Zafon Campaign Header 4

Carlos Ruiz Zafón

Interview met Carlos Ruiz Zafón

“Ik probeer beelden op te roepen in het hoofd van de lezer”

Het universum dat Ruiz Zafón in de vier delen schept, is gesitueerd in het Spanje van begin twintigste eeuw. Het mysterieuze Barcelona, waar het Kerkhof der Vergeten Boeken en de boekhandel van de familie Sempere zich bevinden, speelt een belangrijke rol. In dit laatste deel worden opnieuw bekende personages uit de eerdere delen opgevoerd, maar we maken ook kennis met een nieuw personage. Jacandra van den Broek interviewde Ruiz Zafón over het indrukwekkende vierluik.

Lezersrecensies

Nog even inlezen?
Zafonheaderwinter
Column

Deel een: De Schaduw van de wind

Op een zomerochtend in 1945 neemt een boekhandelaar zijn tienjarige zoontje Daniel mee naar Het Kerkhof der Vergeten Boeken, een paleisachtig, geheimzinnig gebouw in hun woonplaats Barcelona.

3 min |
Header 3 Boekendeel2
Column

Deel twee: Het spel van de engel

De jonge David Martin groeit op zonder moeder en met een gewelddadige vader. De enige plek waar David zich veilig voelt is in de boekhandel van Sempere, waar hij graag komt.

3 min |
De Gevangene Van De Hemel 5
Column

Deel drie: De gevangene van de hemel

Daniel Sempere werkt in de boekhandel van zijn vader. De zaken gaan slecht, tot een kreupele vreemdeling de winkel betreedt en een bijzonder exemplaar koopt van De graaf van Montecristo.

3 min |
Jacandra's leesclubvragen

Het labyrint der geesten

Voor leesclubs die zich graag aan een hele dikke pil wagen, heeft Jacandra van den Broek leesclubvragen gemaakt bij Het labyrint der geesten, het laatste boek van Zafóns vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken. Alle delen uit dit vierluik kunnen los van elkaar en in willekeurige volgorde gelezen worden.

Die nacht droomde ik dat ik terugkeerde naar het Kerkhof der Vergeten Boeken. Ik was weer tien jaar oud en werd wakker in mijn oude slaapkamer, in het bewustzijn dat de herinnering aan het gezicht van mijn moeder me was ontglipt.

Passage uit Het labyrint der geesten

Boekpresentatie

De Spaanse auteur Carlos Ruiz Zafón presenteerde zijn nieuwe roman Het labyrint der geesten op 13 november j.l. in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

Het complete vierluik van
Carlos Ruiz Zafón