Header verse inkt
Header verse inkt
Toplijsten

Verse inkt nr 134

Van reistips voor Bali, naar de verhalen van belangrijke vrouwen in de geschiedenis tot het avontuur van een samoeraikrijger uit Engeland: dit is Verse Inkt nummer 134. Een lijst met voor ieder wat wils. Ben jij nog op zoek naar een mooi boek om je boekenkast mee te vullen en zit er iets leuks voor jou tussen? Laat ons weten waarom juist dat boek jou interessant lijkt en wie weet staat je een leuke verrassing te wachten.

1.

Kim Stone 1 -   Stille schreeuw

Kim Stone 1 - Stille schreeuw

In dit eerste deel van de Kim Stone-serie staan vijf mensen rondom een graf. Om de beurt hebben ze het graf een stukje verder uitgegraven. Een onschuldig slachtoffer, maar het risico dat hun geheimen uit zouden komen was te groot. Dit graf markeert het begin van een reeks moorden. Kim Stone is de enige die hier een einde aan kan maken.

Bekijk op bol.com

2.

We like Bali

We like Bali

In dit boek delen Priscilla Rosmolen en Evelien Andes-Riupassa hun favoriete plekjes in Bali. Beide vrouwen zijn bekend van het platform Welikebali! In deze reisgids vind je onder andere interviews met Bali-liefhebbers, een inpaklijst en driehonderd topadressen.

Bekijk op bol.com

3.

De mannen van Maria

De mannen van Maria

In 1625 wordt Maria van Aelst door haar ouders naar de Oost gestuurd. Batavia heeft nette Hollandse meisjes nodig om kinderen te baren. Anderhalf jaar nadat ze wordt uitgehuwelijkt sterft haar echtgenoot. Als ze ook haar tweede man in korte tijd verliest, besluit ze niet bij de pakken neer te zitten. Ze gaat zelf handel drijven. Ze koos haar eigen weg en deed wat geen enkele vrouw voor haar had gedaan.

Bekijk op bol.com

4.

Wonderbaarlijke feiten over babydieren

Wonderbaarlijke feiten over babydieren

In dit boek vind je alle leuke en gekke feiten over babydieren. Van de zwangerschap tot de bevalling en de opgroeifase; alles komt voorbij.

Bekijk op bol.com

5.

Noord-Korea dagboek

Noord-Korea dagboek

Hij bracht in 2018 twee weken door in Noord-Korea. Een land dat volkomen afgesloten is van de buitenwereld. In zijn Noord-Korea dagboek beschrijft Michael Palin zijn reis per dag. Hij deelt de gesprekken die hij voerde met lokale inwoners, hij doet verslag van wat hij zag en deelt zijn eigen overpeinzingen. Een zeldzaam kijkje achter de schermen in Noord-Korea.

Bekijk op bol.com

6.

Het dagboek van Renia Spiegel

Het dagboek van Renia Spiegel

Het is 1939, de oorlog is uitgebroken en haar wereld valt uiteen. Het Joodse tienermeisje Renia ontsnapt aan bombardementen, ziet vrienden verdwijnen en wordt gedwonen in een getto te gaan wonen. Ondanks al het onheil, wordt Renia ook verliefd en deelt ze haar eerste kus met Zygmunt. Hij is ook degene die de laatste woorden in haar dagboek heeft geschreven.

Bekijk op bol.com

7.

Aankutten

Aankutten

Het leven van Alex Kroon gaat niet helemaal lekker. Haar virend blijft maar doorzeuren over wijnen en kindjes krijgen, haar baan is op dit moment ook niet alles wat ze ervan had gehoopt en vriend Paul gaat ineens wél zijn droom waarmaken. En dat is nog niet eens de helft... Geld verdienen en een pilletje slikken op festivals geven geen voldoening meer. Hoe geef je het leven weer zin als je merkt dat iedereen maar wat aanrommelt?

Bekijk op bol.com

8.

Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen

Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen

Wauw! De familie van Nootje heeft een half miljoen euro geërfd van een hele verre oom. Er zit wel een addertje onder het gras: ze krijgen het geld alleen als ze lid worden van een vreemd genootschap en slagen voor een absurde Test. Vol goede moed gaan ze aan de slag, maar niet iedereen is daar blij mee...

Bekijk op bol.com

9.

De jonge Samoerai 9 -   De terugkeer van de krijger

De jonge Samoerai 9 - De terugkeer van de krijger

De terugkeer van de krijger is het slot van de Jonge Samoerai-serie. Jack Fletcher heeft ervoor gestreden om een samoeraikrijger te worden. Hij heeft zijn angsten overwonnen en heeft zich een weg gebaand door het land om de haven van Nagasaki te bereiken. Op zee heeft hij voor zijn leven gevochten, met één doel voor ogen: terugkeren naar huis. Maar als hij terug in Engeland is, voelt hij zich toch verder van huis dan ooit tevoren.

Bekijk op bol.com

10.

De jachtpartij

De jachtpartij

Negen vrienden zijn in de Schotse Hooglanden om daar oudejaarsavond te vieren. De idyllische villa lijkt de perfecte plek om hun drukke leven in Londen even te vergeten. Naast veel plezier, hebben de vrienden ook veel geheimen voor elkaar en delen ze opgekropte woede. Eén van de vrienden zal deze nacht niet overleven. Maar wie?

Bekijk op bol.com

11.

Nachtboot naar Tanger

Nachtboot naar Tanger

Twee Ierse gangsters staan 's avonds laat te wachten op de veerboot uit Tanger. Hun levens liggen in puin; een grote liefde is verloren en een dochter wordt vermist. Kunnen zij hier nog iets aan doen?

Bekijk op bol.com

12.

Iemand in het bijzonder

Iemand in het bijzonder

In dit boek stelt Arend van Dam je voor aan belangrijke vrouwen in de geschiedenis. Denk aan de bekendste vrouwelijke uitvinders, sporters, handelaars en ga zo maar door. Met illustraties van Marijke Klompmaker.

Bekijk op bol.com

13.

Het vergeten volk

Het vergeten volk

In 2014 viel IS de regio Sinjar in Noord-Irak binnen. Het doel was om de Jezidi's, een gemeenschap met een eeuwenoude religie en cultuur, uit te roeien. De mannen werden vermoord, de jongens werden in IS-trainingskampen gestopt en de vrouwen en meisjes als slaaf verkocht. Journaliste Branda Stoter Boscolo reisde af naar de vluchtelingenkampen en doet verslag van haar onderzoek in Het vergeten volk.

Bekijk op bol.com

14.

De uitzichtlozen

De uitzichtlozen

Het is augustus 1992, in Oost-Frankrijk. De veertienjarige Anthony en zijn neef stelen een kano, waarin ze samen naar het befaamde naturistenstrand varen. Deze tocht leidt tot Anthony's eerste verliefdheid. Deze zomer is voor hem het begin van het echte leven.

Bekijk op bol.com

15.

Mijn grote oceaan

Mijn grote oceaan

In de oceaan wonen heel veel verschillende diersoorten. In dit boek zie je dankzij de illustraties welke diersoorten er allemaal zijn en hoe ze eruit zien.

Bekijk op bol.com