Kindermuziekweek-2019-header
Toplijsten

Top 10 boeken voor de kindermuziekweek + winactie!

Voortaan is in de eerste week van april heel Nederland in de ban van muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met concerten en voorstellingen overal in het land kan ieder kind van live muziek genieten, zowel op school en het kinderdagverblijf als in het theater, de muziekschool en concertzaal.

Om je kind op te laten groeien met muziek hoef je helemaal geen muziekinstrument te kunnen bespelen of zuiver te zingen. Wakker met een wijsje van Esther Pantekoek bevat meer dan 65 feestelijke ideeën voor spelen met muziek voor elk moment van de dag. Met muziek zorg je ervoor dat de dagelijkse routine van je kind soepeler verloopt en vooral erg leuk wordt! Wil je kans maken op een exemplaar van Wakker met een wijsje? Kijk dan onderaan deze pagina wat je ervoor moet doen!

Wil je nog meer inspiratie opdoen over leuke boeken waar muziek in zit? Bekijk dan deze top 10!

Top 10 leukste boeken waar muziek in zit

1.

Wakker met een wijsje

Wakker met een wijsje

In Wakker met een Wijsje van Esther Pantekoek vind je meer dan 65 feestelijke ideeën voor spelen met muziek voor elk moment. Vanaf het opstaan, verschonen en aankleden, tot het (leren) lopen, eten, tandenpoetsen en weer naar bed gaan. Want met muziek kan je de dagelijkse routine soepeler laten lopen en de ontwikkeling van je kind stimuleren. Maar het is natuurlijk vooral heel leuk! Met dit boek wordt je kind niet de nieuwe Ed Sheeran of Beethoven (sorry), maar met een beetje geluk zorgt het wel voor een leven vol muziek voor het hele gezin. Oh, en als bonus houdt je kind later misschien wel van dezelfde muziek als jij!

Bekijk op bol.com

2.

Paco - Paco en Mozart

Paco - Paco en Mozart

Paco en zijn vriend Fonzy vinden het superleuk om samen de muziek van Mozart te spelen. Maar nog leuker is het om in de stad naar de echte muzikanten te gaan luisteren. Want vandaag is er een muziekfeest in Parijs. Paco en Mozart van Magali le Huche is een verhaal waar muziek in zit!

Bekijk op bol.com

3.

De muziek van Mozart

De muziek van Mozart

De muziek van Mozart van Marion Billet is een kennismaking met de muziek van Mozart in woord, beeld én geluid. Voor peuters vanaf 12 maanden,met de wereld rondom het kind als thema. Jonge kinderen kijken graag in boeken, maar naar dit boekje kun je ook luisteren.

Bekijk op bol.com

4.

Leesserie Estafette  -   Een boek vol muziek

Leesserie Estafette - Een boek vol muziek

Muziek is veel meer dan een paar deuntjes. Het kan je stemming veranderen, herinneringen oproepen. Muziek kan zelfs dieren wegjagen of glazen doen breken. Zonder muziek zou het leven saai zijn. Lees er meer over in Een boek vol muziek van Sanne de Bakker.

Bekijk op bol.com

5.

Muzikale prentenboeken, boeken met CD - Aida

Muzikale prentenboeken, boeken met CD - Aida

De beroemde opera Aida van Giuseppe Verdi vertelt het liefdesverhaal van de Ethiopische prinses Aida en de Egyptische veldheer Radames. Door Amneris, die ook verliefd is op Radames, en door de oorlog tussen hun landen, is het voor hen moeilijk om bij elkaar te zijn. De muziek uit de opera versterkt dit verhaal. Door de muziek te combineren met een prentenboek in Aida van Rudolf Herfurtner wordt klassieke muziek ook toegankelijk voor jonge kinderen.

Bekijk op bol.com

6.

Het Carnaval der Dieren

Het Carnaval der Dieren

Aan de klassieke-muziekreeks van Gottmer werken louter grote namen mee. Het verhaal achter de muziekstukken wordt verteld en geïllustreerd in een prachtig vormgegeven prentenboek. Op de bijgeleverde cd vind je het complete muziekstuk en wordt het verhaal ook nog eens voorgelezen door een bekende acteur of actrice. Ivo de Wijs liet zich bij deze gedichten inspireren door Het Carnaval der Dieren van Saint-Saëns. Hij draagt de gedichten zelf voor op de cd. De schitterende illustraties zijn van meervoudig Penseelwinnaar Thé Tjong-Khing.

Bekijk op bol.com

7.

Wee Gallery - Beng, beng, boem! We maken muziek

Wee Gallery - Beng, beng, boem! We maken muziek

Beng, beng, boem! We maken muziek is een robuust kartonboek van Wee Gallery met tabs en geluiden. Met aan- én uitknop! Met een piano, een trompet, een gitaar en een drumstel kun je mooie muziek maken, luister maar!

Bekijk op bol.com

8.

Muis maakt muziek

Muis maakt muziek

Muis speelt op de piano. Haar vriendjes hebben ook allemaal een instrument. Muziek maken is leuk! Meer plezier met Muis in Muis maakt muziek van Lucy Cousins!

Bekijk op bol.com

9.

Mooie muziek

Mooie muziek

Jonge kinderen kijken graag in boeken, maar naar Mooie muziek van Marion Billet kun je ook luisteren. Probeer het zelf maar. Een eerste kennismaking met muziekinstrumenten in woord, beeld én geluid.

Bekijk op bol.com

10.

Uiltje 2 -   Uiltje maakt muziek

Uiltje 2 - Uiltje maakt muziek

Uiltje maakt graag muziek. Elke avond speelt hij op zijn tuba. En niet alleen Uiltje geniet van de muziek. Andere dieren komen luisteren als Uiltje speelt. Maar op deze avond gaat er iets mis. Er komt geen geluid uit de tuba! Hoe zou dat nou komen? Uiltje maakt muziek is het tweede prentenboek van Ibo Bakker.

Bekijk op bol.com

Helaas! Deze actie is verlopen. De winnaar krijgt persoonlijk bericht van ons.