Header planten
Header planten
Toplijsten

Top 10 boeken over kamerplanten

Blijven jouw planten niet langer dan een week of zelfs maar een dag leven? Of heb je een oase aan groen in je huis staan, maar heb je geen idee hoe je ze moet verzorgen? Geen paniek, er is hulp! De schrijvers van deze 10 boeken geven je de beste tips & tricks op het gebied van verzorging, ziektes bestrijden en ook interieur.

De Kew Gardener's gids voor kamerplanten - Kay Maguire

De Kew Gardener's gids voor kamerplanten - Kay Maguire

De Kew Gardener's gids voor kamerplanten van Kay Maguire is het ultieme handboek om de mooiste cactussen, vetplanten, luchtplanten, bladplanten en bloeiende planten te kweken. Het bevat gedetailleerde informatie over het kiezen, verpotten, bemesten en vermeerderen van planten, maar ook overzichtelijke profielen van meer dan 75 populaire planten en instructies voor twaalf projecten om van je kamerplanten echte blikvangers te maken.


Indoor Jungle - Lauren Camilleri & Sophia Kaplan

Indoor Jungle - Lauren Camilleri & Sophia Kaplan

Indoor Jungle is een luxueuze gids voor het maken van de meest dichtbegroeide jungles bij jou thuis. Het is tijd om die vingers eindelijk eens groen te maken. Met deze verbluffend gefotografeerde groengids kan iedereen de kunst beheersen om woonkamers te laten stralen. Indoor Jungle laat zien hoe je de planten kiest die bij jouw appartement, huis of werkplek passen en hoe je ze in jouw interieur kunt plaatsen. Inclusief plantprofielen, advies van experts en interviews met serieuze plantenliefhebbers die hun prachtige interieurs met planten delen. Indoor Jungle is dé gids voor het creëren en stylen van de perfecte plantenoasis.


Hoe je een plant van je laat houden - Summer Rayne Oakes

Hoe je een plant van je laat houden - Summer Rayne Oakes

Kamerplanten zijn meer dan alleen decoratie: het verzorgen van planten is een pad naar mindfulness en opent de poort naar een beter leven. Summer Rayne Oakes wijst ons de weg in haar boek Hoe je een plant van je laat houden. Dit is geen interieurboek over het ophangen van klimop aan de vensterbank. Het gaat over de echte redenen waarom het goed voor je is om planten naar binnen te brengen. Dit boek verbindt alle bekende voordelen van het verzorgen van planten (lagere bloeddruk, minder stress, schonere lucht) met een groter, minder voor de hand liggend voordeel. Het zorgen voor andere levende wezens voorkomt dat we vast komen te zitten in ons hoofd. In kleurrijke verhalen over het verborgen leven van onze planten laat Summer Rayne zien hoe onze groene vrienden kunnen dienen als poort tot een beter leven.


Pluktuin - Jennita Jansen

Pluktuin - Jennita Jansen

Jennita Jansen leert je in haar boek Pluktuin dat je ook zonder tuin en groene vingers met de supersimpele kistjesmethode je eigen pluktuin kan maken. Een paar kistjes, potgrond en zaden is alles wat je nodig hebt. Hoe je vervolgens van die plukbloemen een stijlvol boeket maakt, daar geeft dit boek ook antwoord op. Dus, handen uit de mouwen: kweken, oogsten en elke week een bos moois op tafel. Met de revolutionaire kistjesmethode kan iedereen -écht iedereen- z'n eigen pluktuin maken.


Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan - Jelmer de Boer

Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan - Jelmer de Boer

Ben jij die persoon die altijd je kamerplanten dood laat gaan? En heb je geen idee hoe je ze het beste kan verzorgen? Jelmer de Boer legt in zijn boek, Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan, uit hoe planten eigenlijk werken, waarom ze doodgaan en geeft je de beste verzorgingstips. Volg al zijn handige tips en zo behoud je altijd een mooie groene oase in je kamer.


