Header idee 1 daar waar de rivierkreeften zingen
Header idee 1 daar waar de rivierkreeften zingen
Winactie

Winactie! Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens

Delia Owens is een Amerikaanse schrijfster en zoöloog. Zij heeft een aantal jaar in Afrika gewoond. Daar deed ze onderzoek naar de dieren die daar leven. Owens is co-auteur van drie boeken die gaan over haar onderzoeken in Afrika: Cry of the Kalahari, The Eye of the Elephant, and Secrets of the Savanna. Naast deze boeken schreef ze ook de bekende roman Daar waar de rivierkreeften zingen.

In de meeslepende roman leer je Kya Clark kennen. Zij is opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina. Uit haar eigen moestuin haalt zij groenten en in het moeras gaat zij opzoek naar vis. Deze producten ruilt ze later weer voor andere levensmiddelen. Kya ziet het moeras als haar leerschool, hier leert zij om voor zichzelf te zorgen, onafhankelijk te zijn en hoe zij moet lezen. Wanneer Kya opeens twee jongemannen uit de stad leert kennen, ontdekt ze dat er naast het moeras nog een andere wereld is. Niet veel later wordt een van de twee jongens dood aangetroffen en wordt Kya al snel verdacht voor moord.

#IkLeesThuis

Banner Ik Lees Thuis

#IkLeesThuis

Veel mensen zitten op dit moment binnen, maar wat moet je met al deze tijd? Om de Nederlanders een hart onder de riem te steken, is het CPNB de campagne #ikleesthuis gestart. Zij willen proberen om (potentiële) lezers aan een mooie leeservaring met een boek te helpen. Boeken zorgen namelijk voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. Vooral nu andere sociale en culturele activiteiten daar niet meer voor kunnen zorgen.

© Foto CPNB #ikleesthuis