Verfilmingen Toplijst
Toplijsten

De top 30 boekverfilming van 2018

Aan het einde van 2018 kijken we terug op een prachtig jaar. Er is veel gebeurd, er zijn veel boeken uitgekomen en ook veel verfilmd. Voor de liefhebbers heeft Lees Magazine een top 30 + 3 boekverfilmingen van 2018 samengesteld.

De top 30 boekverfilming van 2018

1.

Vijftig tinten vrij

Fifty shades freed

Het derde deel van de boekenreek Vijftig tinten grijs (Fifty Shades of Grey). Anastasia Steele stapt in het huwelijksbootje met Christian Gray. Hun huwelijk komt al snel voor enkele hevige uitdagingen te staan, met een architecte die achter Christian aanzit en de voormalige werkgever van Anastasia die wraak op haar wil nemen.

Bekijk op bol.com

2.

Maze Runner 3

Maze Runner 3

The Death Cure is het derde boek in de bloedstollende Maze Runner-serie. De proeven zijn voorbij. WICKED heeft alle informatie verzameld die ze kunnen. Het is nu aan de Gladers om de blauwdruk voor de genezing van de Flare af te ronden met een laatste vrijwillige test.

Bekijk op bol.com

3.

Marvel's Black Panther Prelude

Marvel's Black Panther Prelude

Wakanda, de meest technologisch geavanceerde natie ter wereld wordt beschermd door de machtige Black Panther. In dit spannende boek, ontdek je hoe T'challa de legendarische held van Wakanda werd in dit nieuwe, nog nooit vertelde verhaalin het Marvel Cinematic Universe! Zie hoe de mantel werd doorgegeven aan de toekomstige koning, in een tijd waarin superhelden net opkwamen in de grotere wereld.

Bekijk op bol.com

4.

Ready Player One

Ready Player One

Het is het jaar 2044 en de echte wereld is een lelijke plek geworden. We hebben geen olie meer. We hebben het klimaat verpest. Hongersnood, armoede en ziekte zijn wijdverbreid. Net als het grootste deel van de mensheid, ontsnapt Wade Watts aan deze deprimerende realiteit door zijn wakende uren door te brengen in de OASIS, een uitgestrekte virtuele utopie waarin je alles kunt zijn wat je maar wilt zijn, waar je kunt leven en spelen en verliefd worden op een van de tienduizend planeten. En net als de meeste mensen is Wade geobsedeerd door het ultieme loterijticket dat verborgen ligt in deze alternatieve realiteit: OASIS-oprichter James Halliday, die sterft zonder erfgenaam, heeft beloofd dat de controle over de OASIS - en zijn enorme fortuin - zal gaan naar de persoon die de raadsels die hij nog heeft kan oplossen, verspreid door zijn hele schepping en die zowel Wade als zijn wereld grondig zal veranderen.

Bekijk op bol.com

5.

Marvel's Avengers

Marvel's Avengers

Volg de Avengers of the Marvel Cinematic Universe in hun avonturen in de aanloop naar het blockbuster-evenement van deze zomer, Marvel's Avengers: Infinity War! Plus, verhalen uit de lange en vileine geschiedenis van de Mad Titan, Thanos!

Bekijk op bol.com

6.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Het is 1946. De oorlog is voorbij en Juliet Ashton heeft een writer's block. Maar als ze een brief ontvangt van Dawsey Adams van Guernsey - een totale vreemdeling die halverwege het Kanaal leeft, die haar naam is tegengekomen in een tweedehandsboek - gaat ze een correspondentie met hem aan, en op tijd met alle leden van de buitengewone Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

Bekijk op bol.com

7.

