Top 3 Boeken Emma Gelaude
Toplijsten

Toplijst Emma Gelaude

De Gentse Emma Gelaude (°1984) begon haar carrière op vijftienjarige leeftijd als internationaal model. Geïnspireerd door de fashion wereld en gedreven door haar ambitie om zelf te ondernemen, lanceerde ze in oktober 2007 een personal styling-bureau voor België en Nederland. Omdat er geen reclamebudget voorhanden was om de business te promoten, stortte ze zich ook op een nieuw fenomeen: een blog oftewel een digitaal dagboek waarop ze al haar kennis en ervaringen kon delen.

Emmaboek

Zo groeide Belgiës eerste modeblog uit tot een groot succes. De blog won verschillende prijzen en Emma en haar team creëerden internationale blogcampagnes voor onder meer Jean Paul Gaultier, Agent Provocateur, Starbucks, YSL en eBay. Ze presenteerde haar eigen televisieprogramma, bracht een boek en juwelencollectie uit, schrijft columns voor verschillende tijdschriften en werd door Karl Lagerfeld himself geregrammed op Instagram. Daarnaast is Emma betrokken bij de organisatie van tal van grote mode-events zoals Ghent Fashion Night en Knokke Fashion Weekend. Haar duidelijk visie en haar sterke wil om een eigen professioneel parcours uit te stippelen, maakt van Emma een inspirerende 'Belgische It-Girl'.

In Emma Make my dream work vertelt Emma Gelaude over haar eigenzinnige parcours en welke inzichten op het vlak van ondernemen, bloggen en mode haar vleugels hebben gegeven. Ook welke (harde) lessen ze geleerd heeft. Want op social worden vaak de highlights belicht, maar het échte verhaal blijft onder de zeespiegel.

Welke boeken inspireren Emma?

1.

On top

On top

On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle-industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie - never seen before - privéfoto's waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.

Bekijk op bol.com

2.

#Girlboss

#Girlboss

“A #GIRLBOSS is in charge of her own life. She gets what she wants because she works for it.” The first thing Sophia Amoruso sold online wasn’t fashion—it was a stolen book. She spent her teens hitchhiking, committing petty theft, and dumpster diving. By twenty-two, she had resigned herself to employment, but was still broke, directionless, and working a mediocre day job she’d taken for the health insurance. It was there that Sophia decided to start selling vintage clothes on eBay. Eight years later, she is the founder, CEO, and creative director of Nasty Gal, a $100 million plus online fashion retailer with more than 350 employees. Sophia’s never been a typical CEO, or a typical anything, and she’s written #GIRLBOSS for outsiders (and insiders) seeking a unique path to success, even when that path is winding as all hell and lined with naysayers.

Bekijk op bol.com

3.

The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k : The bestselling book everyone is talking about

The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k : The bestselling book everyone is talking about

Voel je je gestrest, zit je agenda vol met afspraken en ben je niet onder de indruk van het leven? Ben je het zat om het iedereen naar de zin te maken voordat je het jezelf naar de zin maakt? Dan is het tijd om hier geen energie meer in te stoppen. In dit praktische boek wordt uitgelegd hoe je je losmaakt van ongewenste verplichtingen, schaamte en een schuldgevoel- en hoe je in plaats daarvan al je aandacht richt op mensen en zaken die je wél gelukkig maken. Van familieruzies tot aan het hebben van een bikinilichaam, de eenvoudige 'NotSorry Method' zal je helpen om je hoofd op te ruimen en daar geen energie meer aan te verspillen. Hierdoor heb je meer tijd, energie en geld voor de dingen die er wél toe doen.

Bekijk op bol.com

4.

Lean in

Lean in

Lean in is een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen. Sandberg vertelt over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse worsteling om de juiste keuzes te maken voor zichzelf, haar carrière en haar familie. Ze geeft praktische adviezen over onderhandelingstechnieken, het bouwen aan een bevredigende carrière, het aansporen van vrouwen om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’. En hoe mannen kunnen profiteren van het ondersteunen van vrouwen op zowel de werkvloer als thuis. Sandberg is de coo van Facebook, staat op de Fortune-lijst van ‘50 Machtigste Vrouwen’ en werd door Times uitgeroepen tot een van de invloedrijkste personen ter wereld. Ze hield een indrukwekkende TEDTalk over het feit dat we te weinig vrouwelijke leiders hebben. Deze toespraak werd meer dan twee miljoen keer bekeken en spoorde vrouwen aan om altijd uitdagingen te zoeken, risico’s te nemen en hun dromen na te jagen.

