Header verse inkt
Header verse inkt
Toplijsten

Verse inkt nr 146

Het is kerstvakantie! Deze feestperiode luiden we in met Verse Inkt nummer 146. Het is de perfecte periode om in een goed boek te duiken, met een mok dampende chocolademelk in je hand. Zie jij jezelf al één van onderstaande boeken lezen? Laat ons onder het bericht op Facebook weten welk boek jou leuk lijkt. Wie weet staat jou dan een leuke verrassing te wachten!

1.

Hoe ik probeerde een goed mens te zijn

Hoe ik probeerde een goed mens te zijn

Ulli wil graag illustrator worden, maar de kunstacademie wijst haar steeds af. Sinds kort werkt ze aan haar eigen prentenboek, leeft ze van tijdelijke baantjes en woont haar zoontje van vijf zolang bij haar ouders. Haar nieuwe vriend is een lichtpuntje in haar leven, al is hij jammer genoeg impotent. Met goedkeuring krijgt Ulli ook een relatie met Kim. De liefde groeit, waardoor de driehoeksrelatie steeds meer onder spanning komt te staan.

Bekijk op bol.com

2.

Bloemen voor mijn dochter

Bloemen voor mijn dochter

Een vrouw meldt zich met geheugenverlies bij het ziekenhuis. Daar hoort ze dat haar naam Caroline is en dat ze al jaren een eenzaam en teruggetrokken leven leidt in een appartement aan de Seine. De enige houvast die ze heeft zijn vage herinneringen van een man en een jong kind. Thuis vindt ze in haar kast een stapel brieven van ene Celine. Afschuwelijke dingen komen naar voren in deze brieven. Naarmate Caroline verder leest, komen steeds meer herinneringen boven.

Bekijk op bol.com

3.

Punch, kandeel en clairet

Punch, kandeel en clairet

Historicus en Vinoloog Mariëlla Beukers laten aan de hand van originele, historische recepten zien hoe mensen hun eigen frisdranken en likeurtjes maakten. De recepten gaan vergezeld met een moderne bewerking, zodat je ze zelf kan uitproberen.

Bekijk op bol.com

4.

Wat ik lik voor ik je gezicht lik

Wat ik lik voor ik je gezicht lik

In elke hond zit een dichter verscholen. Van apporteren tot rivaliteit met katten, van koude winterwandelingen tot het eindeloos achtervolgen van tennisballen, geen enkel deel van het leven van een hond wordt onberoerd gelaten. Het perfecte cadeau voor elke hondenliefhebber.

Bekijk op bol.com

5.

Dochter van Arkan

Dochter van Arkan

Sofie was 16 toen een man haar plots belde en zei: 'Hello Sofia, I am your father'. Die man was de Servische krijgsheer Arkan. Hoe ga je daarmee om? Aan de ene kant heb je een beeld van een krachtige, warme en beschermende man, maar ook is hij een door de VN en Interpol gezochte misdadiger. Dit is het moedige verhaal van een jonge vrouw die probeert om te gaan met de gebeurtenissen die haar leven hebben getekend.

Bekijk op bol.com

6.

Meisje zonder verleden

Meisje zonder verleden

Een meisje wordt gevonden in een huis waar zich een afschuwelijk drama heeft afgespeeld. Ze is uitgehongerd en vies en wil niemand vertellen wie ze is. Iemand geeft haar de naam Evie Cormac en ze krijgt een plek in een gesloten jeugdinstelling. Zes jaar later claimt Evie achttien te zijn en dat ze er klaar voor is de wijde wereld in te trekken. Psycholoog Cyrus Haven moet bepalen of ze de instelling mag verlaten, maar hij is niet voorbereid op deze fascinerende en gevaarlijke vrouw, die de gave heeft te kunnen zien wie er liegt. En kennelijk vertelt niemand de waarheid.

Bekijk op bol.com

7.

Max & Millie

Max & Millie

Max en Millie mogen een huisdier, maar ze kunnen niet goed kiezen. Wordt het een hond, een poes, een sprekende papegaai of een olifant? De korte verhaaltjes van Max en Millie zijn net lang genoeg om er nog eentje voor te lezen. Ideaal voor het slapengaan!

Bekijk op bol.com

8.

Ambtenaar Belmiro

Ambtenaar Belmiro

Ambtenaar Belmiro geeft ruwweg vijftien maanden weer uit het leven van Belmiro Borba - een intelligente, goedopgeleide, introverte Braziliaanse staatsambtenaar met literaire ambities, die hij tot uiting brengt in zijn dagboek. In een periode van hevige politieke en sociale onlusten (1935-1936) gaat de verteller gebukt onder het feit dat zijn vrienden en kennissen ruziën en relaties verbreken over ideologieën terwijl hijzelf worstelt met zijn scepsis en schroom. Hij realiseert zich dat hij door zijn vermogen om begrip te hebben en te sympathiseren met beide kanten van een argument zijn verlangen naar een grotere betrokkenheid in het leven ondermijnt, maar toch is hij niet in staat een van de filosofieën of ideologieën die zijn vrienden de weg lijken te wijzen volmondig te accepteren.

Bekijk op bol.com

9.

Samenwonen doe je zo!

Samenwonen doe je zo!

Samenwonen is natuurlijk heel gezellig en een stuk praktischer, maar het kan soms ook best lastig zijn. Wie doet de boodschappen? Nodig je vrienden of vriendinnen thuis uit als je partner voor de tv hangt? Met deze vijftig tips lukt het je samenwonen leuker en makkelijker te maken.

Bekijk op bol.com

10.

Maar eerst ving ik een monster

Maar eerst ving ik een monster

Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren. Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.

Bekijk op bol.com