Verras Me Sophie Kinsella Header2
Recensies

Verras me: "Kinsella neemt je mee door de wervelwind die Sylvie heet."

In Verras me van Sophie Kinsella volgen we Sylvie en Dan. Een gelukkig getrouwd stel met een mooie tweeling, een prima huis en een baan die ermee door kan. Op het eerste oog lijken ze alles voor elkaar te hebben. Maar wanneer ze te horen krijgen dat ze nog wel achtenzestig jaar getrouwd zullen blijven slaat de paniek toe. Nog achtenzestig jaar, mijn hemel, hoe dan? Ze besluiten elkaar regelmatig te verrassen om zo de spanning erin te houden. Van fotoshoots tot etentjes. Echter gaat dit allemaal niet zoals gepland. Met een reeks onbedoelde missers als gevolg.

De deuropening is het ergst van allemaal. Deze keer eis ik dat ik de foto's mag zien, en ik sta erop als een gorilla. Een bleke, haarloze gorilla met een blonde pruik op die in zwarte lingerie aan een deurpost hangt.
Als Dan die foto zag, zouden we het waarschijnlijk nooit meer doen.

The worst is yet to come

Terwijl Sylvie worstelt met haar verrassingen voor Dan, lijkt Dan ook iets te verbergen. Helaas voor Sylvie is het iets wat ze totaal niet verwacht. De ene verrassing lijkt nog erger dan de ander, totdat Dan de genadeklap uitdeelt.

Ondanks dat Verras me een heerlijk luchtig boek is, weet Kinsella toch een herkenbaar en soms wat beladen onderwerp binnen stellen aan te snijden. Er zit een mate van herkenbaarheid in het boek. Laten we wel wezen, slaat bij jou nooit de paniek toe, als je je bedenkt dat 'Tot de dood ons scheidt' ook daadwerkelijk betekent dat dit je laatste partner zal zijn tot je deze aardbodem verlaat? En was je je daar ook bewust van op het moment dat je 'ja' zei?

Iets om over na te denken. Wat betekent voor eeuwig en altijd eigenlijk voor jou? En hoe ga je ermee om dat, buiten je dokter misschien, je man waarschijnlijk de laatste man is die jou naakt gaat zien?

Wat opvalt is dat Kinsella in dit boek de diepgang zoekt. Diverse levenslessen, het huwelijk en integriteit komen aan de orde en ondanks de heerlijke luchtige schrijfstijl van Kinsella lijken deze levenslessen een belangrijk en centraal punt te zijn.

"Verras me is een heerlijke feelgood roman die een glimlach op je gezicht zal toveren."

Vlijmscherp

Ondanks dat het verhaal je laat nadenken over je eigen leven, weet Kinsella dit verhaal zo te brengen dat je het leest met een big smile op je gezicht. Heerlijk gevat, vol zelfspot en hilarisch herkenbare gebeurtenissen, Kinsella neemt je mee door de wervelwind die Sylvie heet. En laten we wel wezen: You gotta love her!

Tijdens het lezen wilde ik maar door blijven gaan. Dit boek heeft een hoog verslavingsgehalte. Zo erg zelfs dat ik eigenlijk soms ook juist niet verder wilde lezen, want wat nou als hij uit is? Ik vond het oprecht jammer dat ik de laatste pagina omdraaide en het boek moest dichtslaan.

You make me smile

Verras me is een heerlijke feelgood roman die een glimlach op je gezicht zal toveren. De Kinsella-fans zullen zich vastbijten in dit boek met de overduidelijke stempel van de auteur. Maar ook nieuwe lezers die nog nooit eerder iets van Sophie Kinsella hebben gelezen zullen deze roman zeker waarderen.

It will make you smile!

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.