Bekijk op bol.com

5.

The day after tomorrow

The day after tomorrow

Onze wereld verandert exponentieel en dat heeft grote gevolgen voor organisaties van 'vandaag'. In dit boek laat Peter Hinssen ons kennismaken met pioniers die erin slaagden zich aan die veranderingen aan te passen en in hun innovatie voorbij vandaag en zelfs morgen te denken. Door zo ver vooruit te durven kijken, stuurden ze volledige industrieën een nieuwe richting uit.

Bekijk op bol.com

6.

AskGaryVee

AskGaryVee

De New York Times bestsellerauteur put inspiratie uit zijn populaire show #AskGaryVee en dit levert vaak verrassende, buitensporige en zeer bruikzame en eerlijke antwoorden op op alles wat je ooit wilde weten - en meer - over het navigeren door de nieuwe wereld. Gary Vaynerchuk-de inspirerende en onconventionele ondernemer die het concept 'crush it' aan ons introduceerde-weet hoe je dingen voor elkaar krijgt, plezier hebt en enorm succesvol kunt zijn. Gary is een genie op het gebied van marketing en zakendoen en had een vooruitziende bik om naast de traditionele methoden sociale mediakanalen zoals Twitter, Facebook en YouTube te gebruiken om een publiek te bereiken dat steeds groter wordt. In #AskGaryVee komen de handigste en interessantste vragen aan bod die Gary heeft behandeld tijdens zijn populaire programma

Bekijk op bol.com

7.

Een werkweek van 4 uur

Een werkweek van 4 uur

Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit Vraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ‘tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit. Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.

Bekijk op bol.com

8.

Love x Style x Life

Love x Style x Life

Garance Doré, the voice and vision behind her eponymous blog, has captivated millions of readers worldwide with her fresh and appealing approach to style through storytelling. This gorgeously illustrated book takes readers on a unique narrative journey that blends Garance's inimitable photography and illustrations with the candid, hard-won wisdom drawn from her life and her travels. Infused with her Left Bank sensibility, the eclecticism of her adopted city of New York, and the wild, passionate spirit of her native Corsica, Love Style Life is a backstage pass behind fashion's frontlines, peppered with French-girl-next-door wit and advice on everything from mixing J.Crew with Chanel, to falling in love, to pursuing a life and career that is the perfect reflection of you.

Bekijk op bol.com

9.

De helaasheid der dingen - Dimitri Verhulst

De helaasheid der dingen - Dimitri Verhulst

Samenvatting In De helaasheid der dingen keert de schrijver terug naar zijn geboortegrond in Reetveerdegem. We maken kennis met zijn vader, Pierre, die zijn paar uur oude zoontje in een postzak op zijn fiets langs alle kroegen van het dorp rijdt om hem aan zijn vrienden te tonen; zijn grootmoeder, wier nachtrust al te vaak verstoord wordt door de politie als die weer eens een van haar dronken zonen thuis komt afleveren: en niet te vergeten de werkloze nonkels Potrel, Witten en Zwaren, voor wie een wereldkampioenschap zuipen het hoogst haalbare is en die leven volgens het adagium 'God schiep de dag en wij slepen ons erdoorheen'. De helaasheid der dingen is zowel een gevoelig ode aan als een hilarische afrekening met het dorp van een jeugd. Verhulst is een sterk stilist, die met veel gevoel voor timing en vertelkracht de aandacht van zijn lezers vasthoudt van de eerste tot de laatste bladzijde.

Bekijk op bol.com

10.

Matilda

Matilda

De meester is simpelweg niet te evenaren. De Leeswelp Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje, dat geweldig goed kan leren. Maar haar vader en moeder behandelen haar als een onderkruipsel, niet als een dochter. Ze vinden haar maar een lastig persoontje, dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. Matilda kon praten als een volwassene toen ze anderhalf was, lezen met drie, en al vóór ze vijf jaar was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. En toch vinden haar ouders haar alleen maar een lastpost. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand kan.

Bekijk op bol.com