Header prentenboek kinderboekenweek
Header prentenboek kinderboekenweek
Toplijsten

Top 10 beste prentenboeken

Door: Naomi Kappe
14/10/2021
6 min

Samen lezen is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind. Duik samen in de leukste prentenboeken, leer samen nieuwe woordjes en ontdek al het moois op de prenten. In deze toplijst vind je niet alleen waar de prentenboeken over gaan, maar kun je bij een aantal boeken ook even binnen kijken. Welk boek gaan jullie samen lezen?

Alfabet – Charlotte Dematons

Gegarandeerd voorlees- en kijkplezier met Alfabet van Charlotte Dematons. Ga het hele alfabet af, leer nieuwe woorden en ontdek de leukste tekeningen en woorden in dit boek vol verrassende vondsten. “B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt.” Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Er lag een trommeltje in het gras – Edward van de Vendel
Header prentenboek trommeltje in het gras 1
Header prentenboek trommeltje in het gras 2
Header prentenboek trommeltje in het gras 3

Krijg een indruk van dit boek met de prenten!

1 van 3

© Illustraties van Sanne te Loo uit Er lag een trommeltje in het gras

Bekijk Er lag een trommeltje in het gras op bol.com

Lisa en Jimmy - Rara, wat ben ik? – Vivian den Hollander

Beleef avonturen met Lisa & Jimmy in Rara, wat ben ik? Wanneer Lisa en Jimmy buitenspelen zien ze stratenmakers werken. Zou dat eigenlijk een leuk beroep zijn? Wanneer ze in de speeltuin zijn valt Lisa en breekt ze haar pols. De volgende dag op school vertelt ze wat ze allemaal heeft meegemaakt in het ziekenhuis. Ze weet meteen wat ze later wil worden: dokter! Dat komt goed uit, want juf Noor vertelt dat ze gaan werken over beroepen. Nu moet alleen Jimmy nog besluiten wat hij later wil worden. Een mooi prentenboek van Vivian den Hollander met illustraties van Dagmar Stam. Een vrolijk voorleesverhaal voor kleuters dat perfect aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek.

Marta & ik – It’s raining elephants
Header marta en ik 11
Header marta en ik 22
Header marta en ik 33

Krijg een indruk van dit boek met de prenten!

1 van 3

© 2021, Uitgeverij Boycott. Afbeelding uit het boek Marta & ik van It’s raining elephants.

Bekijk Marta & ik op bol.com

Coco kan het! – Loes Riphagen

Een prentenboek die niet kan ontbreken tijdens het voorlezen is Coco kan het! van Loes Riphagen. Een verhaal dat gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Ontdek dit prachtige verhaal achter de verhalen en tekeningen over Coco. Het is tijd voor kleine Coco om haar vleugels uit te slaan. Alle andere babyvogels zijn al uitgevlogen, maar voor Coco is dat niet zo makkelijk. Wat nou als ze hard valt? Maar als ze de sprong wel waagt, dan zou ze zomaar nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar net dat zetje kan geven die ze nodig heeft. Coco kan het! is bekroond met Prentenboek van het jaar 2021 en daarmee onmisbaar in jouw boekenkast!

Gewoon zoals je bent - Jonny Lambert
Header gewoon zoals je bent 1
Header gewoon zoals je bent 2
Header gewoon zoals je bent 3

Krijg een indruk van dit boek met de prenten!

1 van 3

© Gewoon zoals je bent, Jonny Lambert, Veltman Uitgevers

Bekijk Gewoon zoals je bent op bol.com

Retteketet! We gaan nog niet naar bed! – Harmen van Straaten

Heb jij met jouw kind Hé, wie zit er op de wc? al helemaal uitgelezen? Van deze schrijver is er nu ook Retteketet! We gaan nog niet naar bed! Een ondeugend prentenboek om samen te lachen voor het slapengaan. Gaan de dieren ooit naar bed? Je ontdekt het in dit boek van Harmen van Straaten voor kinderen vanaf 3 jaar.

De NEEhoorn - Marc-Uwe Kling
Header de neehoorn 11
Header de neehoorn 22
Header de neehoorn 33

Krijg een indruk van dit boek met de prenten!

1 van 3

© De NEEhoorn: auteur Marc-Uwe Kling, illustrator Astrid Henn en vertaling Jaap Robben

Bekijk De NEEhoorn op bol.com

Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit. – Emma Perry

Er was eens een meisje... Of nee, er is nu een meisje, genaamd Mila. Ze gebruikt boeken voor van alles en nog wat, van jongleren tot sleeën. Maar boeken lezen? NOOIT. Totdat de boeken er genoeg van hebben en haar wakker schudden. Tijd voor ACTIE! Zin in een grappig voorleesverhaal? Lees Ik hou niet van boeken van Emma Perry met jouw kleine!

Alles wat was - Stine Jensen
Header alles wat was 1 def
Header alles wat was 2 def
Header alles wat was 3 def

Krijg een indruk van dit boek met de prenten!

1 van 3

© Illustraties van Marijke Klompmaker uit Alles wat was

Bekijk Alles wat was op bol.com

Naomi foto lees magazine
Naomi Kappe