Nationale Voorleesweek Toplijst Header
Toplijsten

Top 10 boeken om voor te lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. 23 januari t/m 2 februari staat in het teken van voorlezen voor de allerkleinsten. Ook wordt het Prentenboek van het Jaar in het zonnetje gezet, dus vandaar hier een paar leuke prentenboeken om er 's avonds voor het slapen bij te pakken!

1.

Een huis voor Harry

Een huis voor Harry

Het Prentenboek van het Jaar werd geschreven door Leo Timmers. Hij bedacht voor zijn nieuwste prentenboek, 'Een huis voor Harry', een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje, die op zoek moet naar een nieuw huis.

Bekijk op bol.com

2.

Dino's bestaan niet

Dino's bestaan niet

In een gedurfde, sprankelende stijl vertelt Mark Janssen in 'Dino's bestaan niet' het verhaal over twee broertjes die op dinojacht gaan. Schitterende uitklapplaten tonen keer op keer in welke gevaarlijke situatie de broers zich bevinden, want niets is wat het lijkt en de Grote Gevaarlijke Dino's liggen overal op de loer. Dit boek heeft ook een plaatje veroverd in de Prentenboek top 10!

Bekijk op bol.com

3.

Gorgels  -   De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Gorgels - De Gorgels en het geheim van de gletsjer

In 'De Gorgels, het geheim van de gletsjer' van Jochem Myjer gaan Melle en zijn familie logeren bij een oude vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia?

Bekijk op bol.com

4.

Hé, wie zit er op de wc?

Hé, wie zit er op de wc?

'Hé, wie zit er op de wc?' van Harmen van Straaten is een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat... Favoriet van kinderen EN voorleesouders/juffen/meesters.

Bekijk op bol.com

5.

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup is een verrassend en interactief prentenboek. Bijzonder is dat de ballonnen in de tekeningen glanzend zijn, zodat ze net op echte ballonnen lijken. De lezer wordt dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen?

Bekijk op bol.com

6.

nijntje aanwijsboek

Nijntje aanwijsboek

Het 'Nijntje aanwijsboek' van Dick Bruna is een lekker groot en stevig boek boordevol plaatjes. Per spread staat een thema centraal, zoals 'op de boerderij' en 'in het verkeer'. Onderaan de pagina staan de woorden genoemd, inclusief lidwoorden, om voorlezers met Nederlands als tweede taal te helpen bij het benoemen van de plaatjes.

Bekijk op bol.com

7.

Het meisje dat nooit fouten maakte

Het meisje dat nooit fouten maakte

'Het meisje dat nooit fouten maakte' gaat over Isabella. Isabella heeft nog nooit een fout gemaakt. Ze vergeet nooit haar hamster te voeren, ze draagt nooit verschillende sokken en ze vergeet nooit haar huiswerk te maken. Nadat ze bijna een fout maakt, wordt ze bang dat ze tijdens de toneelvoorstelling een fout zal maken. Dit hartverwarmende verhaal van Mark Pett en Gary Rubinstein zal ieder perfectionistisch kind laten zien dat het juist belangrijk is om fouten te maken als je iets wilt leren.

Bekijk op bol.com

8.

Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou

'Raad eens hoeveel ik van je hou' van Sam McBratney en Anita Jeram gaat over Hazeltje en de Grote Haas. Ze houden vreselijk veel van elkaar, maar hoeveel precies - dat is niet makkelijk te meten!

Bekijk op bol.com

9.

Wat zit er in je buik, mama?

Wat zit er in je buik, mama?

'Wat zit er in je buik, mama?' van Sam Lloyd is een hartverwarmend en grappig rijmverhaal voor kinderen die er een broertje of zusje bij krijgen.

Bekijk op bol.com

10.

Draakje Vurig op school

Draakje Vurig op school

Het enthousiaste Draakje Vurig doet erg zijn best op school. Hij vindt het er leuk, maar soms gebeurt er wel erg veel om hem heen. Na zo'n drukke schooldag kan dan zomaar de vlam in de pan slaan… Dit nieuwe avontuur van Draakje, 'Draakje Vurig op school' van Josina Intrabartolo is herkenbaar voor alle wilskrachtige, maar tegelijkertijd zo gevoelige heethoofdjes.

Bekijk op bol.com