Deadpool - Volume 2

Deadpool - Volume 2

Ten eerste: Flash terug naar de avonturen van Deadpool van weleer met Iron Man! Dan: een demon huurt Deadpool in om verdoemde zielen terug te winnen! En voor het geval je niet denkt dat hij een onbekende zou kunnen krijgen, neemt Wade contact op met zijn vrouwelijke kant! Plus: Deadpool richt zich op een man met watermachten en werkt vervolgens samen met je Superior Neighborhood Spider-Man! En we beloven dat hij een van die twee doodt! Gerry Duggan en Brian Posehn's hilarische, non-stop heruitvinding van de Merc With a Mouth gaat hier door!

Bekijk op bol.com

8.

The Art of Solo

The Art of Solo

The Art of Solo: A Star Wars Story onthult voor de eerste keer de ontwerpevolutie van elke nieuwe fantastische set, buitenaardse machine en een onvergetelijk personage in de film. Vol met honderden spectaculaire afbeeldingen, waaronder productieschilderijen, concept art en schetsen, storyboards en matte schilderijen, is The Art of Solo: A Star Wars Story de definitieve gids voor de kunst van de film - en een must-have-herinnering voor fans.

Bekijk op bol.com

9.

Love Simon

Love Simon

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt. Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Bekijk op bol.com

10.

On Chesil Beach

On Chesil Beach

Edward en Florence, net getrouwd, juli 1962. Ze zijn net aangekomen in een hotel aan de kust van Dorset, worstelen om hun privéangsten voor de komende huwelijksnacht te onderdrukken ... Een nieuwe editie van deze beroemde roman die binnenkort een onmisbare film zal worden met in de hoofdrol Oscar genomineerde Saoirse Ronan.

Bekijk op bol.com

11.

Marvel's Ant-man And The Wasp Prelude

Marvel's Ant-man And The Wasp Prelude

Voordat Scott Lang en Hope Pym vluchten in de aankomende Marvel's Ant-Man en de Wasp, zie je hoe de helden voor het eerst samenwerkten! Scott Lang heeft een aantal fouten gemaakt, maar zijn vaardigheden als dief maken hem onmisbaar wanneer Hank Pym iemand nodig heeft om het Ant-Man-pak in een gedurfde overval te opereren om te voorkomen dat Darren Cross de Pym Particle-technologie gebruikt voor zijn eigen snode plannen. Het avontuur wordt niet groter dan dit!

Bekijk op bol.com

12.

The Darkest Minds-trilogie 1 -   De overlevenden

The Darkest Minds-trilogie 1 - De overlevenden

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

Bekijk op bol.com

13.

Goodbye Christopher Robin A A Milne and the Making of WinniethePooh

Goodbye Christopher Robin A A Milne and the Making of WinniethePooh

Goodby Christopher Robin komen uit Ann Thwaites 'veelgeprezen biografie van AA Milne, een van de meest succesvolle Engelse schrijvers ooit, en de maker van Winnie de Poeh, en van Biggetje, Teigetje, Iejoor en Christopher Robin . Maar de fictieve Christopher Robin was gebaseerd op Milne's eigen zoon. Dit hartverwarmende en ontroerende boek verhaalt het waargebeurde verhaal dat de film Goodbye Christopher Robin inspireerde, geregisseerd door Simon Curtis en met in de hoofdrollen Domhnall Gleeson, Margot Robbie en Kelly Macdonald, en biedt de lezer een blik in de relatie tussen Milne en het echte leven Christopher Robin

Bekijk op bol.com

14.

Juliet, Naked

Juliet, Naked

Nick Hornby keert terug naar zijn roots - muziek en rommelige relaties - in deze grappige en ontroerende nieuwe roman die bedachtzaam en sympathiek kijkt naar hoe levens kunnen worden verspild, maar hoe ze nooit voorbij de verlossing kunnen komen.

Bekijk op bol.com

15.

