Headerboeken
Toplijsten

Win! Recht uit het hart

Onderstaande toplijst bestaat uit alleen maar boeken die recht uit het hart van de auteurs komen. Zo vertelt Dirk Zeelenberg zijn ervaringen als trouwambtenaar, schrijft Monique Steenvoorden over het uitwisselen van wijsheden en maakt Mariska Matakupan-Jansen je wegwijs als stiefmoeder.

De boeken uit deze toplijst kun jij winnen! Schrijf voor 2 november 2017 een e-mail naar schrijf@bol.com waarin je vertelt welk boek je graag zou willen lezen en waarom. We hebben van de boeken Geschreven vanuit het hart, Kind wat geef ik je mee... en Mama kijk eens! elk één exemplaar. Van Mijn eerste is niet zijn eerste hebben we drie boeken om weg te geven en van het boek Ode aan de liefde van Dirk Zeelenberg mogen we maar liefst tien exemplaren weg geven.

1.

Ode aan de liefde

Ode aan de liefde

'Als acteur in Divorce kwam ik tot mijn vreugde in de meest opmerkelijke situaties terecht. Maar als trouwambtenaar ontdekte ik dat het echte leven daar nog een flinke schep bovenop blijkt te doen. Schoonloeders, familieschandalen, last minute afzeggingen en verrassingshuwelijken, ik heb het allemaal meegemaakt. Ik deed het bijna in m'n broek van het lachen en hield het niet droog van ontroering. Maar bovenal heb ik meegeleefd en genoten. De buitengewoon persoonlijke verhalen over de liefde en het leven hebben me zonder uitzondering geïnspireerd en vooral tot op het bot geraakt. Waar ik dankbaar voor en trots op ben. Daarom vind ik dat ik ze niet voor mezelf mag houden.' In Ode aan de liefde geeft Dirk Zeelenberg een kijkje achter de schermen van (trouw)minnend Nederland met liefdevolle, ontroerende, pijnlijke, opmerkelijke, grappige, hilarische maar vooral herkenbare verhalen over familie, vertrouwen, ruzie, hoop, ziekte, vriendschap, dromen, twijfel en natuurlijk het ja-woord.

Bekijk op bol.com

2.

Mama, kijk eens!

Mama, kijk eens!

Als jong kind groeit Daniëlle Koch op met een psychisch zieke moeder en moet ze dagelijks fysieke en geestelijke mishandelingen ondergaan. Doordat haar vader voor zijn werk nagenoeg altijd weg is, staat Daniëlle er vaak alleen voor. Alleen haar jongere zus biedt houvast; samen houden ze dapper stand in een wereld vol geweld en drank. Op haar achttiende overlijdt haar moeder en lijken de problemen van Daniëlle voorbij. Ze krijgt verkering, gaat uit huis en bouwt een zelfstandig bestaan op. Beetje bij beetje wordt haar leven mooier. Als ze op latere leeftijd zelf moeder wordt, lijkt ze haar geluk definitief te hebben gevonden. Maar plots blijkt haar man ernstig ziek. Haar wereld stort in en ze gaat op zoek naar professionele hulp. Een verleden dat nooit is verwerkt blijkt diepe sporen achter te hebben gelaten. Op advies van haar psychiater besluit ze haar verhaal op papier te zetten en ze vraagt een goede vriend om haar hierin bij te staan. Stap voor stap ontvouwen ze samen haar jeugd en komen ze tot de verrassende ontdekking dat de werkelijkheid die Daniëlle altijd dacht te zien heel anders blijkt te zijn.

Bekijk op bol.com

3.

Mijn eerste is niet zijn eerste

Mijn eerste is niet zijn eerste

Je bent verliefd op een geweldige man. Hij heeft kinderen uit een vorige relatie. Jullie zijn vol goede moed: ''We gaan samen een gelukkig gezin vormen. De liefde tussen ons is sterk.'' Er is nog een kinderwens en er komt een baby van jullie samen: ''Dit kindje verbindt ons allemaal.'' Mijn eerste is niet zijn eerste gaat over vrouwen die stiefmoeder werden en vervolgens eigen kinderen kregen. Herken jezelf in één van de vijf stiefmoeders die je meenemen door het avontuur van stiefmoeder zijn, zwanger en kraamvrouw zijn, en moeder zijn. Inclusief tientallen tips om jouw situatie te vergemakkelijken.

Bekijk op bol.com

4.

Kind, wat geef ik je mee...

Kind, wat geef ik je mee...

Monique Steenvoorden, auteur van Het onzichtbare zien! en Whispers from the HEART... die je leven opvrolijken! begint in 2015 aan een boek voor haar dochter, die dan 21 jaar wordt. Ze schrijft dit boek onder andere om de verbanden tussen voorouders, ouders en kind zichtbaar te maken. Ze vraagt mensen om zich heen om een aantal vragen te beantwoorden.Monique beseft dat haar vragen licht brengen en noemt ze lampionnetjes. Lampionnetjes om het levenspad te verlichten. Als ouder kun je je kinderen geen honderd procent bescherming bieden tegen de gevaren van het leven, ieder mens zet immers zelf de stappen op het eigen levenspad. Je kunt wel dat soms donkere pad verlichten door er te zijn voor je kind als het je nodig heeft en door je eigen levenslessen door te geven. Haar wens is dat deze lampionnetjes een houvast zijn en dat er een mooie uitwisseling mag ontstaan.

Bekijk op bol.com

5.

Geschreven vanuit het hart

Geschreven vanuit het hart

Dit boek bevat aspecten zoals bewustwording, het leven (hoop en nieuwe kansen), persoonlijke kennis en ontwikkeling, de vijf doelen van de auteur en als laatste ga je beter kennis maken met de schrijfster. In dit boek benadrukt Lian (17 jaar) het belang van het vertrouwen op het proces van het leven, om in het nu te genieten, om vooruit te kijken, om weer op te staan en om de situatie van de ander te begrijpen. Maar aan de andere kant benadrukt ze ook het belang van het stellen van doelen, jezelf kennen en weten wat je waarde is. Dit boek is geschreven voor jong en oud, dik en dun, ziek en gezond, arm en rijk. Kortom voor iedereen! Laat je meeslepen door dit indrukwekkende-imposante boekwerk van Lian Verkerk .

Bekijk op bol.com
Ikredactie
Kelly