Header verse inkt
Header verse inkt
Toplijsten

Verse inkt nr 143

Het is december en dat betekent dat de winter officieel is aangebroken! De maand van Sinterklaas en Kerstmis, maar ook van dikke jassen en warme dekens. Verwen je jezelf of iemand anders met een leuk boek om die koude winterdagen mee door te brengen. Zie jij iets leuks staan in Verse Inkt nummer 143? Laat ons onder het bericht op Facebook weten welk boek jou leuk lijkt en wie weet zit jij straks met een goed boek voor het haardvuur.

1.

Stoofbijbel

Stoofbijbel

Stoofbijbel is het ideale boek voor de stoofliefhebber. Door middel van stapsgewijze instructies, foto's en how-to's introduceert Julius Kaspers je met de wereld van stoofgerechten. Van klassiekers tot verrassende nieuwe recepten: alles komt voorbij.

Bekijk op bol.com

2.

Moppereend

Moppereend

De vijver van eend is opgedroogd en niemand wil met haar spelen. Tenminste... dat denkt ze. Ze wil namelijk niet gaan graven met hond en ze wil niet spelen met varken in de modderpoel. Daarnaast wordt ze ook nog achtervolgd door ene grijs wolkje. Kan hond varken, schildpad, geit of konijn haar opvrolijken?

Bekijk op bol.com

3.

Eco lifestyle aan de slag!

Eco lifestyle aan de slag!

In Eco lifestyle. Aan de slag! gaat Anne Drake verder waar haar vorige boek Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken bij afsloot. Ze geeft antwoord op een vraag waar velen mee worstelen: wat kunnen we zelf doen? Ze reikt je verschillende manieren aan om je ecologische voetafdruk te verkleinen zonder in te moeten leveren op stijl en comfort.

Bekijk op bol.com

4.

Meisjes en kunst

Meisjes en kunst

Met dit boek worden vijftig opmerkelijke vrouwen uit de kunstwereld op een voetstuk gezet. Van bekende schilders tot minder bekende namen, zoals de Hopi-Tewa-keramiste Nampeyo. Dit boek is een hulde aan moedige creatieve vrouwen die de wereld inspireerden en het pad hebben vrijgemaakt voor de kunstenaars van deze dag.

Bekijk op bol.com

5.

Beestachtig beroemd

Beestachtig beroemd

De verhalen van moedige redders, onverschrokken avonturiers en baanbrekende onderzoekers. Deze dappere dieren gingen zonder angst elke uitdaging aan, waren trouwe vrienden die levens veranderden en mogen nooit vergeten worden. Dit boek vertelt de verhalen van vijftig dieren die geschiedenis schreven.

Bekijk op bol.com

6.

Mijn verhaal journal Michelle Obama

Mijn verhaal journal Michelle Obama

Dit dagboek is gebaseerd op Mijn verhaal, de memoires van Michelle Obama. Dit boek helpt je met jouw reis je eigen 'ik' te worden. Reflecteer op jezelf, je familiegeschiedenis en welke toekomst je voor ogen hebt.

Bekijk op bol.com

7.

Flip Flap Winterdieren

Flip Flap Winterdieren

Axel Scheffler stelt je in dit boek voor aan winterse dieren, die van de kou houden en en die dikke vacht wel kunnen gebruiken. Maar wat gebeurt er als je ze combineert? Wat gebeurt er als je een orka en een narwal kruist? Een orwal! Met dit kleurrijke boek kan je de grappigste dieren zelf samenstellen.

Bekijk op bol.com

8.

Smeltend ijs

Smeltend ijs

Er wordt een lichaam gevonden, vastgevroren in het ijs van een gletsjer. Het blijkt het lichaam van een ondernemer te zijn, die al dertig jaar wordt vermist. Toendertijd lukte het men niet het onderzoek af te ronden. De politie schakelt nu de hulp in van een gepensioneerde politieman. Waneer een vrouw zich met nieuwe informatie bij hem meldt, komt er weer schot in de zaak.

Bekijk op bol.com

9.

De magische apotheek 1 -   Er hangt een geheim in de lucht

De magische apotheek 1 - Er hangt een geheim in de lucht

Het eerste wat Lucie opvalt aan haar nieuwe thuis, is dat het er heel vreemd ruikt. Maar het lukt maar niet de bron van deze geur te ontdekken en de sleutel die ze onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er misschien een verborgen kamer? Ze gaat op onderzoek uit en vindt uiteindliejk de geheime kamer in de villa. Ze kan haar ogen niet geloven.

Bekijk op bol.com

10.

Een wereld vol planten

Een wereld vol planten

Als er geen planten bestonden zouden wij niet bestaan. Ze regelen het leven op aarde op manieren die vaak niet zichtbaar zijn met het blote oog. Verbaas je over verschillende prachtige planten en leer ze te begrijpen. De plantenwereld komt in dit boek tot leven.

Bekijk op bol.com