Boeken voor peuters

Boeken voor 1,5 t/m 3 jaar

Op zoek naar leuke voorleesboeken? Op deze pagina geven wij boekentips voor de leeftijd van 1,5 tot en met 3 jaar oud. Ontdek welke boeken je samen kunt gaan lezen, bekijk de binnenkant van prentenboeken en leer hoe je interactief kunt voorlezen.

De leukste prentenboeken

De leukste prentenboeken

De prentenboeken in deze lijst zijn geselecteerd omdat ze zich perfect lenen om de interactie op te zoeken tijdens het voorlezen. Daarnaast is een glimlach onvermijdelijk wanneer je deze boeken samen leest. Benieuwd naar de prentenboeken top 10 van De Nationale Voorleesdagen 2022? Ontdek alle boeken in deze link!


Leer nieuwe dieren kennen

met deze boeken

1.

Mijn papa is de beste

Mijn papa is de beste

Een liefdevol verhaal over troosten en getroost worden. Kleine Beer is gevallen. Gelukkig weet Papa Beer wat goed helpt. Papa is de beste! Als Papa Beer zich even later ook pijn doet, weet Kleine Beer precies wat hij moet doen.

Bekijk op bol.com

2.

Vormen

Vormen

Ontdek de verschillende vormen in dit boek van Roald Dahl. Je ziet een grote ronde zon, een vlieger die vrolijk door de lucht dartelt en de scherpe tanden van de Reuzenkrokodil! En wie verstopt zich achter het luikje van het raam?

Bekijk op bol.com

3.

Eric Carle's grote dierenboek

Eric Carle's grote dierenboek

Eric Carle kon niet alleen goed rupsen weergeven in Rupsje Nooitgenoeg, maar ook andere dieren. In dit grote dierenboek maak je kennis met allerlei dieren. Van walvissen, tot paarden en wolven. Welk dier spotten jullie?

Bekijk op bol.com
Het getal op de dobbelsteen laat zien hoe jullie gaan lezen
Dobbelsteen Leesbevordering Lees
Dobbelsteen Leesbevordering Lees 2
1 van 3