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians

Wanneer Newyorker Rachel Chu ermee instemt om de zomer in Singapore door te brengen met haar vriend, Nicholas Young, stelt ze zich een eenvoudig huis voor aan het gezin voor met de man met wie ze hoopt te trouwen. Maar Nick heeft gefaald om zijn vriendin een paar belangrijke details te geven. Ten eerste, zijn kindertijdhuis lijkt op een paleis; twee, dat hij opgroeide op meer privévliegtuigen dan auto's; en drie, dat hij toevallig de meest in aanmerking komende vrijgezel van het land is. Aan Nick's arm kan Rachel net zo goed een doelwit op haar rug hebben als ze uit het vliegtuig stapt, en al snel verandert haar ontspannen vakantie in een hindernisbaan van oud geld, nieuw geld, nieuwsgierige familieleden en intrigerende sociale klimmers.

Bekijk op bol.com

16.

To All the Boys I've Loved Before, Volume 1

To All the Boys I've Loved Before, Volume 1

De zestienjarige Lara Jean bewaart haar liefdesbrieven in een hoedendoos die haar moeder haar heeft gegeven. Het zijn geen liefdesbrieven die iemand anders voor haar heeft geschreven; dit zijn degenen die ze heeft geschreven. Eén voor elke jongen waar ze ooit van gehouden is - vijf in totaal. Als ze schrijft, stort ze haar hart en ziel uit en zegt ze wat ze in het echte leven nooit zou zeggen, omdat haar brieven alleen voor haar ogen zijn. Tot de dag dat haar geheime brieven gemaild zijn, en plotseling, gaat het liefdesleven van Lara Jean van ingebeelde naar uit de hand.

Bekijk op bol.com

17.

Banco

Banco

Het sensationele vervolg op Papillon '. Banco 'vervolgt de avonturen van Henri Charriere - bijgenaamd Papillon - in Venezuela, waar hij eindelijk zijn vrijheid heeft gewonnen na dertien jaar ontsnapping en gevangenschap. Ondanks zijn voornemen om een eerlijke man te worden, is Charriere al snel betrokken bij haaruitbarstingen met goudzoekers, gokkers, bankovervallers en revolutionairen - beroofd en beroofd, zijn levenslust zo sterk als altijd. Hij leidt ook nachtclubs in Caracas tot een aardbeving hem in 1967 ruïneert - wanneer hij besluit het boek te schrijven dat zijn internationale roem brengt.

Bekijk op bol.com

18.

SIMPLE FAVOR

SIMPLE FAVOR

Het begint met een eenvoudige gunst - een gewone vriendelijkheid die moeders voor elkaar doen. Wanneer haar beste vriend, Emily (gespeeld door Blake Lively), Stephanie (gespeeld door Anna Kendrick) vraagt om haar zoon Nicky op te halen na school, zegt ze graag ja. Nicky en haar zoon, Miles, zijn klasgenoten en beste vrienden, en de vijfjarigen houden ervan samen te zijn, net als zij en Emily. Een weduwe en thuisblijvende blogbrowser in een bosrijke buitenwijk van Connecticut, Stephanie was eenzaam tot ze Emily ontmoette, een verfijnde PR-manager wiens baan in Manhattan zo veel van haar tijd vergt.

Bekijk op bol.com

19.

Niemand in de stad

Niemand in de stad

Niemand in de stad is een roman over vriendschap, vreemdgaan, liefde, een meedogenloze stad en de tol van verkeerde verwachtingen. Philip Hofman woont in het Weeshuis, een statig studentenhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht. De twaalf bewoners hebben daar, buiten het blikveld van de maatschappij, hun ouders en hun vriendinnen, een vrijplaats gecreëerd, een proeftuin voor het echte leven.

Bekijk op bol.com

20.

Venom By Rick Remender

Venom By Rick Remender

Flash Thompson is Spider-Man's biggest fan. That hero worship inspired him to join the Army, where he became a decorated war hero. And though he lost his legs, Flash never lost his dignity - or his desire to serve. Now, the government has offered him a chance to don the alien Venom symbiote and be a hero once again! Flash Thompson is Venom, the government's most lethal special operative. But Flash soon finds himself losing control of his own mind to the symbiote! And when his nemesis, Jack O'Lantern, blackmails Flash into serving the merciless Crime-Master, can Venom complete his mission and save his loved ones?

