Top 5 Cadeauboeken Hero
Toplijsten

Top 5 cadeauboeken voor een ware boekenverslinder

Een kerstcadeau bedenken voor een boekenverslinder klinkt misschien eenvoudig. Want, je geeft gewoon een boek. Maar echt een goed boek vinden zonder al teveel moeite te doen, is lastiger dan je denkt. Daarom helpen we je een handje met onze top 5 originele cadeauboeken.

Ga lekker zelf in je kracht staan

Op zoek naar een cadeau voor iemand met een kantoorbaan? Kies dan voor de nodige dosis humor met Ga lekker zelf in je kracht staan, geschreven door kantoorexpert Japke-d Bouma. Op herkenbare wijze beschrijft hij de allerlei hardnekkige mangementtrends en vage, overbodige termen. Zoals flexwerken, punten op de horizon, brainstormen, dingen centraal stellen en zelfsturende teams. Nog beter dan zijn humoristische kijk op het kantoorleven is het feit dat hij ook laat zien hoe het ook kan. Hoe het zelfs beter kan.

Het litteken van de dood

Het litteken van de dood schetst de biografie van Jan Wolkers. De man die Nederland vormde met zijn kunstenaarsschap. Wereldwijd zijn er honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit. Maar niet alleen om zijn schrijfkunst is hij geliefd. Ook zijn kleurrijke schilderijen en zijn beelden in brons en glas zijn een belangrijk onderdeel van zijn nalatenschap. Op basis van een schat aan materiaal heeft Onno Blom meer dan 10 jaar gewerkt aan deze biografie over Wolkers’ leven. Een rebels, obsessief en zinnelijk leven tot op de laatste dag.

München 1938

Met München 1938 duiken we de geschiedenis in. In dat jaar maakte Hugh Legat carrière bij de Britse diplomatieke dienst als privésecretaris voor premier Neville Chamberlain. In een laatste poging om de vrede te redden, vliegen de Britten naar München om daar tijdens een cruciale conferentie te onderhandelen met Hitler, Mussolini en de Franse premier Daladier. Totaal onverwacht komt hij daar een oude schoolvriend tegen die voor het Ministerie van Buitenlandse zaken in Berlijn werkt. En in het diepste geheim ook nog lid is van het verzet tegen Hitler. De ontmoeting heeft dramatische gevolgen voor de toekomst van Europa.

De sneeuwman

Iemand verrassen met een spannend boek? Ga dan voor De sneeuwman. Dit verhaal van Jo Nesbo speelt zich af in Oslo wanneer de eerste sneeuw is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop in haar tuin. Maar niemand weet wie de sneeuwpop gemaakt heeft. In diezelfde tijd ontvangt inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door ‘De sneeuwman’. Een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt. Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet alleen niet goed waarvoor ze vlucht en waar naartoe.

De heilige Rita

De heilige Rita is een ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. Bijna 50 jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Maar ook daar vinden onverwachte gebeurtenissen plaats. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt zijn vertrouwde, verscholen positie te verlaten. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.

Meer cadeauboeken ontdekken

Heb je in deze top 5 cadeauboeken toch niet helemaal gevonden waar je naar op zoek was? Of heeft degene voor wie jij op zoek bent al deze boeken zelfs al versleten? Dan kun je ook eens een kijkje nemen bij de andere boeken van uitgeverij De Bezige Bij. Daar kun je gegarandeerd dé favoriet voor de feestdagen vinden!