Header verse inkt
Header verse inkt
Toplijsten

Verse inkt nr 142

Het sinterklaasfeest is erg leuk voor de kids, maar kan ook erg stressvol zijn voor de vaders en moeders. Heb jij geen idee meer wat je nou in die schoen moet stoppen? Of zoek je alvast een leuk cadeau voor pakjesavond met de hele familie? Verse Inkt nummer 142 schiet je te hulp! Laat ons onder het bericht op Facebook weten welk boek jou leuk lijkt en wie weet heb jij straks het mooiste cadeau van allemaal.

1.

Leven in een mindful universum

Leven in een mindful universum

Door een heftige hersenvliesontsteking in 2008 raakte het brein van neurochirurg Eben Alexander zwaar beschadigd. Zijn bijna-doodervaring, veranderde alles wat hij wist over de hersenen, de geest en het bewustzijn. Zo besefte hij dat je ervaring nodig hebt om de kracht van onvoorwaardelijke liefde volledig te begrijpen. Met verschillende tools op het gebied van meditatie en mindfulness, kan jij ok toegang krijgen tot die oneindige oorsprong van weten.

Bekijk op bol.com

2.

Kwispel door je leven

Kwispel door je leven

Honden lijken altijd met veel vrolijkheid door het leven te gaan. Dit boek onthult hoe jij het pup-tieme geluk kunt vinden dat honden van nature lijken te hebben. Ze zijn enorm enthousiast, tonen onvoorwaardelijke liefde en ze zijn hondstrouw. Beloon jezelf met een bot, gebruik de kracht van de oot en leer de kunst van meer hond zijn.

Bekijk op bol.com

3.

Tim ertussenin

Tim ertussenin

Met dit boek maakt Tim Douwsma scheiden een toegankelijker thema. Als ouders gaan scheiden roept dat veel vragen en emoties op. Tim is zeven als zijn ouders uit elkaar gaan en hij vraagt zich af of het zijn schuld is. Hij moet wennen aan de nieuwe vriendin van zijn vader en de dates van zijn moeder. En hij krijgt er ineens een nieuw broertje bij. Het verhaal van Tim wordt afgewisseld met tips en een belangrijke boodschap: je bent niet alleen, er zijn meer kinderen die hetzelfde meemaken.

Bekijk op bol.com

4.

De verdwenen magiër

De verdwenen magiër

Simon, Patricia, Evelyn en Larry hebben de oorlog overleefd. Maar het gevaar begint pas echt als ze een mysterieuze bibliotheek binnen stappen. Plotseling komen ze terecht in een betoverend koninkrijk, Folio. Het is oorlog tussen de vele verhalen in deze magische wereld en de kinderen kunnen dit alleen stoppen door de maker van de bibliotheek te vinden. Maar die maker is al eeuwen niet gezien. Zal het hen lukken?

Bekijk op bol.com

5.

Ben je slim genoeg om geheim agent te zijn?

Ben je slim genoeg om geheim agent te zijn?

Heb jij altijd al geheim agent willen worden? Doe dan nu de test en check of je geschikt bent! Oefen je probleemoplossende vaardigheden, breek je brein op allerlei raadsels en mysteries en test je algemene kennis.

Bekijk op bol.com

6.

Het zout uit je ogen

Het zout uit je ogen

In deze gedichtenbundel vind je dertig gedichten over verliefd worden, verliefd zijn en hopen op meer. De gedichten worden afgewisseld met korte verhalen binnen hetzelfde thema.

Bekijk op bol.com

7.

Een smerig dier

Een smerig dier

Hij viel achter het stuur in slaap en reed in op een muur van betonnen weginfrastructuur, enkele kilometers verwijderd van de Frans-Zwitserse grensovergang van Bazel. Hij vloog lang genoeg door de lucht om zich er van bewust te zijn dat hij door de lucht vloog.. Met veel gekrijs en een rokende en lekkende auto kwam hij tot stilstand. De echte drama kwam pas een maand later. Hij schopte tegen een jonge perenboom en hield daar een gebroken middenvoetsbeentje aan over. Vijf weken kon hij maar op één been rekenen en zat hij opgescheept met zijn moeder. Een boek over eenzaamheid, depressie en angsten.

Bekijk op bol.com

8.

Tekla 1 -   Door het water, door het vuur

Tekla 1 - Door het water, door het vuur

Tekla Berg is arts, heeft een fotografisch geheugen en een amfetamineverslaving. Ze redt een ernstig verbrande man, nadat een appartementencomplex is verwoest door een explosie. De man is verdachte in de zaak en tot overmaat van ramp blijkt Tekla in hem haar van haar vervreemde broer te herkennen.

Bekijk op bol.com

9.

Winterhart

Winterhart

Twee verhaallijnen, uit het heden en verleden worden in dit boek verteld. In het hetden is Caitlyn naar haar idee gelukkig getrouwd. Haar man Patrick is bijvoorbeeld een van de weinigen die niet verliefd is op haar vriendin Sara. Hij neemt alle beslissingen in hun relatie, maar verder zijn ze gelukkig getrouwd. Toch? In 1947 leren we Thomasina Carter kennen, zij is weduwe sinds het begin van de oorlog. Ze heeft het niet makkelijk; de last van het ondersteunen van haar familie rust op haar schouders. Ze vindt troost bij haar kinderen en het gezelschap van Fred, een vriend van haar broer.

Bekijk op bol.com

10.

Aladdin

Aladdin

Alladin is zestien, maar lijkt net tachtig jaar oud. Hij loopt krom van ellende door de straten en steegjes van Istanbul. Hij haat zelfs de zon die op hem schijnt. In het Topkapipaleis vindt hij een stoffige oude fles. Als hij het vuil wegveegt, knalt de kurk ineens van de fles. Dit is een moderne versie van het beroemde verhaal van Aladdin en de wonderlamp.

Bekijk op bol.com