Terrarium - Noam Levy & Anna Bauer

Terrarium - Noam Levy & Anna Bauer

Het boek Terrarium van Noam Levy & Anna Bauer leert je om planten te laten groeien en behouden in een terrarium. Het is niet veel werk en je hebt er lange tijd plezier van als je weet wat je doet. Daarom komt hun boek goed van pas. Creëer jungles tot woestijnen en van Europees bos tot aan berglandschappen in glazen potten en bollen. Binnen no time heb je de mooiste creaties op tafel staan. Ontdek hoe de magie van deze zelfvoorzienende plantenwereld werkt, leer welke planten geschikt zijn voor in een terrarium en laat je in het inspireren door suggesties voor plantaardige en minerale materialen om je terrarium nog mooier te maken!


Stek je plant - Iris van Vliet

Stek je plant - Iris van Vliet

Stek je plant van Iris van Vliet maakt kamerplanten stekken makkelijk en geeft je inspiratie en zelfvertrouwen. Met deze gids leer je de belangrijkste stekmethodes, toegepast bij meer dan veertig fotogenieke planten. Bij elke plant vind je de juiste tips. Een nieuwe plant uit één enkel blaadje laten groeien is niet ingewikkeld en heel leuk om te doen. Binnen de kortste keren zie je je eigen stekjes wortelen en weet je precies hoe je ze moet verzorgen. Zo breid je jouw plantenverzameling uit en heb je altijd stekjes om te delen met je vrienden. Met dit boek wil Iris iedereen inspireren om zich te omringen met planten. Planten zijn niet alleen mooi en fascinerend, maar door ze te stekken en te verzorgen, zorg je ook voor jezelf.


Het creatieve kamerplanten boek - Zia Allaway & Fran Bailey

Het creatieve kamerplanten boek - Zia Allaway & Fran Bailey

Ontdek met Het creatieve kamerplanten boek welke planten het beste in jouw huis passen en tover je inrichting om tot een groene oase! Zia Allaway & Fran Bailey geven je tips en tricks om je inrichting te verrijken met planten. Haal de natuur naar binnen met de twaalf stap-voor-stapprojecten om ieder huis in een groene oase te veranderen. Dankzij de profielen van 175 populaire planten ontdek jij welke soorten het beste in jouw huis zullen passen. Iedere plant is voorzien van deskundige tips voor de verzorging. Zo kan je ook aan de slag met het boek als je geen groene vingers hebt!


Plantastic - Mandy Bollegraf

Plantastic - Mandy Bollegraf

Mandy Bollegraf legt je met Plantastic uit hoe je, je eigen jungle in huis creëert. Een boek vol algemene verzorgingstips, musthaves voor je plantentoolkit, tips voor stekken en hoe je een tuincentrum tackelt. En in geval van nood: eerste hulp bij zieke planten. Planten hebben een positief effect op je geluksgevoel en gezondheid. Maar dan moet je ze wel in leven houden. Gaan zelfs cactussen bij jou dood, en baal jij van je gebrek aan groene vingers? Geen zorgen: die kun je kweken. Crazy plant lady Mandy Bollegraf legt je in vijf stappen uit hoe je jouw eigen urban jungle creëert. Plantastic is hét naslagwerk voor je eigen plantenparadijs.


Plant tribe - Igor Josifovic & Judith de Graaff

Plant tribe - Igor Josifovic & Judith de Graaff

De auteurs Igor Josifovic en Judith de Graaff van de bestseller Urban jungle laten in dit boek vele inspirerende manieren zien om kamerplanten zodanig toe te passen en te verzorgen dat ze onderdeel worden van een huis en een leven vol energie, creativiteit, liefde en voorspoed! Van weelderig groene interieurs overal ter wereld tot bijzondere decotips (je eigen botanische confetti maken!) - Plant Tribe is het ultieme boek over de levendige wereld van kamerplanten. Met adviezen over water geven en snoeien en een uitvoerige kamer-voor-kamer-plantengids. In dit boek lees je alles over de creatieve mogelijkheden met planten, hoe je het welzijn van plant en mens kunt verbeteren, en hoe je domweg veel plezier kunt beleven aan een leven met kamerplanten.


Foto profiel CMS
Tessa Beijnon