Header winactie als het bloedt
Header winactie als het bloedt
Winactie

Winactie! Als het bloedt van Stephen King

Goed nieuws voor de liefhebbers van horrorboeken! Als het bloedt is het nieuwste verhaal van meesterverteller Stephen King. Het boek bevat vier verhalen: Als het bloedt, De telefoon van meneer Harrigan, Het leven van Chuck en Rat.

In het titelverhaal, Als het bloedt, heeft een bomaanslag op een basisschool tientallen slachtoffers geëist. Voornamelijk kinderen zijn omgekomen. Als Holly Gibney het nieuws op het journaal hoort, gaan haar nekharen overeind staan. Ze is ervan overtuigd dat de nieuwslezer iets met de gruwelijke aanslag te maken heeft. Maar wat?

In De telefoon van meneer Harrigan is Craig in een diep dal terechtgekomen na het overlijden van zijn enige vriend. Zoekend naar troost blijft hij meneer Harrigan bellen en zijn voicemail inspreken. Op een dag vertelt Craig dat hij wordt gepest. Maar als hij de volgende dag op school komt, is de pestkop spoorloos verdwenen.

Het leven van Chuck draait om Marty Anderson, wie zich het einde der tijden heel anders had voorgesteld. Terwijl de Apocalyps met rasse schreden nadert, verschijnen overal advertenties die ene "Chuck' bedanken voor 39 geweldige jaren dienst. Wie is deze Chuck? En kan het eind van de wereld nog worden afgewend?

Het boek sluit af met het laatste verhaal: Rat. Drew Larson trekt zich terug in een afgelegen hut, zodat hij in alle rust kan schrijven. Dat is niet zonder gevaar: de laatste keer dat Drew een verhaal kwijt moest, kostte hem dat bijna zijn verstand. Dit keer lijkt alles goed te gaan, tot er een mysterieuze rat verschijnt die aanbiedt hem te helpen. Tegen een prijs. Ben jij al nieuwsgierig naar hoe deze verhalen aflopen?