Om Naar Uit Te Kijken In December Header
Toplijsten

Top 10 boeken voor op je verlanglijstje in december

Per jaar verschijnen er ruim 27.500* boeken in Nederland, gemiddeld zijn dat er 2291 per maand. Dat zijn er gemiddeld 76 per dag. We kopen ruim 14 miljoen boeken per jaar, dat is gemiddeld 1,166.666 boeken per maand, ruim 38,888 per dag.

Daarom, iedere maand, tien bijzondere titels om iedere maand reikhalzend naar uit te kijken, om naar te verlangen en op jouw verlanglijstje te zetten. Van biografieën tot bedrijfsfilosofie, van romans tot reisboeken, van dark fantasy tot detectives, van kinderliteratuur tot kunstboeken, van poëzie tot psychologie. Welkom in ons maandelijkse boekenbastion, waar we ons aan de toekomst laven.

Ben je op zoek naar leuke boeken voor de feestdagen? Read on!

Janneke Siebelink

Top 10 boeken om naar uit te kijken in december

1.

Open domein 54 -   Ik ben dynamiet

Open domein 54 - Ik ben dynamiet

Wat weten mensen nu echt van Friedrich Nietzsche? Sue Prideaux neemt de lezer mee in de wereld van de briljante en verwarde man. : In deze levendige en onthullende biografie wordt zijn verhaal vertelt. Dit begint bij zijn christelijke opvoeding – dat werd overschaduwd door de dood van zijn vader, tot aan zijn universitaire carrière, korte beroemdheid en zijn afdaling in de waanzin.

Bekijk op bol.com

2.

Grand Hotel Europa

Grand Hotel Europa

Voor de toekomst is geen plek meer. Geschiedenis is het voornaamste dat Europa nog te bieden heeft. Maar geschiedenis trekt toerisme. Maar dit verontrustende en treurig gegeven krijgt in Grand Hotel Europa zijn beslag in een bruisend en hilarische roman met een tragische liefdesgeschiedenis in de hoofdrol.

Bekijk op bol.com

3.

Kleine boekjes - grote inzichten 20 -   De kleine Tocqueville

Kleine boekjes - grote inzichten 20 - De kleine Tocqueville

Over de democratie in Amerika telt meer dan duidend pagina’s. Dit meesterwerk is door filosoof Alexis de Tocqueville, na een lange rondreis door de Verenigde Staten in 1831-1832 geschreven. Het bevat sterke analyses van zowel de sterkste als de zwakste kanten van de democratie als politiek systeem. De kleine Tocqueville geeft een heldere samenvatting in nog geen honderd pagina’s. Dit boek verschaft de lezer een tijdloos denkkader om meer inzicht te krijgen in de huidige, turbulente tijd.

Bekijk op bol.com

4.

Simply Nigella

Simply Nigella

Nigella Lawson probeert in Simply Nigella het oprechte plezier en kalme comfort terug in de keuken te brengen. Met dit boek creëer je na een lange werkweek ademruimte voor jezelf met de comfortabele rust van slowcooking en val gerust voor de verleidingen van een groot scala aan zoete heerlijkheden, inclusief fantastische zuivel- en glutenvrije recepten. Het bevat krachtige ontbijt- en brunchrecepten, snelle en relaxte avondmaaltijden en gerechten om zonder stress een grote groep te verwennen met heerlijkheden. Het is, simpelweg, hét essentiële kookboek voor elke moderne keuken.

Bekijk op bol.com

5.

Intrigo

Intrigo

Håkan Nesser is de bloedstollendste filosoof onder de Zweedse misdaadschrijvers. Niemand schrijft mysterieuzer, literairder en sfeervoller dan hij over schuld, wraak en straf. Dat is waarom wereldwijd miljoenen fans van zijn werk houden. Plaats van handeling in deze bundeling verhalen en novellen is de fictieve stad Maardam. Thematisch zijn de verhalen met elkaar verbonden door geheimen die onthuld worden, leugens die worden blootgelegd en gebeurtenissen uit het verleden die de personages opnieuw bespringen. En door middel van het café Intrigo.

Bekijk op bol.com

6.

Venetië

Venetië

Als je verdwaalt in de straten en stegen van een stad, dan leer je het pas echt goed kennen. Venetië, met al haar verstopte hoeken en dichte poorten, omringd door ontelbare meren, is gemaakt om de weg kwijt te raken.

Bekijk op bol.com

7.

Meervoudig afwezig

Meervoudig afwezig

Wel een stem, de flarden van een grote stem - maar wat gezegd wordt niet te horen. Dit betekent dat we hooguit, met onze scherpste blik en sterkste lens, terug zijn bij het noodgedwongen wezen van de mens: ons vermoeden.

Bekijk op bol.com

8.

Laat me niet alleen

Laat me niet alleen

Sarah Armstrong begon haar carrière als journalist, maar legt zich inmiddels toe op het schrijven van romans. Met Laat me niet alleen stelt ze op indringende wijze haar lezers voor de vraag: wat zou jij doen? Laat me niet alleen is perfect voor de lezers van De verloren kinderen van Diney Costeloe en een ideaal boek voor leesclubs.

Bekijk op bol.com

9.

Chocoladebijbel

Chocoladebijbel

Maak je eigen Mars of chocolade-ijs, shake een chocoladecocktail of wat dacht je van een overheerlijke chocoladesmoothie. Kortom, Chocoladebijbel is voor zowel de beginnende als de ervaren chocoladeliefhebber een verrassend en leerzaam naslagwerk.

Bekijk op bol.com

10.

Het wonder van de honingbij

Het wonder van de honingbij

Het wonder van de honingbij is een prachtige liefdesverklaring aan de honingbij en een pleidooi voor het behoud van dit kleinste huisdier van de mens. De verwondering van Schepens voor dit insect wordt gedeeld door boekhistoricus en amateurimker Garrelt Verhoeven en bijenonderzoeker Koos Biesmeijer. Aan de hand van het manuscript en gedreven door hun eigen fascinatie, schreven zij een boek over de honingbij: van angel tot angelloze bijen, van bijendans tot honing, en van de vroege imkerij tot en met de professionele bestuivers van vandaag.

Bekijk op bol.com

*Centraal Boekhuis, 2018