Header verse inkt
Header verse inkt
Winactie

Verse inkt nr 136

Onder het mom van treat yourself: tijd voor een nieuwe Verse inkt. Dit keer alweer nummer 136. Inmiddels naderen we alweer midden oktober. Bij herfst hoort regen, bij regen blijf je binnen en bij binnen zitten hoort een leuk boek. Altijd al willen weten waarom er toch zoveel taboe heerst over de menopauze of wat de kunst van herinneringen maken is? Of ben jij meer van de culinaire reizen door Cambodja. Schroom niet en zet onder de Facebookpost welk boek jij wilt winnen. Succes!

1.

Het atelier van Flora

Het atelier van Flora

In dit boek laat Flora zien wat zij allemaal vindt in de natuur en wat je er vervolgens mee kunt maken. Van boomblaadjes maakt ze vogels en vissen, kastanjebolsters worden egels en lieveheersbeestjes. En die kun je dan weer gebruiken voor een prachtige mobile! Helder en enthousiast legt Flora uit hoe ook jij aan de slag kunt gaan in je eigen natuurwerkplaats.

Bekijk op bol.com

2.

Waagstukken

Waagstukken

In Waagstukken presenteert Charlotte Van den Broeck, elegant laverend tussen beschouwing en vertelling, dertien teksten over tragische architecten. Het zijn de verhalen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord hebben gepleegd op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Hun ingreep in de openbare ruimte mondt uit in een mislukking, of wordt door hen op een fatale wijze zo ervaren.

Bekijk op bol.com

3.

Waar is de draak?

Waar is de draak?

Drie niet al te slimme ridders gaan voor de koning op zoek naar een draak. Ze weten alles over draken en zijn tot de tanden toe bewapend. Nu moeten ze hem alleen nog vinden. Met een kaars gaan ze op zoek in de donkere nacht. Al snel vinden ze iets wat heel erg veel op een draak lijkt en gaan in de aanval.

Bekijk op bol.com

4.

Onder het water

Onder het water

Gretel is opgegroeid op een woonboot met haar moeder, met wie ze over de rivieren dwaalde en een taal sprak die ze zelf hadden verzonnen, tot ze op een dag verdween en Gretel alleen achterliet. Zestien jaar later brengt een onverwacht telefoontje het verleden op volle kracht terug. Om haar moeder te vinden moet Gretel verborgen herinneringen onder ogen zien.

Bekijk op bol.com

5.

Eén is altijd gelijk aan één

Eén is altijd gelijk aan één

Eén kan ijswater is genoeg om Elia's leven op zijn kop te zetten. Zelfs het eiland Beleza No Mar staat er stil van. Niemand hoort immers water over de zoon van de dictator te kieperen. En al helemaal Elia niet, de zeventienjarige zoon van een poetsvrouw. Als straf moet hij als bediende aan de slag in het paleis van de dictator. Maar daar gaat het mis..

Bekijk op bol.com

6.

Leven als een beest

Leven als een beest

Charles Foster wilde weten hoe het is om een dier te zijn. Dus probeerde hij het uit. Als das leefde hij wekenlang in een hol terwijl hij regenwormen leerde eten. Als otter zwom hij ’s nachts in de rivieren van Devon. Als vos wroette hij in Londense vuilnisbakken. Als edelhert struinde hij Exmoor en de Schotse hooglanden af. En als een gierzwaluw volgde hij obsessief de trektocht tussen Oxford en West-Afrika.

Bekijk op bol.com

7.

Bodemloos

Bodemloos

Lissabon wordt opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. De angstpsychose onder de bevolking neemt toe en de opluchting is groot wanneer er een verdachte wordt aangehouden. Tegen elk advies in besluit de jonge advocate Kirsten Hartogs om zijn verdediging te voeren. Die beslissing heeft verstrekkende gevolgen. Intussen is een tienermeisje al maandenlang vermist. De verdachte ontkent dat zij een van zijn slachtoffers is. Maar wat als hij hoog spel speelt, met een mensenleven als inzet?

Bekijk op bol.com

8.

De kunst van herinneringen maken

De kunst van herinneringen maken

Herinner je nog je eerste kus? De eerste zonnestralen van het jaar? De beste maaltijd die je ooit at? Deze memorabele ervaringen springen erbovenuit omdat ze een belangrijke betekenis hebben of we ze heel intens waarnemen, waardoor ze een groot besef van verwondering en bijzonderheid veroorzaken. Wat zorgt nu precies voor leuke herinneringen? Waarom kan een liedje, geur of smaak ons terugbrengen naar iets wat we zijn vergeten? Is het mogelijk om te leren hoe we leuke herinneringen kunnen creëren en hoe we die beter kunnen vasthouden? De kunst van herinneringen maken geeft antwoord op de vraag hoe we perfecte momenten kunnen creëren. Die momenten waar het in het leven allemaal om draait.

Bekijk op bol.com

9.

Cambodja

Cambodja

Frank Alberti neemt je mee op een culinaire reis naar Cambodja en haar kleurrijke dorpen en steden, eeuwenoude tempels, smaakvolle markten, oneindige rijstvelden, prachtige stranden en de gastvrije bevolking en hun favoriete recepten. Recepten die soms eeuwenoud zijn en soms in een modern jasje zijn gestoken, maar stuk voor stuk de rijkdom van de Cambodjaanse keuken laten zien. Zie, voel, proef en beleef dit betoverende koninkrijk in het verre oosten.

Bekijk op bol.com

10.

Het menopauzetaboe

Het menopauzetaboe

Minder dan 10 procent van de vrouwen met menopauzeklachten wordt behandeld met hormonen, terwijl er zoveel vrouwen door hun klachten niet meer kunnen functioneren in hun gezin, op het werk of in hun relatie. Ze herkennen zichzelf niet meer door overgewicht, stemmingswisselingen, oververmoeidheid of slaapproblemen. Al deze problemen zijn in de meeste gevallen terug te brengen op een verstoorde werking van de hormonen. Toch kan op een veilige manier je hormonale balans worden hersteld. Lees hier hoe!

Bekijk op bol.com