Header wereldboekendag
Header wereldboekendag
Toplijsten

Top 10 favoriete boeken van onze lezers

Vandaag is het Wereldboekendag! Een dag we waarin het boek, schrijvers en uitgevers nog wat extra in het zonnetje te zetten. Om deze prachtige dag te vieren vroegen we onze lezers wat hun all time favorite boek is. Daar kwamen prachtige resultaten en verhalen uit. Doe in dit toplijstje inspiratie op voor jouw nieuwe, favoriete boek. Ze zijn door onze lezers al als uitstekend bevonden!

De zeven zussen - Lucinda Riley

De zeven zussen - Lucinda Riley

Wie kent deze successerie nog niet? De zeven zussen serie is misschien wel de grootste boekenserie op dit moment. Niet gek dat hij ook op dit lijstje staat! Na de dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis. Pa Salt ontfermde zich over de zussen toen ze nog maar baby's waren. Na zijn dood kreeg iedere zus een brief met een aanwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden voert haar naar Rio de Janeiro. Daar probeert ze erachter te komen wie ze is. De reis brengt haar naar de bouw van het Christus de Verlosser-beeld, tachtig jaar geleden én naar het Parijs van de jaren twintig waar alles mogelijk was. Kan ze erachter komen wat haar ware identiteit is?


De vergeten tuin - Kate Morton

De vergeten tuin - Kate Morton

Ook deze historische roman zal je een heerlijk avontuur laten beleven. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog wordt een meisje achtergelaten op een schip dat koers zet naar Australië. Het enige wat ze zich van deze reis kan herinneren is een mysterieuze vrouw die zich De Schrijfster noemt. Deze vrouw neemt de zorg voor het meisje Nell op zich. Op haar eenentwintigste verjaardag hoort Nell Andrews een geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen. Jaren later maakt ze een reis naar Engeland om daar antwoorden te zoeken. Haar tocht leidt haar naar het prachtige landgoed Blackhurst Manor. Na het overlijden van Nell krijgt haar kleindochter Cassandra een verassing: ze erft Cliff Cottage op het landgoed. Dit is niet zomaar een gebouw want het bevat de vergeten tuin.


Hof van doorns en rozen - Sarah J. Maas

Hof van doorns en rozen - Sarah J. Maas

Dit is misschien wel een van de bekendste YA boekenseries van dit moment. Maar dat begon allemaal bij dit deel. Feyre woont met haar familie aan de Muur. Om te overleven jaagt ze in het bos op dieren zodat ze wat eten hebben. Wanneer ze een wolf ziet vechten met een hert kan ze het niet laten om zich te mengen. Dat hert zal haar familie een lange tijd voeden. Ze doodt te wolf maar de prijs die ze daarvoor zal moeten betalen is hoog. Niet lang daarna staat een beestachtig wezen op haar te wachten. Hij wil haar meenemen als wraak voor zijn vermoorde vriend. Feyre wordt meegenomen naar Prythian, het land van de Fae. Het wezen is niet zomaar een beest, het is de Fae Tamlin. Ze zal de rest van haar leven moeten slijten op zijn landgoed.


Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

Als iemand feelgoodromans kan schrijven dan is het Jill Mansell wel! Geen wonder dat we haar ook terugvinden op deze lijst. Haar nieuwste roman viel al goed in de smaak bij onze lezers. Wellicht ook bij jou. Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar Shay Mason weer tegen het lijf loopt. Hij was haar eerste liefde maar Shay vertrok met de noorderzon en liet Didi verbijsterd achter. Eindelijk heeft Didi haar geluk weer gevonden en dan durft hij naar haar toe te komen om haar leven weer overhoop te halen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat dreigt opnieuw de kop op te steken. Wil Didi dit wel?


De hulp - Kathryn Stockett

De hulp - Kathryn Stockett

We hebben niet alleen maar feelgoodromans. Deze op de waarheid gebaseerde roman laat het Mississippi van de jaren zestig zien. Alles wordt bepaald door racisme. Zwarte vrouwen en mannen zijn minder. Een zwarte vrouw kan wel een blank kind opvoeden maar moet met haar tengels van het tafelzilver afblijven. In deze roman volgen we drie zwarte vrouwen die de hulp zijn in blanke gezinnen. De drieëntwintigjarige Eugenia, of Skeeter ligt eraan wie het vraagt, wil dolgraag schrijfster worden. Een onderwerp is snel gevonden: haar vriendin Hilly is zeer gedreven om ervoor te zorgen dat in alle huizen van blanke gezinnen een apart toilet wordt geinstalleerd voor de zwarte hulp. Skeeter twijfelt of dit wel het juiste is om te doen. Ze begint met het verzamelen van verhalen van zwarte hulpen.


