Header verse inkt
Header verse inkt
Toplijsten

Verse inkt nr 144

Het is maandag, dus het is weer tijd voor Verse Inkt nummer 144! De meesten van jullie zitten vast met smart te wachten op de nieuwe aanwinsten van deze week. Er liggen weer een paar mooie titels te wachten op ijverige lezers. Denk hierbij aan boeken als Het kattenmannetje en andere sprookjes van Janneke Schotveld, Je laat me blozen van Kirsten Proby en de spannende thriller Verdwenen van Tina Frennstedt. Kan jij niet wachten om één van deze boeken te lezen? Laat ons onder het bericht op Facebook weten welk boek jou leuk lijkt. Wie weet ligt hij dan binnenkort op je deurmat!

1.

Cold Case  -   Verdwenen

Cold Case - Verdwenen

De negentienjarige Annika Johansson verdween zestien jaar geleden in Zuid-Zweden. De politie is er toen niet in geslaagd de zaak op te lossen. Nu wordt Malmö geteisterd door een moordenaar die vrouwen in hun eigen huis aanvalt. Er blijken een aantal overeenkomsten tussen beide zaken te zijn. Tess Hjalmarsson is hoofd van het Zweedse coldcaseteam en wordt op de zaak gezet. Het onderzoek wil niet vlotten, tot vergelijkbaar bewijsmateriaal opduikt. was Annika het eerste slachtoffer of verbergt ze de waarheid over haar verdwijning?

Bekijk op bol.com

2.

De boeken van het Begin-trilogie

De boeken van het Begin-trilogie

Op een witte kerstnacht lopen drie jonge kinderen weg van huis, op de vlucht voor een gewetenloos en duister gevaar. Tien jaar later wonen de drie in een weeshuis en weten ze nog altijd niet waarom ze die kerstnacht moesten vluchten. Het antwoord blijkt verborgen te liggen in een betoverd boek. De kinderen komen terecht in een wereld waar een goudharige gravin en haar leger zielloze Krijgers heersen. Ze ontdekken dat er nog meer boeken zijn met speciale krachten. Deze moeten ze zien te vinden als zij ooit hun ouders nog terug willen zien.

Bekijk op bol.com

3.

Het kattenmannetje en andere sprookjes

Het kattenmannetje en andere sprookjes

In Het kattenmannetje en andere sprookjes passeert een bonte stoet sprookjesfiguren de revue, van stoere ridsters en stokoude ooievaars tot piepkleine tovenaartjes en heel grote reuzen.

Bekijk op bol.com

4.

De gouden Kokosnoot

De gouden Kokosnoot

Stel je voor, je komt uit een familie voor klunzen die zelfs een familieprijs heeft gewonnen voor het best blunderende familielid. En dat terwijl je moeder de netste vrouw ter wereld is en een hekel heeft aan al dat gestuntel. Pom heeft die pech. Ze mag de Gouden Kokosnoot nooit winnen, maar daar laat neef Tinus het niet bij zitten.

Bekijk op bol.com

5.

Fusion 3 -   Je laat me blozen

Fusion 3 - Je laat me blozen

Katrina is een no-nonsense type en deinst nergens voor terug. Behalve vliegen, daar is ze doodsbang voor. Op een dag moet ze noodgedwongen met het vliegtuig mee voor haar werk. Het wordt een horrorvlucht vol turbulentie en Katrina kan niet wachten tot ze zijn geland. Zelfs tijdens de vlucht merkt ze toch op dat er een hele aantrekkelijke man naast haar zit. Hij is eigenaar van een succesvol bedrijf in wijnreizen.

Bekijk op bol.com

6.

Weg van de misdaad

Weg van de misdaad

Mink Kok, Stanley Hillis en Jan Femer waren in de jaren negentig grote namen in de Amsterdamse onderwereld. Daniel Belinfante is de oud-buurjongen en beste vriend van Mink en maakte dit van dichtbij mee. Als lid van de Delta-groep, was hij onder andere betrokken bij de IRT-affaire. In 1994 belandde hij voor enkele jaren in de gevangenis. In Weg van de misdaad vertelt hij over die periode van zijn leven. Van deals, geld en geweld tot wapens lol en loyaliteit; alles komt voorbij.

Bekijk op bol.com

7.

Op de fles

Op de fles

Bier koop je alleen als je het merk al kent of als het etiket je aanspreekt. Het bieretiket is een uithangbord. Maar weet je eigenlijk wel waarom die hoorn op het bekende pilsmerk staat? Of waarom foltering een steeds terugkerend fenomeen is in bieretiketten? En wat is het sexappeal van een lettertype?

Bekijk op bol.com

8.

Janis

Janis

Janis Joplin staat bekend als muzikale pionier en rebel die de grenzen van gender en seksualiteit verlegde. Als kind viel ze al op als nieuwsgierige tomboy in een conservatief oliestadje. Ze was gevoelig en zoekende, wilde trouwen en zich settelen - maar kon of deed dat niet. Lees het verhaal van Janis Joplin en haar rol in de muziekgeschiedenis. Let op: dit boek ontvang je in paperback, niet als e-book.

Bekijk op bol.com

9.

Eieren

Eieren

Overal ter wereld worden eieren wel gebruikt bij het koken. Ze zijn goedkoop, altijd lekker en door de eindeloze variaties nooit saai. Eieren zijn een onmisbaar ingrediënt. Van een eenvoudige omelet met spek, tot een eitje met garnalen of een vogelnestje: de lekkerste gerechten komen aan bod.

Bekijk op bol.com

10.

De mooiste gedichten van de wereld

De mooiste gedichten van de wereld

Poetry International is uitgegroeid tot een van de de voornaamste poëziefestivals ter wereld. Ter ere van het gouden jubileum vroeg Poetry International vijftig dichters een duik in haar schatkamers te nemen, hun favorieten te kiezen en van een toelichting te voorzien.

Bekijk op bol.com