Header verse inkt
Header verse inkt
Toplijsten

Verse inkt nr 145

Het einde van het jaar komt langzaam in zicht. De komst van het nieuwe jaar vieren we met Verse Inkt nummer 155. Er is geen beter voornemen dan het lezen van nog meer boeken! Dus vul je boekenkast aan met deze mooie titels en ga de uitdaging aan. Laat ons onder het bericht op Facebook weten welk boek jou leuk lijkt. Wie weet zit jij dan binnenkort met dit boek op de bank!

1.

Het beest met de kracht van tien paarden

Het beest met de kracht van tien paarden

Dit is de nieuwe hervertelling van Lida Dijkstra over Theseus en de Minotaurus, een verhaal over de Griekse mythologie. Elke negen jaar worden veertien jongeren geofferd in een labyrint. Door de bloeddorstige Minotaurus tevreden te stellen, wordt een oorlog tussen Kreta en Athene voorkomen. Theseus besluit af te rekenen met de monsterlijke mensstier. Hij meldt zich samen met een paar vrienden vrijwillig aan. Maar het avontuur verloopt anders dan hij had verwacht.

Bekijk op bol.com

2.

Leven in het nu

Leven in het nu

Leven in het nu is niet makkelijk. Op het werk krijg je halfslachtige complimenten, je conservatieve oom zegt meer politiek incorrecte woorden per minuut dan je prosecco's kan drinken en je duim doet pijn van overdadig WhatsApp-gebruik. Met dit boek gidst Elisabeth Lucie je door het hindernissenparcours van moderne moeilijkheden.

Bekijk op bol.com

3.

Jay-Z

Jay-Z

Hij is rapper, MC, zakenman, producer, activist en bovenal hustler. Van de straten van Brooklyn werkte hij zichzelf omhoog tot de absolute top van de hiphopwereld. Met zijn geniale en provocerende teksten gaf hij Amerika een stem. Hij veroverde de hele wereld, maar kijgt toch als rapper niet vaak het respect dat hij verdient voor zijn succes.

Bekijk op bol.com

4.

Vivianne voetbalt  -   Vivianne voetbalt

Vivianne voetbalt - Vivianne voetbalt

Vivianne wordt uitgenodigd om deel uit te maken van een internationaal voetbalteam tijdens de Olympische Spelen. Hiermee wil ze aandacht vragen voor meidenvoetbal. Als ze uit het vliegtuig stapt, waarschuwt een Japanse man haar dat ze voorzichtig moet zijn. 'Voetballen in Japan brengt ongeluk', zegt hij. Hij geeft haar een omamori, een geluksamulet, om haar te beschermen. Maar waartegen?

Bekijk op bol.com

5.

Het is oorlog maar niemand die het ziet

Het is oorlog maar niemand die het ziet

De moderne tijd heeft veel voordelen: we werken sneller en zijn overal bereikbaar. Maar de moderne tijd brengt ook gevaren met zich mee. Zes jaar doet Huib Modderkolk onderzoek naar de schaduwkant van het internet. Hij ontdekte dat ieamand in Engeland privégesprekken tussen Nederlandse geliefden beluistert en dat een stiekem getrokken kabeltje in Beverwijk de dood van Iraanse demonstranten kan betekenen. In dit boek laat hij zien hoe kwetsbaar een samenleving is die steeds meer vertrouwt op techniek.

Bekijk op bol.com

6.

Drive

Drive

Pieter, Daan, Eva en Roderick spelen op uitnodiging van Pieter een golfwedstrijd met elkaar. Ieder van hen heeft een goede reden om er te zijn en een goede indruk te willen maken. Met golf laat je zien hoe je echt bent, tegengestelde karakters liggen bloot en onderhuidse spanningen zijn al snel voelbaar. Dat brengt een flinke clash teweeg. Zal het hen lukken hun krachten te bundelen en de wedstrijd tot een goed einde te brengen?

Bekijk op bol.com

7.

Lucas Page 1 - Stad van glas

Lucas Page 1 - Stad van glas

Tijdens een van de ergste sneeuwstormen in jaren wordt in New York een FBI-agent doodgeschoten. Alleen rekenwonder dr. Lucas Page kan achterhalen waar het onmogelijke schot vandaan kwam. Maar Page heeft niet zo'n zin om weer voor de FBI aan de slag te gaan. Als echter blijkt dat de dode agent zijn ex-partner was, wil hij de dader koste wat kost vinden.

Bekijk op bol.com

8.

Tien onzichtbare jaren

Tien onzichtbare jaren

Lenneke Vente krijgt de diagnose neurosarcoïdose. Van succesvolle zakenvrouw verandert ze in chronisch patiënt. Ze merkt dat ze in een compleet nieuwe wereld is beland. Maar wat doe je als je ziekte niet geneest en je er ook niet dood aan gaat? Wat als blijkt dat tijdelijk blijvend is?

Bekijk op bol.com

9.

Meesterlijk!

Meesterlijk!

Dit boek draait om het genieten van kunst en de interactie met wat je ziet. Aan de hand van vijftig schilderijen uit de veertiende tot en met vroege twintigste eeuw toont dit boek aan dat kunst toegankelijk is voor iedereen. Van jong tot oud.

Bekijk op bol.com

10.

Tassen naaien

Tassen naaien

Tassen kan je nooit genoeg hebben. Voor elke gelegenheid heb je wel een andere tas namelijk. En wat geeft nou meer voldoening dan je eigen stuk te naaien? Designer en handwerkexpert Anna Alicia geeft inspiratie aan beginners en gevorderden.

Bekijk op bol.com