Header bekende nederlanders
Header bekende nederlanders
Toplijsten

Top 10 kinderboeken door bekende Nederlanders

Alles leren over de ruimte met André Kuipers, rondlopen op het Eiland van de Gorgels met Jochem Myjer of het leven volgen van YouTuber Dylan Haegens. Veel bekende Nederlanders en influencers beginnen naast hun bestaande werk ook als schrijver. Ook het afgelopen jaar zijn er weer behoorlijk wat kinderboeken uitgebracht. De leukste kinderboeken hebben we voor jou op een rijtje gezet in deze top 10. Welke zet jij op het verlanglijstje?

Bo's Life Advice - Bo Beljaars

Bo's Life Advice - Bo Beljaars

YouTube-ster Bokado geeft eerlijk en open advies aan meiden in de puberteit over liefde, school, een veranderend lichaam en relaties. Meiden in de puberteit zitten vaak met veel vragen. Hun lichaam verandert, hun persoonlijkheid ontwikkelt zich. Ze worden volwassen. Ze krijgen te maken met een nieuwe school, nieuwe vriendschappen, nieuwe interesses en verliefdheid. Dit kan soms vragen oproepen die ze niet snel aan iemand durven te stellen. Daarom gaat Bo deze allemaal open en eerlijk beantwoorden! Échte vragen van meiden met dezelfde uitdagingen, problemen en interesses. In Bo's Life Advice vind je een heleboel handige tips, feitjes en adviezen van Bo die je móét weten voordat je volwassen wordt!


Eddy en de reuzensnottebel – Filemon Wesselink

Eddy en de reuzensnottebel – Filemon Wesselink

Een boek over snot, ja echt waar! Filemon Wesselink bracht eerder een boek uit over een spin die veel scheetjes laat, nu is het tijd voor reuzensnottebellen. Eddy wordt op een dag wakker met een snottebel. Eerst kan hij hem nog snuiven, maar later blijkt dat de snottebel maar blijft groeien en niet weg kan gaan. Hij schaamt zich voor zijn snottebel, totdat hij deze kan inzetten om mensen te redden. Je leest het in Eddy en de reuzensnottebel van presentator Filemon Wesselink.

Wil je meer weten over het boek? Lees dan ons interview met Filemon Wesselink over Eddy en de reuzensnottebel.


Superkrachten voor je hoofd – Wouter de Jong & Dylan Haegens

Superkrachten voor je hoofd – Wouter de Jong & Dylan Haegens

Wouter de Jong schreef Superkrachten voor je hoofd en geeft tips over hoe je de koning wordt in jouw eigen hoofd. In deze editie komt YouTuber Dylan Haegens op bezoek waar zij samen alles vertellen over de superkrachten voor je hoofd (piekerknop uitzetten en omgaan met pesters), experimenten en challenges laten zien en nog veel meer. Ontdek de 15 superkrachten in jouw hoofd, zodat óók jij koning wordt in je hoofd!

Wil je meer weten over het boek? Lees dan ons interview met Wouter de Jong over Superkrachten voor je hoofd.


Hoe word ik astronaut? - André Kuipers

Hoe word ik astronaut? - André Kuipers

Droomt jouw kind ervan om astronaut te worden? Alles is mogelijk! André Kuipers schreef het boek Hoe word ik astronaut? om jouw kind alles te vertellen over de ruimte en het beroep ruimtevaarder. Het boek staat vol met verhalen, ervaringen, persoonlijke foto’s én tips, maar ook prachtige illustraties. Je kijkt je ogen uit en leert alles over de opleiding, wat je nu al kunt doen, trainingen en wat je moet doen in de ruimte natuurlijk.

Wil je meer weten over Hoe word ik astronaut? van André Kuipers? Lees dan ook het interview met hem op Lees.


