Warmetruiendag Club Geluk
Nieuws

Een trui die koppen laat draaien

Gekke, kleurrijke truien voor Warmetruiendag

Warmetruiendag
Vandaag is het Warmetruiendag. Deze dag staat in het teken om energieverspilling tegen te gaan. Dus zet je verwarming lager en trek een dikke, warme trui aan. Nu kun je natuurlijk gewoon een trui uit je kast pakken, een nieuwe trui in de winkel kopen of die van je vriend ‘lenen’. Toch is het veel leuker om op Warmetruiendag een zelfgemaakte, originele trui te dragen die koppen laat draaien.

Gekke brei- en haakwerken
Je wilt dus een originele trui, maar hoe maak of bedenk je überhaupt zo’n trui? Het perfecte antwoord hierop is het boek Club Geluk en de fantastische truien. Club Geluk, dat wordt gerund door Marieke Voorsluijs en Barbara Löhnen, maakt textiel, maar staat vooral bekend om gekke brei- en haakwerken. Hierbij kun je denken aan gebreid vlees of gehaakte woonaccessoires. Daarom is het ook niet gek dat je door middel van dit boek met verschillende breipatronen kleurrijke en creatieve truien kan maken.

Slinger aan je trui hangen
Het leuke aan deze truien is dat je ze driedimensionaal kunt maken. Je kunt letterlijk (zelfgebreide) slingers ophangen in je feesttrui, een parelketting toevoegen aan een mooie damestrui, een bijpassende ‘luchtmuts’ maken voor een landschaptrui of de manen vlechten van een paardentrui.

Warmetruiendag Feesttrui

Twaalf verschillende truien
In totaal zijn er twaalf verschillende truien in die gebaseerd zijn op een basispatroon. Bij elke trui staat er een kleurenfoto van iemand die de trui aanheeft, een lijst met spullen die nodig zijn en het breipatroon. Daarnaast bevat het boek ook nog een uitgebreide uitleg van de brei- en haaktechnieken die zijn gebruikt en een kruiswoordpuzzel.

Hip en vol humor
De reacties op het boek zijn vooral erg positief. Er wordt gezegd dat het boek veel illustraties en een heldere uitleg heeft. Club Geluk en de fantastische truien wordt omschreven als: "Weer eens wat anders, hip en vol humor". Iemand anders schrijft dat de goede breipatronen worden afgewisseld met heerlijke humoristische vakantie-onzin. Zelfs haar man moest erom lachen en hij is een chagrijn. Voor iedereen die van breien en haken houdt, wordt dit aangeraden als een leuk cadeau.

Voorbereid voor volgend jaar
Natuurlijk is het hartstikke leuk dat dit boek bestaat, maar zelf kan ik helemaal niet breien en ben het eigenlijk niet van plan om te leren. Wel vind ik de truien super leuk, dus betekent het niet dat ik me de kans laat ontnemen om met mijn eigen toffe trui te lopen. Mijn oma is een breitalent, dus die zal ik snel instructies geven om een van deze truien te breien. Dan zal ik hem wel niet meer voor vandaag hebben, maar ik ben wel alvast voorbereid voor de volgende Warmetruiendag!