Tonio - A.F.Th. van der Heijden

Tonio - A.F.Th. van der Heijden

Op Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden om het leven bij een verkeersongeval. Het is vroeg in de ochtend als hij dichtbij het Vondelpark wordt geschept door een auto. In kritieke toestand wordt hij naar het Academisch Medisch Centrum vervoerd. Diezelfde dag overlijdt hij aan zijn verwondingen. Tonio zal nooit ouder worden dan eenentwintig. A.F.Th. van der Heijden, Tonio's vader, doet het enige wat hij nog kan doen: in zijn herinneringen graven, aantekeningen maken en schrijven. Hij wordt hierin gedreven door twee vragen: wat gebeurde er met Tonio in zijn laatste uren en dagen voorafgaande aan dat fatale moment en hoe heeft dit kunnen gebeuren? Langzaam bouwt Van der Heijden een reconstructie op in zijn zoektocht naar vraag en antwoord. Een prachtig, emotioneel eerbetoon aan de verloren zoon.


In de ban van de ring - J.R.R. Tolkien

In de ban van de ring - J.R.R. Tolkien

Een wereldklassieker. Al meer dan vijftig jaar doet dit boek het fantastisch, niet alleen op papier maar ook op het filmdoek. Het was raar geweest om dit boek niet toe te voegen aan deze lijst. In het rustige dorpje Gouw krijgt de jonge hobbit Frodo de taak van zijn leven. Hij wordt op reis gestuurd om de Ene Ring te vernietigen in de Doemberg. Hiervoor moet hij door heel Midden-Aarde reizen. Alleen op die manier kan hij voorkomen dat de slechte Sauron de Zwarte de hele wereld overneemt. Maar dat lukt hem niet alleen...


22/11/63 - Stephen King

22/11/63 - Stephen King

Dé thrillerkoning van onze tijd: Stephen King. Al een tijdje geleden schreef hij dit boek waarin de moord op John .F. Kennedy centraal staat. Jake Epping ontdekt een poort terug in te tijd. Hij reist naar 1958 in een poging de aanslag op J.F.K te voorkomen. Kan dit wel? En tegen welke prijs? Jake merkt dat hij niet zomaar het verleden kan veranderen, want alles wat hij doet heeft gevolgen voor de toekomst.


City of Bones - Cassandra Clare

City of Bones - Cassandra Clare

Het eerste deel van de Mortal Instruments serie en het boek waar de serie Shadowhunters op is gebaseerd. Het begin van een wereld waar nu al meer vijftien boeken in zijn verschenen. Als de moeder van Clay plotseling verdwijnt komt Clay in aanraking met de demonenjagers. Zij kan hen zien terwijl dat niet zou moeten kunnen. Ze kan ze niet loslaten en komt erachter welke geheimen er schuilgaan achter onze menselijke wereld. Geheimen over monsters, verboden liefde en familiedrama's.


Aan het einde van de wereld - Kristin Hannah

Aan het einde van de wereld - Kristin Hannah

En last but not least: een roman over verlies, familiebanden en de kracht van liefde. In 1947 keert Ernt Allbright terug uit Vietnam, waar hij vastzat als krijgsgevangene. Hij heeft last van angsten, woedeaanvallen en het lukt hem maar niet zijn gewone leven weer op te pakken. Op een dag neemt hij een drastische besluit: hij verhuist met zijn gezin naar Alaska om daar zelfvoorzienend te gaan leven. Zijn dochter en vrouw stemmen in, in de hoop dat de rust terugkeert in het gezin. Dat is aanvankelijk ook zo. Maar als de winter invalt en Alaska in maandenlange duisternis en kou wordt gehuld, verslechtert Ernt. Het gezin moet alles op alles zetten om de uitdagingen buiten én binnen de muren te boven te blijven.