Zafon Campaign Header 4

Carlos Ruiz Zafón

“Ik probeer beelden op te roepen in het hoofd van de lezer”

Interview met Carlos Ruiz Zafón

“Ik probeer beelden op te roepen in het hoofd van de lezer”

Het universum dat Ruiz Zafón in de vier delen schept, is gesitueerd in het Spanje van begin twintigste eeuw. Het mysterieuze Barcelona, waar het Kerkhof der Vergeten Boeken en de boekhandel van de familie Sempere zich bevinden, speelt een belangrijke rol. In dit laatste deel worden opnieuw bekende personages uit de eerdere delen opgevoerd, maar we maken ook kennis met een nieuw personage. Jacandra van den Broek interviewde Ruiz Zafón over het indrukwekkende vierluik.


Lezersrecensies

Het labyrint der geesten

Jacandra's leesclubvragen

Het labyrint der geesten

Voor leesclubs die zich graag aan een hele dikke pil wagen, heeft Jacandra van den Broek leesclubvragen gemaakt bij Het labyrint der geesten, het laatste boek van Zafóns vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken. Alle delen uit dit vierluik kunnen los van elkaar en in willekeurige volgorde gelezen worden.


Die nacht droomde ik dat ik terugkeerde naar het Kerkhof der Vergeten Boeken. Ik was weer tien jaar oud en werd wakker in mijn oude slaapkamer, in het bewustzijn dat de herinnering aan het gezicht van mijn moeder me was ontglipt.

Passage uit Het labyrint der geesten

Boekpresentatie

De Spaanse auteur Carlos Ruiz Zafón presenteerde zijn nieuwe roman Het labyrint der geesten op 13 november j.l. in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

Het complete vierluik van
Carlos Ruiz Zafón