Zeezuchtheader
Booktrailers

Zeezucht: het verlangen van Jonas naar een leven in zee

De Amsterdamse animator Marlies van der Wel heeft drie jaar lang aan de vormgeving en animatie gewerkt. Alle beelden en shots zijn handgemaakt, een arbeidsintensief proces. Net als de hoofdfiguur Jonas verzamelde zij allerlei strandvoorwerpen en verwerkte deze in de vormgeving.

De animatie heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen, zoals de Vakprijs 2016 Holland Animation Film Festival, de Duth Award for Craftmanship 2015, de award voor Best Animated Short Film in Canada en de Grand Prix in Athene.

Over ZEEZUCHT het boek

ZEEZUCHT is het eerste boek van Marlies. Het is gebaseerd op de gelijknamige (bovenstaande) animatiefilm. Haar boek is al verkrijgbaar in Nederland via onder andere bol.com en komt binnenkort ook uit in China en Taiwan.

In het boek verlangt de antiheld Jonas naar een leven in zee. Als strandjutter verzamelt hij aangespoelde spullen en bouwt hij bizarre installaties om zijn droom mogelijk te maken.

Door zijn verlangen, zijn zeezucht, is Jonas veroordeeld tot eenzaamheid. De andere bewoners van het kleine kustplaatsje waar hij woont snappen niets van zijn droom. Zij vinden de uitvindingen van Jonas belachelijk. Eens mens is niet gemaakt om te leven in zee. Met elke mislukte uitvinding komt Jonas dichter bij een succesvol ontwerp.

Met ZEEZUCHT wil Marlies de kijker aansporen om achter zijn of haar droom aan te gaan. Dat is namelijk precies wat de hoofdfiguur Jonas ook doet.