emma woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles om hem te redden, maar is zich niet bewust van het feit dat er wat tegenover staat. Je leest het in het nieuwste boek De nachtdienst van Esther Verhoef.

Twee kleine visjes – M.J. Arlidge

In Twee kleine visjes krijgen we een unieke inkijk in het leven van inspecteur Helen Grace. Het boek bestaat uit twee verhalen waarin je op indrukwekkende en gruwelijke wijze leest hoe Helen Grace de persoon is geworden die we al die tijd hebben gekend. We kunnen alvast verklappen dat het boek vol zit met cliffhangers; een perfect boek om te lezen tijdens een druilerige dag.

Vlieland – Kiki van Dijk

Lees je graag boeken van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn? Dan is Vlieland van Kiki van Dijk ook interessant voor jou! In Vlieland volgen we reisblogger Charlie. Dit jaar is ze uitgenodigd voor een paar nachten glamping op Vlieland. Het eiland wordt steeds meer populair door de luxe restaurants, exclusieve winkels en de prachtige natuur. Charlie grijpt haar kans en vertrekt naar Vlieland. Eenmaal aangekomen wil ze Sytze interviewen, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ook niet geïnteresseerd in het interview. Charlie krijgt gemengde gevoelens wanneer andere mensen hun mening geven over Sytze. Wanneer het bebloede lichaam van een meisje wordt gevonden, wordt Sytze onmiddellijk verdacht. Als er even later nog een meisje verdwijnt weet iedereen zeker dat Sytze de dader is. Charlie besluit op onderzoek te gaan, met gevaar voor eigen leven… Je leest het in deze spannende vakantiethriller!

De Camino – Anya Niewierra

Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Haar gelukkige leven valt uit elkaar als Emil zelfmoord pleegt tijdens het lopen van de Camino. Wanneer Lotte bijna een jaar later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt ze dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat in om onderzoek te doen naar zijn verleden en komt daardoor tot een schokkende onthulling. Ondertussen gaat Lotte de Camino lopen om te kunnen achterhalen wat zijn motief was om zelfmoord te plegen. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt. Lees deze vakantie de spannende De Camino van Anya Niewierra.

Koninkrijk – Jo Nesbø

Koninkrijk: een ijzingwekkende tragedie over twee broers, een vrouw en een nooit opgeloste moord uit het verleden. In het nieuwe boek van Jo Nesbø volgen we Roy die in een afgelegen Noorse bergdorp woont. Hij woont daar al heel zijn leven, in tegenstelling tot zijn jongere broer Carl die zo snel als hij kon vertrok naar Amerika. Hun jeugd was verschrikkelijk. Roy heeft altijd geprobeerd om Carl te beschermen, maar net als iedereen in het dorp dacht hij dat Carl voorgoed was verdwenen. Op een gegeven moment keert Carl terug, met een mysterieuze vrouw en een dubieus plan om een luxe hotel bij het dorp te bouwen. Oude rivaliteiten steken de kop op en de broers worden het mikpunt van allerlei verdachtmakingen. Daarnaast wordt Roy ook nog eens verliefd op de vrouw van zijn broer. Kiest hij voor zijn eigen familie of een toekomst waar hij nooit van durfde te dromen?

Lees ook de recensie van recensent Silvie over Koninkrijk van Jo Nesbø.

Valse getuige – Karin Slaughter

In de standalone Valse getuige van Karin Slaughter bewijst Slaughter waarom ze dé Queen of Crime is. Dit boek wil je in één ruk uitlezen! Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen. Jaren later is Leigh werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor. Al die tijd heeft ze haar herinneringen aan die avond kunnen verdringen, tot ze gedwongen wordt te werken voor een nieuwe cliënt. Hij weet wat er destijds is gebeurd en weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. Tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten…

Lees ook ons interview met Karin Slaughter over haar boek Valse getuige.

Naomi foto lees magazine
Naomi Kappe