Taal Is Mijn Ding
Winactie

WIN! Filmkaarten Taal is zeg maar echt mijn ding

De bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse (1976) is verfilmd als romantische komedie en zal vanaf 18 januari in Nederlandse filmtheaters te zien zijn. De Nederlandse taal is constant in beweging en zonder dat wij er al teveel bij stilstaan sluipen er nieuwe woorden, grappige zinnen en aparte uitdrukkingen in ons dagelijks taalgebruik. In de verfilming van Taal is zeg maar echt mijn ding worden deze opmerkelijkheden op komische en herkenbare wijze belicht.

De film gaat over de klunzige Anne (Fockeline Ouwekerk). Anne heeft een ware passie en een scherp oor voor taal. Overdrijvingen, stopwoordjes, clichés, Anne kan zich er enorm mee vermaken en schuift haar mening dan ook niet onder stoelen of banken. Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt mag ze alleen maar over quinoa salades en zomermode schrijven. Ze kan haar frustraties hierover gelukkig delen met haar beste vriend Timo (Egbert-Jan Weeber). Wanneer ze dan ook nog eens voor haar vader (Peter Faber) moet zorgen neemt Anne het besluit dat het roer om moet; ze wil een baan met meer diepgang, weg uit de dagelijkse sleur én de liefde van haar leven ontmoeten. Op het punt dat ze ontslag wil nemen wordt ze gekoppeld aan de charmante fotograaf Rick (Tarikh Janssen) en neemt ze het besluit nog even te blijven. Deze keuze zorgt voor het nodige vuurwerk, maar wordt ze er echt gelukkig van?

Hoe kun je kaarten winnen?

Stuur een email naar schrijf@bol.com met daarin in waarom taal eigenlijk écht jouw ding is en met wie jij deze film zou willen bewonderen en wie weet ben jij de gelukkige. Wij geven 5 keer 2 kaarten weg. Meedoen kan tot woensdag 17 januari 2018.

Heb je het boek nog niet gelezen en kun je niet wachten? Bestel hem dan hier.