Header toplijst waargebeurde verhalen
Header toplijst waargebeurde verhalen
Toplijsten

Top 10 waargebeurde verhalen

Ben jij dol op biografieën? Of vind je het fijn om prachtige, waargebeurde verhalen te lezen? Dan ben je hier op de juiste plek! Wij hebben 10 nieuwe boeken voor jou op een rijtje gezet, die je wellicht kunt toevoegen aan jouw leeslijst. Boeken over de oorlog, de liefde van een vader voor een zoon of het indrukwekkende verhaal van een bekende familie. Wij hebben tal van waargebeurde verhalen gevonden en ieder boek vertelt een uniek verhaal. Voor ieder wat wils, dus!

De tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

De tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

De tuinen van Buitenzorg vertelt het waargebeurde verhaal van de 23-jarige Olga en de 25-jarige Han. De twee verhuisden in 1935 naar Nederlands-Indië en woonden onder andere op Java en Makassar. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verandert hun wereld echter op slag. Daarom keren ze in 1947 terug naar Nederland. Na hun overlijden krijgt Jan Brokken van zijn tante Nora een stapel brieven en foto's. Brieven die zijn moeder Olga vanuit Buitenzorg en Makassar schreef. Beetje bij beetje zoekt de auteur in de brieven naar de vrouw die voor hem altijd een onbekende is geweest.


LEEF - Bibian Mentel

LEEF - Bibian Mentel

Sinds het jaar 2000 kreeg Bibian Mentel vijftien keer de diagnose kanker. In LEEF lees je dan ook hoe Bibian na elk gesprek waarin ze slechts nieuws kreeg, de knop om wist te zetten en er bewust voor te kiezen om te leven. En leven... Dat is wat Bibian elke dag opnieuw heeft gedaan. Tijdens haar leven inspireerde en motiveerde ze talloze mensen om positief te denken, te sporten, gezond te eten en genoeg te slapen. Nadat bekend werd dat Bibian in februari 2021 was uitbehandeld, volgden nieuwe interviews. Deze gesprekken zijn vastgelegd in deze herziene uitgave van LEEF. Laat jij je inspireren door Bibian?


Fulltime avonturier - Tamar Valkenier

Fulltime avonturier - Tamar Valkenier

Ben jij een liefhebber van avontuur? Tamar Valkenier in ieder geval wel. Op haar achtentwintigste neemt ze een drastisch besluit. De sterrenchef en recherchepsycholoog neemt namelijk afstand van al haar bezittingen en haar veilige leven. Ze besluit twee jaar lang de wereld rond te fietsen en reist van Europa, naar Mongolië met haar paard, kameel en hond. Bovendien loopt ze ook nog eens 600 kilometer door Jordanië! In Fulltime avonturier lees je alles over haar vrije leven. Ga jij met Tamar mee op avontuur?


Hans Nijland - Tom Knipping

Hans Nijland - Tom Knipping

Voetballiefhebbers, verzamelen! Het boek Hans Nijland vertelt het verhaal van de langst zittende clubdirecteur van Nederland bij FC Groningen. Hans Nijland overleefde maar liefst 23 jaar in de voetbaljungle en belandde van de ene miljoenendeal in de andere. Arjen Robben, Luis Suárez, Dusan Tadic, Virgil van Dijk... Niets is te gek! In dit boek neemt Hans je mee naar de onderhandelingstafels. Kortom, een heus verslag van zijn belevenissen achter de schermen van de voetbalwereld.


Je mag wel bang zijn, maar niet laf - Toni Boumans

Je mag wel bang zijn, maar niet laf - Toni Boumans

Aan het einde van de negentiende eeuw besluit Popke Bakker samen met zijn vrouw Dieuwke en hun negen kinderen een garen- en bandwinkel te beginnen in Buitenpost. De winkel wordt al snel populair en in de jaren daarna groeit het zelfs uit tot het bekendste modehuis in het noorden. De familie Bakker wordt een grote naam, maar de persoonlijke levens blijven vaak uit de schijnwerpers. Het is dan ook voor het eerst dat de nazaten van deze familie zich lieten interviewen. Met toegang tot persoonlijke documenten heeft schrijver Toni Boumans een overgetellijk verhaal van de familie Bakker weten neer te zetten.