Bekijk op bol.com

21.

Superjuffie 1 -   Superjuffie!

Superjuffie

Juf Josje lijkt een heel gewone juf. Maar als er een dier in gevaar is, verandert ze in Superjuffie. Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet als een groene tornado door de lucht. Al snel ontdekken haar leerlingen haar gave, maar gelukkig beloven ze niets tegen de strenge directeur te zeggen. Samen verzinnen ze allerlei uitvluchten wanneer juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin: de directeur is plotseling vertrokken en er wordt een tijger ontvoerd. Komt Superjuffie's hulp op tijd?

Bekijk op bol.com

22.

The hate u give

The hate u give

Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Bekijk op bol.com

23.

Leeslicht  -   Zwaar verliefd

Leeslicht - Zwaar verliefd

Dierenarts Isa is te zwaar en past niet meer in leuke hippe kleding. Ze worsteld erg met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Bekijk op bol.com

24.

Elvy's eigen wereld 1 -   So boho

Elvy's eigen wereld 1 - So boho

Elvy's eigen wereld - So boho! is het eerste deel in een nieuwe fictieserie die vooral meisjes zal aaspreken, geschreven door 's lands bekendste crea queen. We maken kennis met Elvy, een dromerig, creatief meisje dat vooral in haar eigen wereldje leeft. Ze moet van haar ouders meer onder de mensen komen, dus als hippiezus Joy Elvy uitnodigt om de zomer bij haar en haar boho-vrienden op Ibiza door te brengen, kunnen hun ouders moeilijk nee zeggen. Elvy's tekentalent komt goed van pas op het eiland als zij samen met buurmeisje Kate een kledinglabel begint.

Bekijk op bol.com

25.

Bohemian Rhapsody : The Definitive Biography of Freddie Mercury

Bohemian Rhapsody : The Definitive Biography of Freddie Mercury

Dit is de definitieve biografie van Freddie Mercury, geschreven door de bekroonde rockjournalist Lesley-Ann Jones, die toerde wijd bij Queen en vormde langdurige vriendschappen met de band. Nu, met toegang tot de overblijvende bandleden en degenen die het dichtst bij Freddie waren vanaf de kindertijd tot de dood, heeft Lesley-Ann het meest diepgaande verslag geschreven van een van de meest geliefde en meest complexe figuren van muziek. Nauwkeurig onderzocht, sympathiek, niet-geïntensiveerd, richt het boek zich op de periode in de jaren 1980 toen Queen begon te fragmenteren, voordat hun Live Aid-prestaties hen weer in het juiste kader plaatsten. Tijdens haar reis om de man achter de legende te begrijpen, reisde Lesley-Ann Jones van Londen naar Zanzibar naar India. Verpakt met exclusieve interviews en verteld met het onschatbare perspectief dat de twintig jaar sinds Mercury's dood presenteert, is Bohemian Rhapsody het meest actuele portret van een legendarische man.

Bekijk op bol.com

26.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Na de eerste, spectaculaire film Fantastic Beasts and Where To Find Them volgt dit najaar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Het verhaal speelt zich ook nu weer vijftig jaar voor de komst van Harry Potter af, en dit keer verschuift het decor van New York naar London en daarna Parijs. In een poging de plannen van Grindelwald te dwarsbomen, roept Albus Perkamentus nogmaals de hulp in van zijn voormalige leerling Newt Scamander. Zich onbewust van de gevaren zegt deze toe opnieuw zijn hulp te verlenen. In een steeds sterker verdeelde tovenaarswereld wordt loyaliteit en liefde op de proef gesteld, zelfs onder trouwe vrienden en familie. Het filmscenario in boekvorm bevat het volledige script van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, met een scala aan zowel bekende als nieuwe magische dieren en personages.

