Header verse inkt
Header verse inkt
Toplijsten

Verse inkt nr 137

Voor iedereen wiens boekenkasten uitpuilen, wie een oneindig lange verlanglijst aan boeken heeft of wie juist net een mooie boekencollectie aan het opbouwen is; het is tijd voor Verse Inkt nummer 137. Wij helpen jou graag om dat verlanglijstje nog een stukje langer te maken. Laat ons weten welk boek voor jou een must-read is en wie weet staat je een leuke verrassing te wachten.

1.

Het magische avontuur

Het magische avontuur

Op zoek naar geluk trekken twee broers de wijde wereld in. Onderweg ontmoeten ze feeën, wilde dieren, een gemene heks, dwergen en zelfs een bosduivel. Niet iedereen is helaas even vriendelijk als de ander. Gaan de broers het geluk vinden?

Bekijk op bol.com

2.

Dierendokter Pim

Dierendokter Pim

Huisdieren worden steeds vaker gezien als gezinslid. Maar wat als je huisdier zich niet zo lekker voelt? Dan ga je naar de dierenarts. Als dierenarts maakt Pim hele verdrietige, maar ook gekke en mooie momenten mee, die hij allemaal deelt in dit boek.

Bekijk op bol.com

3.

Hawaï 2000

Hawaï 2000

Na het overlijden van haar moeder zit Lin Bankers thuis met een burnout. Haar erfenis besluit ze gedeeltelijk te besteden aan een nieuwe bank, maar die blijkt niet door haar deur te passen. Ze besluit de bank op de veranda te laten staan, tot ze een oplossing bedenkt. Plotseling meldt haar vader zich bij haar; ziek en afgedankt. Ze heeft er geen behoefte aan hem binnen te vragen, dus ze laat hem op de bank verblijven. In de tijd dat haar vader op haar veranda woont gaat Lin achteruit. Het is tijd om haar cirkel te doorbreken.

Bekijk op bol.com

4.

Prinses Kevin

Prinses Kevin

Kevin is een prinses. Het maakt hem niets uit dat mensen hem uitlachen, want hij doet lekker wat hij wil. Hij leent een jurk, sieraden en schoenen van zijn zus en make-up van zijn moeder. Waarom zouden alleen meisjes zich als prinses mogen verkleden?

Bekijk op bol.com

5.

Srebrenica overleven

Srebrenica overleven

Op 11 juli 1995 werd Screbrenica ingenomen door de Bosnisch-Servische troepen van Ratko Mladić. Meer dan achtduizend Moslimjongens -en mannen werden vermoord; de grootste genocide in Europa sinds de Holocaust. De Bosnische Moslim Hasan Hasanović maakte de val van Srebrenica mee en vertelt in dit boek zijn aangrijpende verhaal.

Bekijk op bol.com

6.

In wankel evenwicht

In wankel evenwicht

Thomas Lynley heeft na het overlijden van zijn vrouw ontslag genomen bij New Scotland Yard. Met alleen een rugzak vol aan spullen trekt hij een maand lang te voet door Cornwall. Als hij op een rotspad naar de golven staart, ziet hij op een rots beneden hem een lichaam liggen.

Bekijk op bol.com

7.

Jij en ik en alle andere kinderen

Jij en ik en alle andere kinderen

Een bundel van alle verhalen van Bart Moeyaert, voor de jonge lezers. Hierin vind je alle kindergedichten in het rode hart, over Billy, Rosie, Nina Sam en alle andere kinderen.

Bekijk op bol.com

8.

Origin 2 - The Burning Shadow

Origin 2 - The Burning Shadow

Dit is het tweede deel van de Origin-serie, waarin niets meer hetzelfde is voor Evie. Ze kan zich niets meer herinneren van haar ontmoeting met opper-Luxen Luc. Op zoek naar antwoorden, belandt ze steeds dieper in de wereld van de Luxen. Het is niet makkelijk om daar weer uit te komen.

Bekijk op bol.com

9.

De storm

De storm

Adam Huus rijdt met zijn vrouw Harriet door een hevige storm naar Jutland. Ze hebben hun comfortabele leven in Kopenhagen achter zich gelaten, om voor de demente vader van Harriet te gaan zorgen. Adam krijgt een telefoontje, waaruit blijkt dat zijn dochter uit een vorig huwelijk in een psychose een vliegtuig in is gestapt en grote problemen heeft. Ook zijn zoon, met wie hij nauwelijks nog contact heeft, doet beroep op zijn hulp. Onverhoopt raakt hij ook nog verwikkeld in een schandaal en zijn schrijfcarrière lijdt hier flink onder. Het verleden van Adam haalt hem met rap tempo in.

Bekijk op bol.com

10.

Bakkerij Bliss 7 -   De magische strijd van Bakkerij Bliss

Bakkerij Bliss 7 - De magische strijd van Bakkerij Bliss

Roos heeft een geheim: in hun magische bakkerij maakt haar familie betoverde cupcakes, taarten en koekjes. Als het in de winter flink begint te sneeuwen - en voorlopig ook niet ophoudt - besluit de familie de stad te helpen. Al snel blijkt dat iemand anders de stad al heeft geholpen. Roos is het gewend in het middelpunt te staan en heeft er nu een rivaal. Toch kunnen ze alleen samen de wereld bevrijden van de winter.

Bekijk op bol.com

11.

De kaalvreter

De kaalvreter

Leie Blum wordt in de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. In het begin blijft ze nog wachten op haar ouders. Dat gevoel blijft later aanhouden, maar ze weet niet goed waarop ze nog wacht. Het wachten lijkt voorbij als ze trouwt met Dirk en twee kinderen krijgt. Als de boerin overlijdt bij wie ze ooit heeft ondergedoken, staat haar wereld op zijn kop. Ze kan niet meer terugkeren naar het leven met haar man en kinderen.

Bekijk op bol.com

12.

Vergane glorie

Vergane glorie

De jonge jaagster Anya gelooft niet in geesten die over je waken of Goden die de wereld hebben geschapen. Tot ze zelf een visioen krijgt, waarin ze een glimp krijgt van het leven van iemand anders. Hierdoor wordt haar wens om zichzelf te bewijzen op een zielentocht alleen maar groter. Helaas mogen alleen mannen aan deze traditie meedoen. Haar dromen vallen in duigen. Wat willen de visioenen haar laten zien? Ze begint aan een gevaarlijke reis op zoek naar antwoorden.

Bekijk op bol.com

13.

Liefde en andere overvloed

Liefde en andere overvloed

Radiomaker Jeroen wordt al wekenlang gestalkt door een fan, die hem overlaadt met geschenken. Op een morgen ontdekt Jeroen dat de Oegandese Jim heeft geslapen in de hal van zijn appartementsgebouw. Is hij ook een geschenk? Jeroen biedt Jim onderdak, waar al snel wederzijdse genegenheid uit groeit. Jim doet Jeroen een groot voorstel, maar Jeroen aarzelt. De volgende dag is Jim verdwenen.

Bekijk op bol.com

14.

Zero waste kalender

Zero waste kalender

Deze kalender geeft je 366 tips voor het hele gezin om jouw steentje bij te dragen aan een gezond milieu. Stap voor stap, in je eigen tempo, kan je heel ver komen. Ga jij de uitdaging aan?

Bekijk op bol.com