Header 3 boeken part 2
Header 3 boeken part 2
Toplijsten

Top 10 veganistische boeken

De Nationale Week Zonder Vlees is alweer een paar dagen geleden van start gegaan. Begint jouw inspiratie een beetje op te raken voor de rest van de week? Of heb je hulp nodig om het eetpatroon zonder vlees vol te houden? Zoek dan niet verder. Wij hebben speciaal voor jou een lijst samengesteld met veganistische kookboeken die jou op het goede spoor kunnen brengen. Deze tien kookboeken laten zien hoe je thuis de lekkerste, makkelijkste en meest gezonde maaltijden op tafel kan zetten.

Vegan Vibes - Lisa Steltenpool

Vegan Vibes - Lisa Steltenpool

Lisa Steltenpool is een diëtiste die al bekend stond om haar eerste kookboek Vegarevolutie. In haar nieuwe boek Vegan Vibes laat ze jou aan de hand van verschillende recepten, voedingsinformatie, praktische tips en inspiratie zien dat plantaardig eten makkelijk en vooral heel erg lekker is. Met haar tips en heerlijke recepten zou je bijna niet merken dat je alleen maar plantaardige maaltijden eet. Lisa Steltenpool zegt zelf: "Pas op voor de bijwerkingen van het boek. Het kan je zomaar creatiever en energieker maken!" En dat is ook het doel van haar boek.


Everyday Vegan - Ellen Charlotte Marie

Everyday Vegan - Ellen Charlotte Marie

Het wordt vaak als een grote uitdaging gezien als je wil overstappen naar een veganistisch eetpatroon, vooral als je een gezin hebt. Dit is nu verleden tijd met het boek Everyday Vegan van Ellen Charlotte Marie. Haar nieuwste boek bevat nieuwe recepten, die lekker, gezond en gemakkelijk zijn! Speciaal voor gezinnen met kinderen, zijn er kidsproof recepten die snel en gemakkelijk klaar te maken zijn. Of je nu vegan bent of gewoon gezonder wilt eten: in dit boek vind je de beste inspiratie!


Easy Vegan Feelgood - Living The Green Life & Sanne van Rooij

Easy Vegan Feelgood - Living The Green Life & Sanne van Rooij

De titel van het boek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life zegt het al: dit boek draait om makkelijk te bereiden veganistische maaltijden waar jij je alleen maar beter van zal voelen. Dit boek helpt je om te genieten van jouw nieuwe, of al aanwezige, veganistische eetpatroon. Met de heerlijke recepten uit dit boek ben je niet alleen goed bezig voor jezelf, maar ook voor de aarde. Deel de smakelijke gerechten met anderen en geniet!


Het Nieuwe Kookboek - Mieke Vervecken-Pieters

Het Nieuwe Kookboek - Mieke Vervecken-Pieters

Het Nieuwe Kookboek van chef-kok Mieke Vervecken-Pieters is perfect voor mensen die net beginnen met een veganistisch eetpatroon en niet weten waar ze hun inspiratie vandaan moeten halen. Dit boek gaat daarnaast verder dan gewoonweg plantaardig eten. Het richt zich ook op het gebruik van lokale en eerlijke producten in de gerechten. Mieke Vervecken-Pieters staat bekend om haar creatieve en kleurrijke gerechten die zelfs de verstokte vleeseters verleiden.


Energy & Vegan - Alexander Gershberg

Energy & Vegan - Alexander Gershberg

Hoe zorg jij als veganist ervoor dat je toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt die een vleeseter wel krijgt? Energy & Vegan helpt je op weg om een evenwichtig en gezond eetpatroon te krijgen zonder dat je iets tekort komt. De positieve effecten die veganistisch eten op ons lichaam en geest hebben, staan volledig centraal in het boek. Met geestige anekdotes en treffende voorbeelden uit het dagelijks leven maakt Alexander Gershberg deze, voor velen nog onbekende kennis, toegankelijk. Door de principes steeds op een verfrissende en begrijpelijke manier uit te leggen, wordt elk recept een sleutel tot meer balans, meer energie of meer ontspanning. Dit boek is niet te missen bij een veganistisch eetpatroon!


Vegan street food - Lamyai Vozzi & Aidah Samphani

Vegan street food - Lamyai Vozzi & Aidah Samphani

Als je bij een foodtruck staat, is het eten negen van de tien keer niet veganistisch. Maar jij wil ook een keer een lekkere veganistische noodle soep of een ander Oosters hapje. De vegan zusjes Lamyai en Aidah bedachten hier iets op: ze brachten het Vegan Street Food boek uit. Met dit boek zet je zelf binnen een handomdraai die heerlijke hapjes en maaltijden uit het verre Oosten op tafel. De recepten zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken en de Thaise keuken in het bijzonder. Saaie veganistische maaltijden, die slechts bestaan uit een paar blaadjes sla, zijn nu verleden tijd met dit veelzijdige kookboek.


Man. Eat. Plant. - Lisette Kreischer & Maartje Borst

Man. Eat. Plant. - Lisette Kreischer & Maartje Borst

Als je eenmaal de gerechten uit Man. Eat. Plant. hebt geprobeerd, wil je niet meer zonder. Lisette Kreischer en Maartje Borst laten je zien hoe stoer groente kan zijn. Het kookboek bevat meer dan genoeg recepten om jou te inspireren of aan te zetten tot een eetpatroon zonder vlees. De stijl van het boek is stoer en hip in zowel taalgebruik, lay-out en ook de recepten zelf. Het eten van groente is nog nooit zo leuk geweest!


Easy Vegan - Living The Green Life

Easy Vegan - Living The Green Life

Easy Vegan van Living the Green Life heeft in 2018 de Vegan Award voor het Beste vegan kookboek gewonnen. Voor veel mensen is het een belangrijke inspiratiebron wanneer ze switchen naar veganisme of als ze opzoek zijn naar makkelijke en lekkere gerechten. Easy Vegan bevat niet alleen maaltijden voor in de avond, maar bevat ook genoeg recepten voor ontbijt, lunch of snelle snacks. Met dit boek kom je niks tekort. Je kan gelijk aan de slag met je nieuwe lifestyle!


BOSH! Healthy Vegan - Henry Firth & Ian Theasby

BOSH! Healthy Vegan - Henry Firth & Ian Theasby

Bosh! Healthy Vegan van Henry Firth & Ian Theasby is een kookboek speciaal voor mensen die van lekker eten houden, maar toch een beter eetpatroon nodig hebben of graag willen. Met de 80 verschillende plantaardige recepten zorg je voor een gezondere leefstijl. Daarnaast bevat het boek ook genoeg voedingstips die je goed op weg kunnen helpen. Bosh! Healthy Vegan bevat duidelijke recepten waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan, maar je zet toch elke keer iets smaakvols op tafel.


Rachel Ama's Vegan Eats - Rachel Ama

Rachel Ama's Vegan Eats - Rachel Ama

De recepten in het kookboek Rachel Ama's Vegan Eats van Rachel Ama laten je al watertanden wanneer je erin bladert. Haar maaltijden zijn geïnspireerd op verschillende veganistische keukens, maar met name op haar Caribische en West-Afrikaanse achtergrond. Het boek is een welkome afwisseling op de vele veganistische boeken die al zijn uitgebracht. Met Rachel Ama's Vegan Eats wordt het een makkie om je veganistische eetpatroon vast te houden of om ermee te beginnen.


Foto profiel CMS
Tessa Beijnon