Header Zo Haal Je Meer Uit Je Brein
Recensies

Zo haal je meer uit je brein: "Van multitasken naar single tasken."

Zo haal je meer uit je brein is hét boek bij uitstek als je op heel korte termijn je brein in optimale conditie wil brengen. Een spoedcursus 'betere informatieverwerking'. Zeker in de overprikkelde digitale wereld van nu is het belangrijk om genoeg aandacht aan je brein te besteden. Theo Compernolle neemt je op sleeptouw.

In sneltempo naar een topbrein

Zo haal je meer uit je brein is een verbazend dun boekje. Het telt 138 pagina's die voornamelijk enkel aan de rechterkant bedrukt zijn. De linkerkant wordt enkel gebruikt voor schema's die de tekst verduidelijken. Je kan het dus in een sneltempo uitlezen. Het boek is eigenlijk een bondige samenvatting van Ontketen je brein van dezelfde auteur. Geen zin om het volledige boek te lezen, dan kan je in een paar uurtjes tijd de essentie lezen in dit boekje.

In tegenstelling tot veel andere zelfhulpboeken is Zo haal je meer uit je brein echt wel een aanrader. Doordat het kort en bondig is, beperkt het zich echt tot de essentie en toch krijg je heel concrete tips en tricks om in de praktijk om te zetten.

"Je leert er begrijpen hoe je brein werkt."

Van multitasken naar single tasken

Het boek start met wat theorie. Dit is ook wel nodig om de context beter te begrijpen maar vooral ook om eens stil te staan bij jezelf. Hoe ga ik met technologie om in mijn dagelijkse leven, welke plaats neemt het in en hoe gemakkelijk kan ik het opzij schuiven.

Je leert er begrijpen hoe je brein werkt. Het valt wat te vergelijken met het geheugen van een computer. Als je een taak niet volledig afwerkt, maar intussen iets anders doet (het zogenaamde multitasken), moet je brein dat tijdelijk ergens opslaan en duurt het veel langer om daarna gewoon verder te gaan met die taak.

4 concrete tips om zelf aan de slag te gaan

Zo haal je meer uit je brein geeft heel wat tips maar wij pikken er graag 4 uit om mee aan de slag te gaan:

  • Stop met multitasken. Begin met een taak, maak die af en begin dan pas aan een volgende taak.
  • Werk in batches. Concentratiemomenten waarin je doelbewust aan een project of taak werkt zonder ze te laten onderbreken door andere mensen, mails of telefoons.
  • Steek je gsm weg als je met vrienden ben. Niets zo vervelend dan iemand die constant z'n gsm checkt terwijl je er tegenover zit. Geef dus zelf het goeie voorbeeld.
  • Las 'verveelmomentjes' in om je brein de tijd te geven om alles te verwerken. Niet nodeloos informatie in je brein blijven stoppen, maar tijd nemen om de informatie die je opdeed te verwerken.

Krijg je niet genoeg van Zo haal je meer uit je brein dan kan je in Ontketen je brein nog een hele hoop extra informatie vinden.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.