Workshop Header
Nieuws

Workshop recensie schrijven bij bol.com

Op 5 juli werd door lees.bol.com een workshop georganiseerd voor de recensenten die voor het online magazine schrijven. De workshop werd geleid door Janneke Siebelink, hoofdredacteur van lees.bol.com.

Copywriters Carmen Houtkamp en Valerie Janssens van bol.com legden uit wat er komt kijken bij het schrijven voor bol.com. Ze gebruiken een meetlat om te controleren of de teksten wel duidelijk, authentiek, opvallend, geschikt voor de Nederlandse én Belgische markt en vrij van spelfouten en grammaticale fouten zijn. Carmen en Valerie adviseerden de recensenten om vooral korte zinnen te schrijven. Dit verbetert de leesbaarheid van de tekst. Verder is het belangrijk om tussenkopjes te gebruiken. Hierdoor kunnen lezers de tekst scannen en krijgt de recensie meer structuur.

Gastspreker Natasza Tardio is auteur van Young Adult-fictie en non-fictie voor volwassenen en daarnaast boekenrecensent. Ze raadde aan om tijdens het lezen aantekeningen te maken en de auteur en lezers altijd met respect te behandelen. Een andere tip was om bij een eventuele negatieve recensie te proberen om opbouwende kritiek te geven. Verder gaf Natasza aan dat het belangrijkste bij het schrijven van een recensie is: geniet van het schrijven. Wie er niet van geniet, kan geen goede recensie schrijven.