Boek De Getijgerde Lijmpspuiter
Winactie

WIN! De getijgerde lijmpspuiter van de Groeneveldprijswinnaar Jelle Reumers

Vandaag, 19 mei, ontvangt de Utrechtse bioloog Jelle Reumers de Groeneveldprijs 2017. Hij ontvangt deze prijs voor zijn rijke oeuvre, zijn positief kritische geluid en zijn eigenzinnige opvattingen over de natuur. “De sprankelende presentatie van wetenswaardigheden over de natuur, in het bijzonder de stedelijke natuur zijn de aanleiding voor de uitreiking van de Groeneveldprijs. De speelse wijze waarop ogenschijnlijke triviale details over de natuur tot een verdiept inzicht leidt is een kenmerkende aanpak van beide laureaten”, aldus de jury van Stichting Groeneveld.

Doodnormale dieren worden bijzonder
Jelle Reumer is als hoogleraar paleontologie verbonden aan de Universiteit Utrecht, columnist in Trouw en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek De getijgerde lijmspuiter dat gaat over dieren die ogenschijnlijk doodnormaal zijn en die we amper een blik waardig keuren. Deze dieren worden door Reumer’s scherpzinnige blik opeens onverwacht bijzonder.

De Groeneveldprijs
Sinds 2000 wordt de Groeneveldprijs jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor het debat over natuur en landschap in Nederland. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro en de winnaar houdt een lezing.

Win De getijgerde lijmspuiter
Wil jij een exemplaar van De getijgerde lijmspuiter winnen? Stuur een email naar schrijf@bol.com met over welk dier jij graag wil lezen en like deze post op Facebook of retweet hem op Twitter met de onderstaande knoppen. Wij hebben 3 exemplaren om weg te geven!
24 mei sturen we de gelukkige een berichtje.