Verse Inkt Header 1
Toplijsten

Verse inkt nr. 88

“Where is human nature so weak as in the bookstore?” - Henry Ward Beecher

Daarom: iedere week een lijstje met de nieuwste boeken. Alle genres komen aan bod. Laat jij ons op Facebook weten welke jij zou willen lezen en waarom, dan sturen wij het boek misschien wel naar je op.

Top 15 boeken om van te proeven

1.

Lancelot

Lancelot

Lancelot is een zwijgzame, afgezonderde man. Hij zegt niet veel, want hij stottert. Maar in zijn hoofd houd hij ellenlange dialogen. Iedereen vindt Lancelot maar een eigenaardige man, een buitenbeentje. Zelfs zijn broer Arthur. Alleen Roza, zijn nichtje, geeft om hem. Als Lancelot ziek wordt, kijkt hij terug op zijn leven. En hij blijkt heel wat geheimen mee te dragen...

Bekijk op bol.com

2.

Als tijd voorbijgaat

Als tijd voorbijgaat

De tijd is altijd om ons heen. Al kun je tijd niet zien, toch weten we dat hij bestaat. Omdat jij langer wordt en je broeken te kort worden, omdat je tanden verliest en er nieuwe voor in de plaats krijgt, of omdat boeken soms geel worden. Toch is er één ding dat ondanks tijd altijd hetzelfde zal blijven. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Bekijk op bol.com

3.

Amstelglorie

Amstelglorie

"Hoera!' schreef Jan Wolkers in zijn dagboek op 8 december 1972, toen hij van het bestuur van de Amsterdamse volkstuinvereniging Amstelglorie had gehoord dat tuintje 294 eindelijk hem toebehoorde. "Spitten, schoffelen en groente kweken!'. Voor Wolkers was de volkstuin in de jaren zeventig zijn Hof van Eden, een weelderig groen paradijs met een klein wit houten schuurtje, dat hij vaardig naar zijn hand kon zetten en waar hij in alle seizoenen heerlijk leefde.

Bekijk op bol.com

4.

JapanEasy

JapanEasy

In JapanEasy laat Tim Anderson de eenvoud van Japans koken zien. Geen complexe kooktechnieken, excentrieke ingrediënten of urenlang achter het fornuis staan. Alles wat je nodig hebt voor jouw favoriete Japanse recept is te vinden bij de supermarkt om de hoek. Simpele uitleg, gemakkelijk te volgen en gerangschikt op 'moeilijkheid' (lees: dat is het dus niet), maakt van JapanEasy dé introductie op het Japanse koken.

Bekijk op bol.com

5.

Uitgebroed

Uitgebroed

Afgedragen door leed en ellende besluit Lilith van Winckel om zichzelf voor een aankomende trein te gooien. Er wordt om haar gerouwd, maar voor niemand in haar omgeving kwam het geheel onverwachts. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is en dat de vrouw de maanden voor haar dood een plan met radicale gevolgen heeft uitgebroed.

Bekijk op bol.com

6.

Tot in de hemel

Tot in de hemel

Tot in de hemel van Richard Powers is het verhaal van negen mensen die de wereld van de bomen leren zien – en horen. Deze zullen op verschillende manieren betrokken raken bij een laatste, heftige verzetsdaad om de resterende paar hectare oerwoud van het Noord-Amerikaanse continent van de ondergang te redden.

Bekijk op bol.com

7.

De naakte vrouw

De naakte vrouw

Anna is begin veertig, mooi, slim, ze heeft een interessante en goedbetaalde baan. Dat alles wordt volkomen onbelangrijk wanneer haar relatie met Davide wegzinkt in een moeras van bedrog, leugens, chantage. Als hij haar dreigt te verlaten valt haar leven uiteen. Ze kwelt zichzelf steeds meer door Davides gangen tot in de details na te gaan op zijn mobiele telefoon, zijn chats, de sociale media die hij gebruikt. Anna komt tot het besef dat er maar één uitweg is.

Bekijk op bol.com

8.

