Header winterboeken
Header winterboeken
Toplijsten

Top 10 winterse boeken

De sneeuw dwarrelt langzaam naar beneden... Wat is de winter toch mooi! Maar, helaas ook nogal koud. Daarom blijven wij lekker binnen en vervelen hoeven we ons zeker niet! Dit zijn namelijk onze favoriete boeken voor wanneer het sneeuwt (maar ook wanneer het niet sneeuwt). Pak één van deze boeken erbij en kruip warm onder een kleedje terwijl je lekker wegdroomt!

Midwinter - Suzanne Vermeer

Midwinter - Suzanne Vermeer

De laatste keer dat Alice de Vreede op wintersport ging, was ze 21 jaar oud. Hoewel ze altijd enorm kon genieten van zulke winterse vakanties, liep de laatste anders dan ze had kunnen voorzien. Een ernstig ongeluk met grote gevolgen veranderde haar leven voorgoed. Acht jaar later gaat Alice opnieuw op wintersportvakantie en hoewel de trip in eerste instantie een succes lijkt te worden, lopen de onderlinge spanningen op en om te overleven moet Alice het ongeluk van acht jaar geleden achter zich kunnen laten...


Sneeuwland - Yasunari Kawabata

Sneeuwland - Yasunari Kawabata

Shimamura is toneelrecensent en reist af naar het dorp Yuzawa om te ontsnappen aan het hectische Tokio. Hij brengt acht dagen door in de bergen, maar gaat dan naar een kuuroord, waar hij vraagt om het gezelschap van een geisha. Zo komt Shimamura in contact met een jonge vrouw, Komako. De aantrekkingskracht tussen de twee is groot, maar de relatie komt in zwaar weer wanneer het meisje Yoko verschijnt. Shimamura voelt zich ook tot haar aangetrokken, waardoor hij in een lastig parket terechtkomt en en een keuze zal moeten maken.


De wintertuin - Kristin Hannah

De wintertuin - Kristin Hannah

De zussen Meredith en Nina kunnen niet meer van elkaar verschillen; zo bleef de ene zus thuis om voor haar kinderen te zorgen en het familiebedrijf te leiden, terwijl de ander de wereld over reisde om haar droom na te jagen en fotojournalist te worden. Toch beseffen ze al snel dat ze niet zonder elkaar kunnen en wanneer hun vader ziek wordt, zullen ze elkaar moeten helpen. Hij vertelt zijn dochters een Russisch sprookje, waardoor ze achter het tragische verleden van hun moeder, in het door oorlog verscheurde Leningrad, komen.


De zilverboom - Lucinda Riley

De zilverboom - Lucinda Riley

Na dertig jaar keert Greta terug naar het prachtige landhuis dat ooit en belangrijke rol in haar leven speelde, Marchmont Hall. Toch kan ze zich niets meer van die tijd herinneren, omdat ze door een ongeluk haar geheugen is verloren. Maar, het landhuis roept herinneringen bij haar op en ze gaat op zoek naar haar verloren verleden. Langzaam maar zeker ontrafelt ze niet alleen haar verhaal, maar ook dat van haar dochter en alle geheimen die verborgen liggen op Marchmont Hall.


De jacht - Will Dean

De jacht - Will Dean

Tuva Moodyson, een dove verslaggever van een lokaal Zweeds krantje, is op zoek naar een goed verhaal en hoopt daarmee haar carrière te lanceren. Ze hoopt een scoop te pakken te krijgen en dan eindelijk haar dorp te kunnen verlaten. Al snel raakt ze verstrikt in een web van leugens en komt ze in aanraking met een onoploste moord die twintig jaar geleden plaatsvond. Kan Tuva de moordenaar te slim af zijn of wordt ze zijn volgende slachtoffer?


Iets wat sneeuw heet - Yuval Zommer

Iets wat sneeuw heet - Yuval Zommer

Wat is sneeuw? Hoewel velen dat weten, hebben Poolvos en Poolhaas nog nooit in hun leven sneeuw gezien. Ze zijn nieuwsgierig geworden en daarom gaan ze samen op onderzoek uit. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door verschillende dieren. Zoek jij met ze mee? Dit voorleesboek neemt je mee in een zoektocht naar een wonderlijke waterwereld. De grote vraag in dit voorleesboek is natuurlijk: zullen Poolvos en Poolhaas erin slagen sneeuw te vinden?


Het wonderlijke winterboek - Marianne Busser

Het wonderlijke winterboek - Marianne Busser

Kan je geen genoeg krijgen van de sneeuw? Met deze prachtige en winterse voorleesbundel boordevol verhalen en illustraties, zit je goed! In deze bundel vind je namelijk de allerleukste voorleesverhalen over de winter, dus zelfs wanneer de sneeuw buiten alweer is gesmolten, waan jij je in een wonderlijke winterwereld. Voorleesverhalen over Sint en Piet, over een prachtig midwinterfeest of over een kerstman die zijn muts kwijt is... Dit voorleesboek is een echte aanrader voor liefhebbers van de winter!


Het weesmeisje - Anne Jacobs

Het weesmeisje - Anne Jacobs

Het weesmeisje Marie mag als keukenmeid aan de slag in het landhuis van de familie Melzer, die een fabriek in textiel leiden en daarmee goed verdienen. Hoewel Marie door het keukenpersoneel wordt opgenomen, blijven ze een beetje sceptisch richting de nieuwe keukenmeid. Al snel neemt Katharina, de jongste dochter van de Melzer, Marie onder haar hoede en er bloeit een vriendschap op. Bovendien blijkt Katharina een leuke broer te hebben... Kortom, een reis naar de vorige eeuw, terwijl je je in een prachtige villa waant.


Heerlijke winter - Natalia Rakhorst

Heerlijke winter - Natalia Rakhorst

Heb je van al dat lezen trek gekregen? Hoe leuk is het om in de winter te kunnen genieten van al het lekkers dat het seizoen te bieden heeft? Van een heerlijke truffelpasta, pompoencake, runderstoof met bier en een vegetarische quiche met brie tot spinazie, stevige tomatensoep met rookworst, stamppotten, hachee en een geweldige mandarijn-roomkaastaart met een bodem van kruidnoten... Natalia en Walter zijn er in geslaagd om maar liefst 40 winterse recepten te bundelen in dit kookboek!


Off-piste - Jeroen Zuydt

Off-piste - Jeroen Zuydt

Behoefte aan een spannend verhaal? Dan zit je met het boek Off-piste goed! Tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie, blijken er onderhuidse spanningen te zijn binnen de vriendengroep en dat blijft niet zonder gevolgen... Hoewel het boek is geschreven ten tijde van de lockdown(s), waan je je echt even op reis en kun je onbezorgd genieten van een wintersportvakantie in het mooie Zillertal in Oostenrijk.


Profielfoto pauline dons
Pauline Dons