Verse Inkt Header 1
Toplijsten

Verse inkt nr. 89

“So please, oh please, we beg, we pray, go throw your TV set away, and in its place you can install, a lovely bookshelf on the wall. Then fill the shelves with lots of books.” -Roald Dahl


Daarom: iedere week een lijstje met de nieuwste boeken. Alle genres komen aan bod. Boeken om van te proeven. Laat jij ons onder dit Facebookbericht weten welke jij zou willen lezen en waarom, dan sturen wij het boek misschien wel naar je op.

Read on!

Janneke

Top 15 boeken om van te proeven

1.

Buiten de orde

Buiten de orde

Een oudere man en een veel jongere vrouw krijgen een affaire. Omdat de buitenwereld hun relatie vanwege het leeftijdsverschil afkeurt, trekken ze zich terug in het huis van de man. Daar is de man gelukkiger dan ooit. Na zes jaar verlaat de vrouw hem. Het slaat een wond die intensieve herinneringen wakker roept bij de man: aan zijn jeugd, zijn eerste liefde, de jaren met zijn overleden vrouw.

Bekijk op bol.com

2.

Doet sneeuw pijn

Doet sneeuw pijn

Doet sneeuw pijn is een boek over de liefde tussen twee gewone mensen, een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

Bekijk op bol.com

3.

Een verre plek vlakbij

Een verre plek vlakbij

Een hartverscheurend mooi verhaal over liefde, verdriet en hoop, met een onverwachte wending.

Bekijk op bol.com

4.

Archipel van de hond

Archipel van de hond

Archipel van de hond is een roman over de wereld waarin wij leven. Het is net als Philippe Claudels geliefde romans Grijze zielen en Het verslag van Brodeck een tijdloze reflectie op de menselijke natuur en de keuzes die we maken.

Bekijk op bol.com

5.

Al het moois is niet verloren

Al het moois is niet verloren

Een prachtig, meesleepend verhaal dat je niet loslaat tot je het uit hebt. Voor fans van Jandy Nelson, Rainbow Rowell en Jennifer Niven.

Bekijk op bol.com

6.

Ik leef altijd

Ik leef altijd

Ik leef altijd is een meesterwerk vol ironie en blijmoedigheid, en een intellectuele autobiografie van de auteur.

Bekijk op bol.com

7.

Wat niet verdwijnt

Wat niet verdwijnt

Wanneer Brunetti tijdens een verhoor uitvalt naar de verdachte, wordt hem opgedragen even rust te nemen, en zijn vrouw Paola stuurt hem naar een villa op Sant'Erasmo. Alles verloopt volgens plan, tot Davide Casati, de beheerder van de villa, na een heftige storm onverwachts is verdwenen. Brunetti voelt zich verplicht de verdwijning te onderzoeken, en zet zijn vakantie opzij om uit te vinden wat er gebeurd is met de man die nog maar net een vriend was geworden.

Bekijk op bol.com

8.

Emilia Hoektand 1 -   Emilia Hoektand en het Bibberbal

Emilia Hoektand 1 - Emilia Hoektand en het Bibberbal

Emilia Hoektand (10) is een vampier. Als de verwende prins Tangijn haar pompoenhuisdier inpikt, gaat Emilia op onderzoek uit. Daarbij ontdekt ze een groot geheim…

Bekijk op bol.com

9.

De nadagen

De nadagen

De nadagen is een monument voor de verloren tijd; een ontroerende, bevlogen en geestige vertelling over het onvermogen van mensen om elkaar te bereiken – over wat vergankelijk is, en over dat wat blijft.

Bekijk op bol.com

10.

Big History

Big History

Van de big bang tot de eerste sterren, ons zonnestelsel, leven op aarde, dinosauriërs, homo sapiens, landbouw, ijstijden, keizerrijken, fossiele energie, een maanlanding en globalisering, en wat ons nog te wachten staat.

Bekijk op bol.com

11.

Sinds tweeduizend jaar

Sinds tweeduizend jaar

Sinds tweeduizend jaar verscheen voor het eerst in 1934 en is een heldere, vaak schokkende kroniek over veerkracht en wanhoop in tijden van populistische retoriek en oorlogsdreiging.

Bekijk op bol.com

12.

Op zoek naar Stella

Op zoek naar Stella

In het eerste, bekroonde boek over Stella wordt ze per ongeluk door haar ouders gevonden. Ondanks hun goede zorgen vertrekt Stella naar een onbekend land waar ze zich meer thuis voelt. Haar ouders missen haar verschrikkelijk en besluiten haar te zoeken. Het wordt een moeilijke tocht over diepe zeeën, door weer en wind en langs vreemde wezens. Zijn ze reizigers of vluchteling? Zullen ze Stella vinden? En wil zij wel terug naar huis komen?

Bekijk op bol.com

13.

Inspecteur Lynley-mysterie  -   De straf die ze verdient

Inspecteur Lynley-mysterie - De straf die ze verdient

De straf die ze verdient is de ingenieuze twintigste Lynley-thriller over de leugens die we vertellen en de leugens die we geloven.

Bekijk op bol.com

14.

De eeuw van de vrouw

De eeuw van de vrouw

Mede door zijn werk als minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft Alexander De Croo ontdekt dat de rol van de vrouw wereldwijd, dus ook bij ons, met te weinig ambitie en te veel vooroordelen wordt ingevuld. Hij houdt in De eeuw van de vrouw een gloedvol pleidooi voor de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen. De voorbeelden die hij aanhaalt, zijn even ontstellend als verhelderend, of het nu gaat om genderverschillen, de loonkloof, de beroepskansen of de rol van de vrouw in het gezin. De eeuw van de vrouw is een ware eyeopener.

Bekijk op bol.com

15.

De bel van Isabel

De bel van Isabel

Met De bel van Isabel voltooit Karel Eykman zijn trilogie ontroerende alledaagse kinderverhalen. Eerder verschenen De K van Kasper en De veer van Veerle. In De bel van Isabel kiest Eykman voor de dichtvorm. Het slakvriendje Sjaak en een kameel in de tram, grappig water en de wonderplee, de zelfverzonnen hemel en de meefietsende maan, het lekkere jasje en de jaszak vol geheimen; het zijn de kleine waarnemingen van kidneren die in De bel van Isabel de hoofdrol spelen. De gedichten zijn voorzien van prachtige illustraties van Patsy Backx

Bekijk op bol.com

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.