De hartenjager

De hartenjager

Wie was Bredero? Het is een van de grote vragen van de Nederlandse literatuur. Over zijn leven is weinig bekend, zijn werk is heel concreet alledaags, maar tegelijkertijd ook raadselachtig. Hoe hield hij zich overeind in het van energie en spanning bruisende Amsterdam? In De hartenjager ontrafelt René van Stipriaan de mythen en mysteries rond een van de meest getalenteerde en vrijmoedige auteurs uit het Nederlandse taalgebied.

Bekijk op bol.com

9.

De vossenjacht

De vossenjacht

Zonder enige diplomatieke of militaire ervaring organiseren vier jongeren een reddingsactie aan de andere kant van de wereld. Binnen een halfuur zullen ze erachter komen of ze het leven hebben gered van een jonge islamitische vredesactivist - of dat hij is gedood door Al Qaida.

Bekijk op bol.com

10.

Nightflyers en andere verhalen

Nightflyers en andere verhalen

Op reis naar de buitenste grenzen van het bekende universum, pogen negen academische buitenbeentjes voor de eerste keer contact te leggen met een duister buitenaards ras. Aan boord van het ruimteschip de Nachtvlieger, een cybernetisch wonder met een kapitein die nog nooit iemand in levenden lijve heeft gezien, komt de bemanning er echter achter dat het grootste mysterie aan boord – en hun eigenlijke bedreiging – een onverwachte macht is, met een dorst naar bloed en angst…

Bekijk op bol.com

11.

Ster van het Noorden

Ster van Het Noorden

Twaalf jaar na de ontvoering van haar tweelingzus door Noord-Koreaanse spionnen is Jenna Williams nog steeds op zoek naar aanwijzingen of haar zus leeft. Ze probeert toegang te krijgen tot het geheimzinnige en afgesloten land, wat haar onder de aandacht brengt van de CIA. Als er aanwijzingen zijn dat haar zus is opgesloten in een speciaal strafkamp, besluit Jenna deel te nemen aan een geheime en gevaarlijke missie diep in het hart van het Noord-Koreaanse regime.

Bekijk op bol.com

12.

Goede mannen

Goede mannen

Geniek Janowski wordt op een dag getuchtigd door het noodlot. De mannen van de C-ploeg slepen Janowski, die door iedereen de Pool wordt genoemd, erdoorheen en de vrouw van collega Beckers staat voor de deur met eetbare troost. Hun troost blijkt echter nog meer onheil te brengen. De Pool besluit daarop niet te walgen van zijn lot maar het te beminnen.

Bekijk op bol.com

13.

Ik heb aids van Johnny Diamond

Ik heb aids van Johnny Diamond

Miniverkoper Barry King heeft een knoert van een midlifecrisis. Als alles in Barry's leven aan het wankelen gaat, neemt hij samen met zijn vriend Gele Ali de vlucht vooruit. In Berlijn, tijdens de Nacht van de Blauwe Bisschop, gaan de poppen aan het dansen. Barry King vindt er de liefde van zijn leven - de zeventienjarige Frederike.

Bekijk op bol.com

14.

Vijfsterrencommunicatie

Vijfsterrencommunicatie

In Vijfsterrencommunicatie laat Carmine Gallo zien hoe je anderen overtuigt van de waarde van jouw idee, hoe je grote groepen inspireert en hoe je je ontwikkelt van "good naar great', zodat jouw vijfsterrenkwaliteiten duidelijk over het voetlicht komen. Overtuigingskracht is niet langer een "soft skill'. Het vermogen om anderen te overtuigen en hen tot actie aan te zetten is misschien wel de belangrijkste en meest onderscheidende vaardigheid voor de professional van vandaag.

Bekijk op bol.com

15.

Sssjt! Oogjes dicht

Sssjt! Oogjes dicht

Het is stil in de jungle. Iedereen slaapt. Iedereen? Nee, toch niet. Tica is klaarwakker. Tica is een luiaard. Ze zou moeten slapen en stil in een boom hangen. Maar Tica wil liever slingeren.

Bekijk op bol.com

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.