Bekijk op bol.com

27.

Wereldberoemde verhalen  -   Robin Hood

Wereldberoemde verhalen - Robin Hood

Het bekende verhaal van Robin Hood, herverteld door Antonia Fraser. In dit klassieke Engelse verhaal, spelend in de 12e eeuw, komt een vogelvrij verklaarde edelman met enkele getrouwen op voor de onderdrukte bevolking.

Bekijk op bol.com

28.

The Nutcracker And The Four Realms

The Nutcracker And The Four Realms

Deze oogverblindende roman zal niet alleen het ontroerende verhaal uit De notenkraker en de vier rijken opnieuw vertellen, maar de helft van het boek zal de wereld van de Walt Disney Studios-film uitbreiden met nieuwe, exclusieve content. Compleet met prachtige full-page hoofdstukopener illustraties en nog nooit eerder vertoonde details die het verhaal een nieuwe dimensie geven, deze roman zal lezers hebben die graag in de schitterende wereld van The Nutcracker and the Four Realms willen blijven voor toekomstige generaties.

Bekijk op bol.com

29.

Mortal Engines 1 -   Mortal Engines

Mortal Engines

Tom, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote tractiestad Londen, moet vechten voor zijn leven als hij de gevaarlijke voortvluchtige Hester Shaw tegenkomt. Twee tegenpolen, waarvan de paden nooit hadden mogen kruisen, smeden een onwaarschijnlijk bondgenootschap dat de koers van de toekomst moet veranderen. Dit epische avontuur is verfilmd door Peter Jackson.

Bekijk op bol.com

30.

Aquaman, Volume 1: The Drowning (Rebirth)

Aquaman

Een deel van DC Universe: Wedergeboorte! Aquaman, de koning van Atlantis, heeft nooit een echt thuis gevonden in een van de werelden waar hij is geboren. In zijn onderzeese rijk is Aquaman zowel koning als buitenstaander. En in de oppervlakte-wereld is hij een held en een uitgestotene. Wedergeboorte eert de rijkste geschiedenis in strips, terwijl ze blijft uitkijken naar de toekomst. Dit zijn de meest innovatieve en moderne verhalen met 's werelds beste superhelden, verteld door enkele van de beste verhalenvertellers in het bedrijf. Het verleden eren, ons heden beschermen en naar de toekomst kijken. Dit is het volgende hoofdstuk in de voortdurende saga van het DC-universum. De erfenis gaat verder.

Bekijk op bol.com

Mary Poppins Returns

19-12-2018 in de bioscoop
Walt Disney Pictures

Mary Poppins Returns

In Disney's Mary Poppins Returns, een geheel nieuw vervolg met een frisse gevoeligheid die de geest van het origineel viert, is Mary Poppins terug om de volgende generatie van de familie Banks te helpen de vreugde en het wonderlijke in hun leven te vinden.


Transformers Bumblebee Movie Prequel

20-12-2018 in de bioscoop
John Barber

Transformers Bumblebee Movie Prequel

Fan-favoriet Autobot Bumblebee wordt gerekruteerd voor een top geheime missie en in de jaren zestig van de vorige eeuw zal Londen niet weten wat hem raakt als deze vermomde robot undercover gaat.


Spider-Man Into the Spider-Verse

20-12-2018 in de bioscoop
Shari Last

Spider-Man Into the Spider-Verse

Er zit een nieuwe Spider-Man op het blok! Maak kennis met Miles Morales, een tiener Spider-Man met superkrachten net zo spectaculair als zijn voorganger Peter Parker! Ontdek alles wat je ooit wilde weten over zijn verbazingwekkende kostuum, loyale bondgenoten en angstaanjagende vijanden. Kom meer te weten over zijn verbazingwekkende oorsprongsverhaal en zijn hevigste botsingen terwijl je leert hoe hij het leven op de middelbare school jongleert met zijn status als Super Hero.