Nieuwe Header Verse Inkt
Toplijsten

Verse inkt nr. 70

“When I look back, I am so impressed again with the life-giving power of literature. If I were a young person today, trying to gain a sense of myself in the world, I would do that again by reading, just as I did when I was young.” -  Maya Angelou

Daarom: iedere week een lijstje met de nieuwste boeken. Alle genres komen aan bod. Laat jij ons via Facebook op de meeste originele wijze weten welke van deze mooie titels jij zou willen uitproberen en waarom, dan sturen wij het boek naar je op. Boeken om van te proeven.

Read on!

Janneke

Top 11 nieuwe boeken om van te proeven

1.

Voor altijd en even

Voor altijd en even

Voor altijd en even is een tijdloos verhaal over kostbare momenten en ook over geluk.

Bekijk op bol.com

2.

Het leven gaat niet altijd over roze

Het leven gaat niet altijd over roze

Dansend gaat Rosie door het leven, Rex is juist heel serieus. Wanneer zij elkaar ontmoeten wordt Rex meegezogen in een tornado van liefde. De liefde tussen de twee uitersten houdt geen stand. Rosie is zowel onweerstaanbaar als dodelijk vermoeiend. Hoelang houd je het vol in een wereld die uit louter roze glitters lijkt te bestaan?

Bekijk op bol.com

3.

De kunst van het denken

De kunst van het denken

Denken, de meeste van ons willen het niet omdat het problematisch is. Denken dwingt ons buiten comfortabele paden te treden en dit kan complicaties opleveren. Denken gaat bovendien ook langzaam, een probleem als wij door de manier waarop we informatie binnenkrijgen - meestal online - terechtkomen in een draaikolk van sociale media, gebekvecht en bubbels van eigen gelijk. Toch komen veel van de felste discussies over de politieke, sociale of religieuze kwesties die ons verdelen, niet voort uit het gegeven dat wij nu eenmaal onherroepelijk verdeeld zijn. Zij zijn het gevolg van het feit dat wij niet nadenken. In dit virtuoze en buitengewoon vermakelijke boek analyseert Alan Jacobs de verschillende krachten die ons verhinderen te denken - krachten die alleen maar zijn toegenomen in dit tijdperk van 'alternatieve feiten', nepnieuws en informatie-overload.

Bekijk op bol.com

4.

Erfenis

Erfenis

Een geslaagde thriller over nietsontziend egoïsme, uitbuiting en familie. Erfenis is een nieuw Nederlands thrillerfenomeen voor liefhebbers van Penoza.

Bekijk op bol.com

5.

De kangoeroekronieken

De kangoeroekronieken

Wanneer op een dag een kangoeroe tegenover Marc-Uwe Kling komt wonen, volgt er een interessante kennismaking. De kangoeroe is communist en helemaal into Nirvana. Hij trekt al snel bij Marc-Uwe in. Samen bediscussiëren ze in puntige dialogen maatschappelijk relevante en minder relevante vragen, zoals: Kun je de complete werken van Hegel samenvatten in één sms-je?

Bekijk op bol.com

6.

Voor Aap

Voor Aap

Aap nodigt Tijger uit voor zijn verjaardag. Door het oerwoud gaat Tijger op pas met een grote stapel cadeaus. Tijger heeft onderweg veel pech. Het ene na het andere pakketje verliest hij. Uiteindelijk blijft er maar één cadeautje over. Zou dat wel genoeg zijn voor Aap?

Bekijk op bol.com

7.

Het laatste uur

Het laatste uur

In 1348 bereikt de pest Engeland, niemand begrijpt waarom er in zo'n korte tijd zo veel doden vallen. Als Sir Richard na een reis terugkomt in zijn dorp Develish, blijkt hij besmet te zijn geraakt. Zijn vrouw, de intelligente Lady Anne, neemt het heft in eigen handen: de zieken moeten buiten blijven, de gezonde mensen beschermt ze in haar eigen huis. Tot ieders verbazing behandelt Lady Anne ze allemaal als gelijken. Deze nieuwe hiërarchie zorgt voor een onrustige dynamiek in Develish. Het volk staat voor een onmogelijke keuze: blijven ze binnen en verhongeren ze, of gaan ze naar buiten, waar de pest rondwaart?

Bekijk op bol.com

8.

De dag die nooit komt

De dag die nooit komt

In één lange slapeloze nacht overdenkt Elias de gebeurtenissen die hem in de situatie hebben gebracht waarin hij zich nu bevindt. Hij vertelt over die zomer, nu zo'n driekwart jaar geleden. Over zijn vriendin Polly, die als een engel uit de lucht is komen vallen, over zijn zusje Evi. En over de demonen in z'n hoofd. Het is een verhaal waardoor je voortdurend op het verkeerde been wordt gezet, het verrast, ontroert, en het voert je mee tot aan het ontluisterende einde.

Bekijk op bol.com

9.

Met pek en veren

Met pek en veren

Liz' man wordt midden in de nacht van zijn bed gelicht en belandt in de cel. De aanklacht: seksueel misbruik van een ex-cliënte. Hij is op dat moment directeur van een door hem opgerichte stichting die met groot succes hulp biedt aan mensen met wie de reguliere hulpverlening geen raad weet. Maar is er hier wel sprake van seksueel misbruik? Of spelen er andere motieven? De beschuldiging zet het leven van Liz en haar gezin compleet op z'n kop en de nachtmerrie lijkt maar niet te stoppen.

Bekijk op bol.com

10.

De treinreis

De treinreis

De treinreis beschrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland. Historica Aline Pennewaard ontdekte dat in 1943 met vijf transporten 89 Hongaars-Joodse gezinnen vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest werden gebracht. In 1944, na de inval van de nazi's in Hongarije, wisten de meesten van hen mede dankzij de hulp van de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg opnieuw de dans te ontspringen. Het merendeel van de overlevenden keerde na de oorlog veilig terug naar Nederland. Aan de hand van ooggetuigenverhalen archiefonderzoek laten Lindwer en Pennewaard zien hoe deze Joden vanuit Nederland dwars door bezet Europa naar Boedapest reisden.

Bekijk op bol.com

11.

De Spaanse griep

De Spaanse griep

De Spaanse griep, die van 1918 tot 1920 tussen de 50 en 100 miljoen slachtoffers maakte, was de grootste menselijke ramp van de geschiedenis. En toch kennen we de Spaanse griep vooral als een voetnoot bij de Eerste Wereldoorlog. In dit boek vertelt Laura Spinney het verhaal van een pandemie die zich uitstrekte over de hele wereld. Vanuit het perspectief van hen die het meemaakten, laat ze zien hoe de mensheid op de proef werd gesteld door een allesverwoestend virus. Ze toont aan dat de Spaanse griep minstens zo belangrijk was als de twee wereldoorlogen in het verstoren – en vaak permanent veranderen – van de wereldpolitiek, relaties tussen rassen, gezinsstructuren, de medische wetenschap, religie en de kunsten.

Bekijk op bol.com

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.