Geheim agent opa – Manon Sikkel

Geheim agent opa – Manon Sikkel

Izzy Love, Elvis Watt en Geheim agent oma. Allemaal populaire boekenseries van schrijfster Manon Sikkel. Geheim agent opa is het derde deel van de serie, maar kun je ook los van elkaar lezen. In dit boek reist geheim agent oma af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Het zijn niet zomaar konijnen. Wanneer de konijnen terugkomen, vallen ze mensen aan. Tijd voor geheim agent oma! Max mag mee, maar de missie verloopt ineens anders dan gepland. Dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Een lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent…


De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas – Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas – Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes, Saar en Janna, plaatsen elke week een filmpje op YouTube. Maar er zijn ook kinderboeken van Hanneke de Zoete over Saar en Janna. Het is bijna pakjesavond. Saar en Janna beleven enorm veel plezier aan de weken voor het grote moment. Ze mogen Sinterklaas verwelkomen bij de intocht, hun schoen zetten, veel pepernoten eten, het Sinterklaasjournaal kijken én natuurlijk pakjesavond vieren. Maar in alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven. Hoe kan hij nu weten wat ze als cadeautje wil? Je ontdekt het in De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas!


De avonturen van Rutger, Thomas en Paco - De magische halsband – Thomas van Grinsven

De avonturen van Rutger, Thomas en Paco - De magische halsband – Thomas van Grinsven

Ook YouTubers Thomas van Grinsven, Rutger Vink en hun hond Paco hebben een boek uitgebracht. In De avonturen van Rutger, Thomas en Paco – De magische halsband krijgen Rutger en Thomas een pakket met cadeautjes binnen voor Paco. Vanaf dat moment gebeuren er hele gekke dingen, zo begint Paco zich raar te gedragen. Van wie komt dat pakket eigenlijk? Wanneer Paco verdwijnt komen Rutger en Thomas in actie om het mysterie op te lossen én natuurlijk Paco te redden. Aan te raden voor fans van de YouTubers óf als je zin hebt in een vrolijk verhaal vol spanning en humor. Wil je het fysieke boek graag lezen dan moet je eventjes geduld hebben, wél kun je het boek meteen digitaal lezen!


Gorgels - De Gorgels en de grote operatie – Jochem Myjer

Gorgels - De Gorgels en de grote operatie – Jochem Myjer

Wie kent de De Gorgels nou niet? Naast dat Jochem Myjer zich graag op het podium bevindt, vermaakt hij zich ook enorm op het Eiland van de Gorgels. De Gorgels en de grote operatie is het tweede prentenboek waarin we weer in de wereld van de Gorgels duiken. Bobba voelt zich al dagen onrustig. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Maar dan wordt ook Melle ziek. Gorgels doen alles om te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt; een operatie wordt in gang gezet. Als dat maar goed afloopt! Je leest het in De Gorgels en de grote operatie.


Bibi & Lulu – Patty Brard

Bibi & Lulu – Patty Brard

Hondjes Bibi en Lulu wonen al twaalf en een halfjaar in Nederland, maar hebben ook een heerlijk huisje op een plek waar de Spaanse zon altijd schijnt; Ibiza. Wanneer Bibi en Lulu weer eens op vakantie zijn, ontmoeten ze twee hele bijzondere vriendjes: Panterpoes en zijn Spaanse oma Juanita. Ze hebben een geweldige tijd met z’n viertjes, totdat Bibi en Lulu weer naar huis moeten met hun baasjes. Afscheid nemen is lastig, maar gelukkig hebben ze leuke afleiding; er wordt een groot feest gevierd in Nederland. Zouden ze Panterpoes en Juanita ooit nog zien? Patty Brard, bekend van televisie, schreef een kinderboek over haar liefste hondjes Bibi en Lulu.


Stripboek #2 – Dylan Haegens

Stripboek #2 – Dylan Haegens

YouTuber Dylan Haegens plaatst wekelijks grappige video’s op zijn kanaal. Maar nu heeft hij ook een stripboek waar hij graag allerlei grapjes vertelt. Een perfect cadeau voor de grootste (en kleinste) fans. In zijn tweede stripboek zijn Marit, Teun en Rick natuurlijk ook weer van de partij. Dat wordt sowieso lachen!


Naomi foto lees magazine
Naomi Kappe