Ik was het duivelskind - Angel van der Vecht

Ik was het duivelskind - Angel van der Vecht

Ik was het duivelskind is het vervolg op Het duivelskind, dat het levensverhaal van Angel vertelt. Angel is van jongs af aan al mishandeld en misbruikt door haar ouders. Hierdoor heeft ze een groot trauma opgelopen en bovendien durft ze met niemand over de gebeurtenissen te praten. In het boek zijn verschillende voorbeelden te lezen over de machteloosheid en het optreden van de hulpverlening. Als lezer zie je hoe beetje bij beetje het zelfvertrouwen van Angel groeit. Kortom, een boek dat ontroert en inspireert.


Om de liefde, voor de troon - Daniela Hooghiemstra

Om de liefde, voor de troon - Daniela Hooghiemstra

In 1964 bekeerde Irene van Oranje zich als eerste prinses tot het katholicisme. Ook brak ze met haar familie en kondigde ze al snel haar verloving met de Spaanse Carlos Hugo van Bourbon-Parma aan. Hiermee ging er een schokgolf door het land en bovendien leidde dit tot een constitutionele crisis. Schrijfster Daniela Hooghiemstra vertelt het verhaal van het prinsenpaar en de moeilijkheden die zij moesten doorstaan. Uiteindelijk zou prinses Irene de Spaanse troon niet krijgen. Het gevolg? De prinses vond zichzelf.


De jongen die te veel voelde - Lorenz Wagner

De jongen die te veel voelde - Lorenz Wagner

Henry Markram is een van de bekendste hersenonderzoekers ter wereld. Wanneer zijn zoon Kai geboren wordt, heeft hij dan ook meteen door dat hij anders is dan anderen. Kai blijkt autistisch te zijn en omdat Henry in de huidige wetenschap niet het antwoord vindt hoe hij Kai het beste kan helpen, gaat hij zelf op zoek naar het antwoord op die vraag. Hij introduceert uiteindelijk een nieuwe kijk op autisme en probeert ook anderen met dit optimistische boek autisme te laten begrijpen.


Dagboek uit Bergen-Belsen - Renata Laqueur & Saskia Goldschmidt

Dagboek uit Bergen-Belsen - Renata Laqueur & Saskia Goldschmidt

Renata Laqueur en haar man Paul Goldschmidt worden in november 1943 gearresteerd. Ze komen terecht in kamp Westerbork en worden niet veel later ondergebracht in kamp Bergen-Belsen in Duitsland. Vanaf hun aankomst in het kamp besluit Renata aantekeningen te maken van alles wat de twee meemaken. Dit houdt ze jarenlang vol, tot ze hier te zwak voor wordt. Eenmaal terug in Nederland schrijft Renata haar aantekeningen volledig uit. Het resultaat? Een waardevol en uniek document over de oorlog en het leed van miljoenen mensen.


Kwartetmoord - Jan Colijn

Kwartetmoord - Jan Colijn

Ben jij geïnteresseerd in de wereld van de hedendaagse misdaad? Dan is dit een boek voor jou! Op klaarlichte dag worden vier mannen doodgeschoten en de zaak wordt landelijk bekend als de Kwartetmoord. Verslaggevers Jan Colijn en Tom Meerbeek zijn er vanaf het eerste moment bij en storten zich op de zaak. Zo komen ze achter details van de verdachten en onthullen ze allerlei geheimen. In dit boek verzamelen ze alle gevonden informatie over de Kwartetmoord en nog heel veel meer.


Profielfoto pauline dons
Pauline Dons